Kategorier

Også behov for en Frihedsminister i Danmark

Søren Pind har slået sig op som regeringens frihedsminister, men altså mest for ulandene. Herhjemme er der ellers også brug for en frihedsminister. Anders Fogh Rasmussens reguleringsliderlige regering har sammen med 'brænd, straf og forbudspopulisterne' i Dansk Folkeparti indskrænket borgernes frihedsrettigheder i et omfang, at det skriger til himlen.

Så når Søren Pind engang har sikret ulandenes frihed, så må han hjertens gerne tage hjem til gamle Danmark for der at rydde op i alle de latterlige forbud, som 'vores borgerlige regering' har indført siden 2001 plus de tåbelige og/eller ligegyldige steder, hvor borgerlige politikere kræver regulering eller at det offentlige yder en særlig indsats.

Hvis Pind og ikke mindst hans statsminister Lars Løkke Rasmussen mangler et katalog over, hvor de kan gå i gang med at deregulere, afbureaukratisere eller ligefrem spare, så har flinke folk som Peter Kurrild-Klitgaard, Mie Harder mfl. åbnet en ny blog netop med det kærlige navn 'Vores borgerlige regering', hvor de kan søge inspiration mht., hvordan en VK-regering IKKE bør handle.

Forfatterne beskriver bloggen som: “En faktuel opremsning af Danmarks borgerligt-liberale regerings utallige små og store ideologiske sejre i hverdagen”. (ja, det er ment ironisk)

Læs bloggen “vores borgerlige regering”.

Mikael Jalving mener i øvrigt, at bloggens oplistning af den borgerlige regerings “sejre” snarere er et udtryk for, at der nok snarere er tale om en galebevægelse. Meget muntert!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Også behov for en Frihedsminister i Danmark”

Det skyldes jo nok mestendels den indbyggede mekanisme i mediernes og politikernes forhold til hinanden. Hver gang, der er et eller andet, der er galt af den ene eller anden grund, får de ansvarlige (og også de uansvarlige) politikere stukket en mikrofon i hovedet med spørgsmålet: “Hvad vil du som ansvarlig politiker så gøre ved dét”?

Til et sådant spørgsmål er det meget svært at svare “ingenting”. Med andre ord viser det handlekraft at ville “gøre noget”, hvilket mange politikere opfatter som en ubetinget god ting i forhold til at skaffe sig vælgere.

SP havde chancen som borgmester. Intet, absolut intet, liberalt blev forsøgt endsige realiseret. Han er varm luft – og så passer den nye post vel meget godt.

3. Nu var jeg jo med på sidelinjen dengang i begyndelsen af Pinds borgmestertid, så jeg føler mig lidt ramt. Det var imidlertid en anelse svært at komme igennem BR med en privatisering af brandvæsnet og Lynetten, som ellers stod på Venstres valgprogram.

Men Pind fik da i løbet af de otte år nogle skattelettelser igennem plus effektivisering af hans afdeling.

Men det er måske ikke “liberalt” eller hur?

Lukket for kommentarer.