Kategorier

Respekt for Engelbrecht?

Under sidste valg indsang den 'syynnnjyske' pornogangster-rapper L: Ron: Harald en ret fed støtte- og kampagnesang på det lokale mål til fordel for den ellers temmeligt rigsdansk-talende socialdemokratiske kandidat i Sønderborg Benny Engelbrecht. Og til trods for et miserabelt valg for liste A i 2007 gav indsatsen alt i alt pote for den unge socialdemokrat, der kom i Folketinget og siden blev sit partis forbrugerordfører.

Det er en opgave, hvor man fra morgen til aften året rundt jagter især fødevareministeren, hver gang der opstår kødskandaler mv. og hver gang nogen finder kemikalier i sutteflasker mv. Det er et job, hvor man som oppositionspolitiker skal skyde på alt, hvor forbrugerinteresser synes trådt under fode, og Engelbrecht har formået at være ganske synlig '“ selvom at ingen dog efterhånden mistænker ham for at operere med en bagatelgrænse for, hvilke sager at han går ind i. Måske en klog strategi på den lange bane, og noget tyder da også på, at Engelbrechts nidkære og utrættelige indsats for forbrugernes interesser endelig er ved at bære frugt, i det han nu er blevet landskendt på noget, der i al fald minder om en politisk sag.

I sidste uge fik Engelbrecht i hvert fald de bredeste smil frem på Christiansborg, da han forfægtede det synspunkt, at pludselig opstået tvivl om, hvorvidt alle de afgivne stemmer var nået frem under en SMS-seerafstemning i det populære talentshow-program “X-factor” forrige fredag aften på DR, var en sag, som politikerne nu skulle blande sig i. Socialdemokraten krævede således både kulturminister Per Stig Møller (K) og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) inddraget i denne for vort lands fremtid så afgørende sag:

Når det gælder videnskabsministeren har jeg i første omgang stillet et spørgsmål. Vi er nødt til at finde ud af, hvad erfaringerne er med de overtakserede sms ´er, som blev indført i 2008. Når vi så har set svaret er det meget tænkeligt, at vi er nødt til at tage et samråd på det,” siger Benny Engelbrecht.

Den første april falder som altid den 1. april. Og ikke midt i marts, som man skulle tro.

De bornerte radikale mente naturligvis, at sagen var noget være pjat at beskæftige sig med, mens Thor Pedersen i stedet tog kegler hele vejen rundt med dette udsøgte karaktermord:

Berlingske skrev:

Folketingets formand Thor Pedersen gav i går medlemmerne ekstra god tid til at få trykket på knapperne til en afstemning. Det skete med følgende ord:

– Vi har hørt diskussionen om sms-stemmerne i X Factor. Jeg vil være sikker på, at alle stemmer når frem.

Og i fredags fik Engelbrecht såmænd den ære, at “blive interviewet” i TV2-satireprogrammet 'Live fra Bremen'. Det går nok lidt tid før at den socialdemokratiske forbrugerordfører igen bliver taget lidt alvorligt.

Alle os der har været med i politik på et tidspunkt ved, at ens 'allerbedste venner' findes i ens eget parti. Og det får den i Sønderborg valgte folketingsmand nu også at mærke fra Haderslevs borgmester, Jens Christian Gjesing. Man skal nok ikke overfortolke borgmesterens sarkastiske udfald mod Engelbrecht. Det er vist bare hans 'loyale' måde, at støtte den lokale – og rivaliserende – folketingskandidat i Haderslev på…

Måske Engelbrecht alligevel her i resten af valgperioden i stedet for SMS-afstemninger skulle fokusere på, at der blev bygget lidt mere infrastruktur i det synnerjyske, som L: Ron: Harald i sangen jo ellers brugte som salgsargument overfor vælgerne?

Det er bare et velment råd.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

9 kommentarer til “Respekt for Engelbrecht?”

Jeg er slet ikke i tvivl om, at Benny sidder med et smøret grin i Sønderborg og er ret tilfreds med at have opnået den synlighed.

For 4 uger siden tog Mogensen og Kristiansen fejl, og troede at Benny E. der stod i baggrunden på et tv-klip var en kedelig embedsmand. Idag er han på tv i bedste sendetid fredag.

Man kan gøre grin med bagatelgrænsen i politik alt hvad man vil, men at være en synlig politiker som folk kender navnet på, er et godt fundament for at få gode vælgertal ved næste valg…

Dan har (desværre) en pointe, men derfor var det pinligt alligevel. At en forbrugerordfører i dybest alvor mener, at x-factor er det vigtigste på hans ordførerområde i en uge, hvor Toms blev kædet sammen med børnearbejde, siger noget om hans indre kompas er skævt.

Bevares, ikke et ondt ord om x-faktor (har sågar selv sendt et par sms’er afsted), men den “sag” var der ingen grund til at ulejlige hverken minister, embedsmænd og alle os andre med – især set i lyset, at der jo ingen “skandale” var. Kun B.T.’s markedsføringsstrategi.

1. Jeg anerkender bestemt værdien af evner som politisk gøgler og deraf indhøstet “name-recognition”.

Men det er vel muligt også at trække for hårdt på sin politiske troværdighed hos vælgerne, så man er i fare for at ende som en politisk joke i stedet for politiker?

Jeg synes vi er ved at være der i denne omgang med Benny E, men er ingenlunde sikker.

Benny Engelbrecht er blot et tegn på at det intet indhold kræver at blive folketingsmedlem. Hans X-faktor ordførerskab burde diskvalisificere ham fra partipolitik i et par årtier, men alt kan bruges hos de røde lejesvende.

Til Don Es forsvar skal det siges, at han sammenkædede xfaktor-tingen med den større problemstilling med sms-afstemninger som pengemaskiner.

jeg griner fortsat. Jeg vil dog gerne nævne at Jarls næste indlæg om den nye hjemmeside om vores kære regering kan ses perfekt sammen med denne sag. Det er rigtig, rigtig godt at nogen med hjertet på rette sted fremhæver VogK’s tossestreger. Jeg tror faktisk, at hjemmesiden kan være med til at reducere antallet af fejlskud fra VogK. Derfor skal initiativet roses og kan ikke fremhæves nok.

Ikke at man skal tillægge afstemninger på mediers hjemmesider større vægt, men i den artikel i Jydske Vestkysten, som indlægget henviser til, er der kun 16 procent ud af 1.800 deltagere, der ikke er enige med Jens Christian Gjesings bedømmelse af Engelbrechts opførsel som pinlig.

Så selvom det giver synlighed, så er det ikke nødvendigvis alene positivt for Engelbrechts kandidatur, selvom meget nok skal gå galt, hvis han ikke får et af Socialdemokratiets fem mandater i Sydjylland.

Kan man så stemme om, hvor afkørslerne skal være? 🙂 Nej, alvorlig talt, er jeg så den eneste, der er ved at være træt af diverse politikeres mobil-videoupdates med dårlig lyd og grimme fotos?

Lov mig, at save mig midt over, hvis nogen opdager den slags fra min hånd. Det skal sgu være i orden og hvis ikke man kan levere noget folk får glæde af og har en reel (underholdnings/informations) værdi, så hellere drop det.

Lukket for kommentarer.