Kategorier

Kristian Jensens pludselige erkendelse

Den offentlige sektor skal pludselig ikke vokse ligeså meget som den private, slog Venstres næstformand Kristian Jensen forleden fast. Markeringen ligner dog mest af alt, at Jensen har haft et behov for at profilere sig overfor baglandet som Venstremand classic – efter Troels Lund Poulsens klodsede angreb på gruppeformanden for et par uger siden.

Nu er det imidlertid blandt andet faldet i unge Jensens lod at løfte arven efter Anders Fogh Rasmussen. Manden der i sin tid udnævnte både ham og Lars Løkke Rasmussen til økonomiske ministre. Og det er foruden finanskrisen også Foghs uansvarlige økonomiske politik, hvor man lod den offentlige sektor vokse vildt, der nu risikerer at stoppe VKs sejrsrække under valgkampene.

Regningen skal nu betales, og det vil et flertal af vælgerne tilsyneladende ikke være med til.
Men Venstre ligger, som de har redt. Læs min analyse i fredagens udgave af dagbladet “Information”.

NB. Jeg har set dagens meningsmåling i Berlingske, der viser stor fremgang for blå blok i forhold til rædselsmålingerne i maj og juni. Jeg vil dog godt se lidt flere målinger, der viser samme tendens, før jeg tror på, at de borgerlige for alvor er på vej tilbage.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “Kristian Jensens pludselige erkendelse”

Kort, præcist og svært at være uenig – velkommen tilbage fra sommerlandet. Spis nu ikke for meget lagkage i dag 8^)

Tja, det er da en markant fremgang til blå blok, især Venstre. Men jeg kan nu ikke helt lade være med at studse over, at den kommer midt i agurketiden, hvor ministre og MF’ere har været på ferie. Det er tilsyneladende positivt at ministrene holder kæft, lader være med at komme med udmeldinger, der stikker i alle retninger – og fremfor alt har der ikke været nogen sager den sidste måneds tid (fraset Lauritzens og Rønn Hornbechs stupiditeter). Intet nyt fra regeringen er åbenbart godt nyt for vælgerne.

Måske er det bedste kort for regeringen bare at holde kæft og gå på ferie indtil november ’11? 😉

#2 Nu er det jo ikke helt rigtigt at de har holdt mund, men måske er det det gode vejr der gør, at der ikke kom flere reaktioner.

Videnskabsministeren barslede med den geniale idé at tvinge studerende til et semester i udlandet, mens beskæftigelsesministeren kom med den beskæftigelsesfremmende ide at AF skal have lavet sin helt egen jobsøgemaskine, lidt a la Jobindex, blot på AF’s hænder. Amanda har ingen lært noget af, tilsyneladende.

Så tankevirksomheden hos regeringen har da holdt niveauet.

Nå ja, og ferieministeren har igen viklet sig ind i et eller andet. Hvornår fatter de uduelige embedsmænd, at de skal rundsende ferieministerens feriekalender til EU og FN, så alle dem der vil mødes med ferieministeren kan placere møderne så de ikke ryger i karambolage med feriekalenderen?

Tillykke med dagen Jarl 😉

Kristian Jensen minder mig mere og mere om Helle Thorning Schmidt, hun er blevet beskyldt for ofte at skifte holdninger, hvor nogen har svaret at det er ikke rigtigt, for hun har aldrig haft holdninger.

Jensen er blevet en vaskeægte levebrødspolitiker, så hvis han vinder magtkampen, må vi håbe liberale holdninger er i høj kurs.

Jeg undres over at venstre på den måde vil udstille at de er en flok politiske vindbøjtler, der til enhver tid går efter hvad der er populært – desværre har VK forvaltet min stemme så dårligt gennem de snart 10 år, at jeg er skiftet til liberal Alliance og uanset hvor mange udtalerlser der kommer fra den tidliger skatteminister om at man nok burde have gjort dit og dat så er den chance tabt, VK har været administartorer af en socialdemokratisk overbudspolitk og et grotesk fomynderisk system hvor personlig frihed dagligt knægtes med flere regler og kontrol – nej VK burde få en periode på bænken, men desværre står der kun en endnu mere uansvarlig opposition klar i kullisen så håbet er naturligvis et VK afhængig af LA mandater, for alt andet vil medføre økonomisk uansvarlig politik.

Lukket for kommentarer.