Kategorier

Kjeldgaard har kurs mod stjernerne

Det glippede tilsyneladende trods ihærdige anstrengelser for SFs teknik og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard med at lave “en Kramer” og komme ud af københavnsk politik til fordel for et vellønnet direktørjob i et forsyningsselskab.
Så er der jo ikke andet for at blive og sætte sig nye mål. Hvis SF-fremgangen vokser ind i himmelen, så må Kjeldgaard, hvis han bliver spidskandidat for SF igen vel ende som Københavns første SF-borgmester? Det er så blevet hans Plan B. Og så er en forvaltning under Klaus Bondam endnu engang sat i forbindelse med en rigtig dårlig sag. Bondam har dog egentlig intet selv med den at gøre, men går det op for vælgerne?

Det er blevet tid til endnu en analyse af Københavnsk politik, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Kjeldgaard har kurs mod stjernerne”

Der er vel kun meget få der tror at Bondam vil være i stand til at lave sådan en økonomisk katastrofe og en så grotesk fejlforvaltning – det kræver altid at der har været socialister involveret.

Sjovt at nogen skulle savne Bondam – man undres

Hele det her aktiveringscirkus, hvor det offentlige forærer private aktørere milliarder, for at spilde de arbejdsløses tid, er ellers en borgerlig opfindelse.

Jarl, vedr. kommentaren om det gaar op for vælgerne at Bondam faktisk ikke selv har noget med sagen at gøre. Så konstateter jeg blot at min daglige morgenavis Berlingske Tidende i flere omgange har solgt artiklen med overskrifter som Bondams forvaltning etc. etc. Det undrede mig lidt da jeg læste artiklerne, men nu kan jeg jo godt se at det er et ret bevidst forsøg på at sværte manden selvom han jo ikke selv har været direkte involveret på daværende tidspunkt. Den stil kan man jo synes om hvad man vil, men jeg er ikke imponeret over min avis på den konto og i lyset af det du skriver.

Det forekommer som et umuligt projekt, at BAK skulle forblive SFs overborgmesterkandidat helt frem til 2018, hvor manden nærmer sig pensionsalderen.

Tak for interessante nyheder fra Borgerrepræsentationen. I mine øjne uendeligt mere interessant end endnu et indlæg om påkrævede undskyldningsniveauer for diverse politikere (men kan jo godt se ud fra antallet af kommentarer, at jeg er ret alene med den holdning)

Det undrer mig ikke så meget at der ikke er nogle private og halvoffentlige instanser der vil røre ved Bo Asmus, og vel egentlig heller ikke over at han nu lufter ambitioner om at blive overborgmester (den mands selvovervurdering fejler bestemt ikke noget). Men jeg har meget svært ved at forestille mig at hen kan få opbakning internt i SF’s gruppe i BR. Jeg har slet ikke samme opfattelse som dig af en SF-gruppe der styres af Bo Asmus og Ninna Thomsen i fred og harmoni. Så lang tid er det da heller ikke siden at et flertal i gruppen forsøgte at vælte Bo Asmus som spidskandidat (2007?), og han blev reddet på stregen af en urafstemning i SF København. Troede egentlig at magtdelingen mellem Nina Thomsen og Bo Asmus var en pragmatisk løsning indtil Bo Asmus gik, – eller blev gået. Bo Asmus fik jo også et rimeligt dårligt personligt valgresultat (noget med 20-30% færre personlige stemmer end ved valget i 2005).

Der sidder jo også nogle andre medlemmer i SF’s gruppe som må have ambitioner om at komme til fadet. Ayfer Baykal fik flest personlige stemmer af alle SF’ere ved valget, og har da også taget sig meget godt betalt med gode udvalgsposter mm., men Camilla Burgwald der fik tredjeflest personlige stemmer (ca. 2000 flere end Ninna Thomsen) sidder pt. alene som menigt medlem af sundheds og omsorgsudvalget. Det virker for mig helt ubegribeligt, med mindre der ligger en eller anden underhåndsaftale om at der ville kommer mere til i løbet af valgperioden.

Så vidt jeg ved er hverken Ninna Thomsen, Camilla Burgwald eller Ayfer Baykal dedikerede fans af Bo Asmus, og har svært ved at tro at der ikke er mindst en af dem der vil udfordre ham som spidskandidat.

Nu er der jo lang tid til at der skal være valg igen, men jeg har også meget svært ved at tro at Bo Asmus på nogen måde ville kunne udgøre en reel trussel mod Frank Jensen. Tror Frank er dygtig nok til at blive siddende som overborgmester så længe han gider. Han er i hvert fald kommet utroligt godt i gang.

Ud over at BAK skulle skaffe opbakning til sit kandidatur fra eget parti, hvilket synes umuligt så kræver det vel også at et af de borgerlige partier går voldsomt frem på bekostning af S og derefter vælger at støtte BAK for at opnå et systemskifte.

Hvis der er nogen der mener at ovenstående er sandsynligt og er friske på et væddemål med høje indsatser så står jeg til rådighed 🙂

Er faktum ikke at det efterhånden kun er BAK der kan se et uudnyttet potentiale hos BAK.

Mit gæt er at han uanset hvad der sker ikke er spids kandidat ved næste valg.

Lukket for kommentarer.