Kategorier

Oprørsfanen er rejst hos K

BREAKING NEWS:

Folketingsgruppen trækker stikket til Lene Espersen

Gruppemødet i dag konkluderede at Lene Espersen er færdig som partileder, siger kilder i den konservative folketingsgruppe til Anders Langballe fra TV2.

————————————————–

Med de efterhånden mange meldinger fra K-baglandet her i dag, onsdag, der kræver Lene Espersens afgang som partileder kan man efterhånden tillade sig at fastslå som en kendsgerning, at en SYNLIG magtkamp nu er gået i gang hos de konservative.

Spørgsmålet lyder: Hvor veltilrettelagt er oprøret?

Indtil videre virker det ikke specielt koordineret. Det er “Lars Barfoed“-land dvs. hans valgkreds i Nordsjælland, der indtil videre har været mest aktiv i rebellionen, hvilket næppe er tilfældigt.

Går det hurtigt mht. at finde en afgørelse?

Det er umuligt at sige. Det afhænger vel af, hvor mange der nu myldrer frem og kræver hendes afgang. Ellers går det nok i sin mor igen. For en tid.

Hvor hård er modstanden?

Den kan blive hård, hvis Lene Espersen vil “slås til sidste patron”, men hun har næppe et flertal i gruppen, hvis det kommer til en afstemning.

Resultatet? Ja det er givet på forhånd:

Lene Espersen går af som partileder. Senest lige efter folketingsvalget.

Lene Espersen bør af hensyn til sit parti og de borgerliges muligheder for at genvinde regeringsmagten trække sig.

Hvad med Brian Mikkelsen?

Tjah. Det er det store spørgsmål. Men henset til hans underlige formuleringer om at Lene Espersen “lige nu” er den bedste formand, så kan alt vist ske her. Mon ikke han sætter dolken i som den allersidste, når han ved at oprøret er lykkedes? (Ligesom Brutus…)

Niels Krause-Kjærs blogindlæg i dag på Berlingske.dk er måske også blevet set som et signal til baglandet, at oprørsfanen nu er rejst, og at de skal markere sig nu for at skabe et massivt pres på Lene E, så hun selv afgår som partileder. Mon ikke også at telefonerne gløder i K-baglandet?

Foreløbig kan “Johnny Reb” sætte sørøverflag i Helsingør, Gribskov, København, Halsnæs, Aalborg og Ishøj.

Indtil videre består rebellerne af et par kredsformænd, et par kommunalbestyrelsesmedlemmer forskellige steder i landet og en kredsbestyrelse fra Barfoeds bagland.

De er dog næppe de sidste, der kræver Lene Es afgang.

Hvis man vil af med hende, så er tiden vist kommet til at man kommer på banen.

Loyalisterne holder indtil videre Brønderslev og som ventet: MF Rasmus Jarlov

Lenes REELLE opbakning i folketingsgruppen, når man går bagom alle flosklerne og paraderne? Ja her er mit bud, der som de fleste er klar over er undfanget i en kombination af feberfantasi og stjernekiggeri.

UPDATE! Torsdag kl. 10.15

Endnu et gruppemøde er blevet holdt uden, at der tilsyneladende er sket en større paladsrevolution. Det kommer der næppe til at foregå i gruppeværelset før, at Lene Espersen selv er tilstede. I nat lander hun igen i København. Så måske er vi lidt klogere efter fredagens gruppemøde, hvor Henriette Kjær formentlig er tilbage i gruppeformandsstolen?

Spørgsmålet lige nu er:

1. Er Brian Mikkelsen og Lars Barfoed uenige om magtdelingen siden at man kan høre enkelte røster i baglandet, der kræver Mikkelsen som leder? Og forsinker det oprøret?

2. Er strømmen af rebelske udmeldinger ved at stoppe? Og hvad betyder det for udviklingen i magtkampen?

3. Hvis Lene Espersen overlever til weekenden, hvad noget ind til videre tyder på, så får hun en vigtig mulighed for at tale til græsrødderne, når partiets tillidsfolk, hovedbestyrelse og folketingsmedlemmer netop i weekenden mødes til en valgkonference.

Måske kan Espersen med en brandtale indgyde “nyt håb i masserne” og tale sig tilbage som en leder de konservative græsrødder kan tro på kan føre dem til triumfer? Omvendt, kikser hun også den mulighed, så vil snakken formentlig gå lystigt i baren om, hvor håbløs hun i grunden er, og alle vil spejde efter hvem, der mon kredser om Lars Barfoeds person, for derved at få et indblik i, hvor stor og hvor bred en opbakning, han egentlig har.

Kl. 10.57.

Brian Mikkelsen aflyser pludselig og med kort varsel sine møder i dag .

Hrmmm. Det bidrager ligesom til spekulationerne om, at noget er i gære. Det kan jo være, at forklaringen er, at maveondet fra Delhi ikke er helt overstået, men vi er nok mange, der alligevel har Brian mistænkt for at bruge tiden til at konspirere…

Kl 12.00

Kunne det være relevant hvis medierne fik foretaget en undersøgelse, der fik afklaret vælgeropbakningen til K med henholdvis Lene Espersen og Lars Barfoed som politisk leder?

I øvrigt så hæfter jeg ved mig ved følgende fra Niels Krause-Kjær i Børsen her i formiddag:

'Det er en helt surrealistisk dødsspiral, partiet kører i for øjeblikket. Den sidste måned har centrale folk forsøgt at overbevise hende om, at hun skulle trække sig, og det har hun ikke villet. Så nu stiger presset, og hun er den mest ensomme kvinde i dansk politik,' siger Krause-Kjær.

Jeg tolker Krauses ord, som at Brian Mikkelsen (som er central) har forsøgt at overtale Lene E til at gå.

Brian Mikkelsen fabulerede før jul i et interview med altinget om et liv uden politik. Måske var det et hip til Lene Espersen om at se at komme i omdrejninger, da Mikkelsen ikke længere kan regne med at blive genvalgt?

Helt kynisk så har Barfoed et ekstra kort at spille over Mikkelsen: Justitsministerens mandat er endnu ikke i fare, men det er økonomi- og erhvervsministerens, hvis ikke der sker et eller andet. Måske er netop det afgørende for udviklingen og hvem Mikkelsen ender med at give sin støtte?

Hun har til mandag-tirsdag

Krause – som helt givet er den kommentator der ved mest om hvad oprørerne tænker – er i øvrigt helt klar på i samme Børsen artikel mht, hvad de har i sinde:

'Jeg føler mig ganske overbevist om, at hun må gå nu som politisk leder. Lige nu går hele øvelsen ud på at lægge et så stort pres på hende, at hun selv trækker sig. Hos dem, der presser, er det forhåbningen, at hun gør det senest i weekenden,' siger Niels Krause-Kjær til borsen.dk.

Dvs. er Lene ikke gået selv inden gruppemødet tirsdag, så truer oprørerne med at stille hende stolen for døren. Dvs. presset på udenrigsministeren nu vil vare ved weekenden over…

Kl 13.00

En magtdeling? NO WAY!

Spørgsmålet: Kan Lene, hvis hun afgår som partileder, så fortsætte som udenrigsminister som flere kommentatorer og dele af K-baglandet forestiller sig?

Måske man skulle stille sig selv modspørgsmålet?

Lene Espersen er åbenbart ikke god nok til at lede Det Konservative Folkeparti.

MEN hun er tilsyneladende god nok til være Danmarks udenrigsminister – nationens repræsentant i forhold til udlandet.

Giver det megen mening? Og hvorfor skulle vælgerne købe den?

Jeg kan ikke se det.

Kl 14.25.

IT’S OVER, MAN!

Set i lyset af de sidste timers mange udmeldinger fra kredsformænd, byrødder, folketingskandidater, der ønsker Lene Es afgang, så vurderer jeg, at oprøret holder hjem.

Det er slut for Lene. Måske allerede i morgen.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

121 kommentarer til “Oprørsfanen er rejst hos K”

Tak for analysen. Så mangler vi bare at høre hvorfor “Johnny Reb” anvender sørøverflag 😉

God analyse. Det er jo helt sikkert givet, at hun ryger som partileder.
Spørgsmålet er bare, om ikke et så åbent oprør som det hér er en slags point of no return før en valgkamp? Er det ikke for risikabelt for K at fortsætte med hende som leder ind i en valgkamp, når hun i den grad er vingeskudt, og der er i baglandet er åbent oprør mod hendes lederskab?
Selvfølgelig kan Engell have en pointe i sin analyse – at det afhænger af de næste meningsmålinger. Men dagens 4,4% fra YouGov Zapera er jo indtil videre lavpunktet…

3. Jeg tror vi retfærdigvis må give Engell, at vi nu er blevet klogere, efter at have set alle disse udmeldinger fra K-baglandet. Jeg føler mig overbevist mig om at netop Engell kan se et oprør, når det foregår for øjnene af ham (og alle os andre)

Glimrende analyse.

“hun har næppe et flertal i gruppen, hvis det kommer til en afstemning.”

Kan du ikke give os et headcount hvis der , helt hypotetisk selvfølgelig,skulle være en tillidsafstemning om Espersens formandskab.

Der er vel næppe megen tvivl om at regeringsrokaden uden forfremmelse af gruppemedlemmer skabte stor vrede i folketingsgruppen og mange har vel også det helt naturlige motiv til at støtte en ny leder at deres mandat er i stor fare hvis meningsmålingerne holder bare nogenlunde stik.

5. Uden sammenligning i øvrigt, så minder situationen vel lidt om den Thatcher stod i tilbage i ’90 hvor hun blev udfordret og selvom hun stod til at vinde, valgte at trække sig.

Hvis der kommer en afstemning (hvilket jeg mener er højst usandsynligt), så er det fordi Lene Espersen forlængst har tabt opbakningen og ikke selv gider eller vil trække sig fra posten.

For at blive i Jarls termer, så er det Johnny Reb med Jolly Roger der har initiativretten. De behøver først bede en tillidsafstemning den dag, der ved de har et sikkert flertal for den. Ind til da er der “Fuld opbakning til ledelsen”, som det hedder på de kanter.

6

Enig i at der efter al sandsynlighed aldrig kommer en afstemning men for at Espersen skal trække sig skal jo være et flertal der prikker hende på skulderen og siger at vi har samlet et flertal.

Henriette Kjær vil jo under ingen omstændigheder deltage i et sådant flertal og Helge Adam heller ikke.
Jarlov kan vel også regnes som sikker. Legarth nok også.Tom Behnke er gammel fremskridtsmand og må være VKO mand (m/k) ligesom Espersen

Af medlemmer der har interesse i at få Barfod som leder kan jeg .udover Barfod, se Sjelle ( dybt skuffet over ikke at blive minister og på vippen hvis ikke C går frem ),Dyremose ( igen på vippen hvis ikke C går frem, Khader ( der skal ske noget specielt hvis han skal fortsætte i folketinget ), Carina Christensen ( samme argument , hun ryger ud hvis ikke partiet går frem ) Per Stig ( kniv i ryggen ifm rokaden og socialkonservativ imt Espersen ), Tage Leegaard ( har udtalt sig kritisk om Espersens lederskab )

Det er muligt jeg tager helt fejl men er der noget klart flertal mod Espersen ??

De øvrige i gruppen kan jeg ikke gætte på og Brian Mikkelsen vil nok helst bare være på det vindende hold hvilket måske ikke er så let at gennemskue for ham og derfor falder projektet til jorden fordi ingen tør kaste den første sten.

7

Du må undskylde min uvidenhed men hvorfor skulle Khader støtte Espersen ?

Han har da brug for et jordskred og et stemningsskift hvis han skal gøre sig nogen forhåbninger om at blive genvalgt.

10. Hvem fik Naser Khader ind i partiet?

Skylder han ikke hende lidt loyalitet? Kan han regne med at Barfoed vil tilstå ham de samme muligheder? Khader er kontroversiel hos mange konservative.

Der er meget få, der VED NOGET. Vi prøver at analysere her. Det var det jeg gjorde sammen med indsigtsfulde folk, da jeg lavede min analyse. (My best shot..)

–> 9/10:

Khader er tæt knyttet til Brian Mikkelsen. Han følger ham. Hvis Brian Mikkelsen er sprunget fra Espersen og skal være den, der fører kniven på vegne af Barfoed/gruppen (hvis det da ikke allerede er sket), så springer Khader med. Uanset hvad, er Khader fucked – det var selv med 7-8-9% usandsynligt, at han ville blive nyvalgt for Liste C.

Jarl

Det er jo naturligvis altid fascinerende at se på en konservativ dødskamp, de er jo helt klart det parti der spiller den mest dramatisk og altid på en måde så vi alle får fuld mulighed for at følge med.

Men hvad har dette af betydning for borgerlig fløj ud over at der er nogle vælgere der i lidt længere tid vil være parkeret hos LA.

Hvad er reaktionen hos ledelsen af Venstre

14. Det er forfærdeligt for blå fløj. V-toppen vil bare have en afklaring – som holder – så hurtigt som muligt. Jo mere ballade i K – jo dårligere er chancerne for at genvinde magten.

V-toppen kan jo analysere og læse aviser som alle os andre. Jeg er sikker på, at de flugter meget de holdninger man ellers møder. Enten er hun færdig nu eller er hun senere.

Men hvis/når Lene Espersen trækker sig som formand, vil hun så fortsætte som udenrigsminister? Hendes position som udenrigsminister og vicestatsminister hænger jo sammen med hendes formandskab.

16. Jeg har godt set, at nogle konservative i Helsingør mener, at hun bare kan fortsætte som udenrigsminister efter at hun er stoppet som partileder.

Det giver ikke megen mening.

Lene Espersen deroute i forhold til vælgerne startede netop, fordi hun “ikke passede sit arbejde” som udenrigsminister.

Jeg mener, hvis de konservative vil gøre sig forhåbninger om at få gavn af en Lene-ud-af-røret-effekt, så skal hun HELT ud af regeringen.

Hvordan forklarer Løkke ellers vælgerne, at han går til valg med en udenrigsminister – og netop som partiformand vraget – Lene Espersen som jo bunder alle ministerpopularitetsmålinger siden sidste forår?

Sådan spiller klaveret ikke.

HVIS Lene taber magtkampen nu, så er hun HELT færdig. Alt andet giver ingen mening og man risikerer at vælgerne føler sig til nar og reagerer negativt.

5.9% til C i ny Epinion og det er vel et slags pusterum til Lene hvis man skal tro Engell.

Godt nok nogle lave succeskriterier men C griber vel efter halmstrå.

Lad os sige, at Lene Espersen bliver væltet inden et valg og at det vil kræve en ministerrokade. Bliver det så en stor eller lille omgang?
Skal man blot forfremme en nuværende konservativ minister og hive en menig fra gruppen ind til at lappe efter denne forfremmelse, eller skal man tage en større tur?

Hvem er i øvrigt den oplagte at hive ind fra gruppen? Jeg tænker Mike Legarth, men er der andre?

Det mest oplagte vil vel være at gøre Per Stig til udenrigsminister igen – hvis han vil.
Han har erfaringen, forbindelserne mv., de fleste andre vil næppe have tid til at finde sig til rette før der er valg.

Mit bud vil være en så lille rokade som muligt, det vil næppe være hensigtsmæssigt med flere store ændringer så tæt på et valg som vi jo nok er…
Hvem der så lige passer ind som kulturminister…

18

Jeg bemærkede også den måling fra Epinion, og min første tanke var, at al det postyr i de sidste dage kan betyde, at de ikke ser en sådan igen, men at de måske havde haft muligheden, hvis de ikke tossede sådan omkring.

Samtidig kan jeg ikke undlade at få det indtryk, at medierne har gjort meget for at give spalte og kameraplads til Lene Espersens modstandere og ikke så meget til hendes støtter. Jarlov var dog i Deadline og hævdede, at der fortsat er flertal for opbakning til hende i både folketingsgruppe og bagland.

Og 17,
Du er her uenig med både Engell og Roger Buch, der begge på News udtalte, at Lene Espersen for det første kan fortsætte som udenrigsminister og for det andet kun kan udskiftes som partiformand på et landsråd. Hun kan udskiftes som politisk leder af folketingsgruppen, og skulle denne funktion indtil næste landsråd (eller et ekstraordinært indkaldt) gå til Barfoed, kan han vel overtage den lidt egendommelige titel vicestatsmnister.

I øvrigt kan jeg ikke se, at det skulle skade Løkke, hvis hun blev som udenrigsminister. Hun knokler røven ud af bukserne i den funktion i øjeblikket, og han har næppe interesse i endnu mere rock i bageriet med en større eller mindre rokade lige nu.

Jeg mener også, at det er en forkert analyse, at det er det famøse møde, der er årsagen til LEs nedtur. Det var dråben. Efter fuldstændig slinger med burkapjat, leflen for først de offentligt ansatte, så erhvervslivet, en række synder i fortiden som justitsminister, og ikke mindst en straf for at hun fratog en – hvor underligt det end forekommer mig – populær kollega udenrigsministerposten. Det tilgav Per Stig hende ikke, omend han kun kaster knive, når medierne har slukket kameraerne og lagt kugepennen i brystlommen – og undergravningen af Lene Espersen er formodentlig først og fremmest sat i værk af Per Stig.

–> Jarl: “Jo mere ballade i K '“ jo dårligere er chancerne for at genvinde magten.”

Men er det nu også sandt? Er der noget som helst belæg for, at K’s implosion er årsagen til “blå blok”‘s samlede stemmetab til oppositionen? Det mener jeg ikke. Og så er der heller ikke grund til at tro, at mindre ballade _som sådan_ vil føre til direkte forbedrede chancer for at bibeholde magten. Hvad der er sket det sidste år, har – bortset fra Thornings skattesag – primært intern omfordeling mellem V, K, LA og DF.

–> diverse:

– Korrekt: Lene Espersen kan som partiformand først udskiftes på landsrådet. Men De Konservatives landsråd har altid været omtrent så selvstændige og rebelske som et møde i Den Øverste Sovjet var i gamle dage, eller som et plejehjem når kaffen & wienerbrødet er serveret. Det er altid ren gummistempling af, hvem folketingsgruppen/dennes de facto ledelse allerede har valgt.
– Hvis Espersen tvinges væk som leder, ser jeg kun to muligheder. Enten så skynder hun sig – ud fra et behov for en vis grad af personlig ære – at forlade politik med det samme, helt og aldeles. Eller også lader man hende sidde valgperioden ud som UM. Om en ny formand “kun” er justitsminister eller økonomi- og erhvervsminister er jo, med den umiddelbare forhistorie in mente, aldeles ligegyldigt. Tværtimod vil en stor rokade bare skabe postyr og endnu mere fokus på problemer end det reelt vil løse.

23. Ja det er vist det man kalder for en “anglicisme” 😉 Tilgiv mig.

21. Engell må huske forkert. Efter at han i februar 97 kørte ind i en betonklods, sad han frem til efteråret i formandsstolen, men overlod partilederskabet til Per Stig Møller. Ã…ret efter var Pia Christmas partileder, mens Poul Andreassen blev valgt som formand.

Roger Buch? Hvordan kan han – som det skete i går på News – seriøst analysere sig frem til at der ikke er nogen, der er interesseret i at blive leder hos K? Prøv at gense interviews med Lars Barfoed fra i forgårs. Jeg tror Buch skal holde sig til at kommentere kommunalpolitik, for landspolitik ved han åbenbart ikke så meget om.

Jeg mener ikke, at det er et nulsumsspil. Der vil altid være nogle, der vælger sofaen, hvis de ikke kan stemme konservativ. Andre vil vælge S eller R. Det er i småtingsafdelingen, men jeg vurderer at et K i fremgang og balance alt andet lige er til fordel for blå bloks stemmemaksimering. Jeg er dog enig i, at de fleste frafaldne K-vælgere søger alternativer primært i blå blok.

28

En meget ædruelig analyse fra Myhlenberg.

Men selvom panikken har bredt sig i K-folketingsgruppen, og visse udtaler sig anonymt, er det altså fortsat kun tredie geled og nedefter, der har gjort “åbent oprør”. Om Lene Espersen har så meget autoritet tilbage, at hun kan banke nogen som helst på plads, er svært at sige. Men hun har da lidt at true med, nemlig at fortsat uro på bagsmækken skader partiets muligheder yderligere. Et dronningemord vil næppe give nogen sympati for morderen – spørg Nyrup – så Barfoed kan nok ikke høste nogen personlig fordel ved at indtage den rolle før valget (endog mens partiet er i regering), og det er yderst tvivlsomt om partiet undgår at miste endnu flere stemmer på den manøvre.

Det er selvfølgelig irriterende for Løkke, at han mister dagsordenen på grund af de konservatives dødsdrom. Det styrker selvfølgelig heller ikke blokken som helhed, men som partiformand for Venstre må han vel være nogenlunde tilfreds med, at det stopper hans egen blødning og endda giver en vis fremgang i målingerne. Eller hvad?

@Jarl: “Jeg mener ikke, at det er et nulsumsspil. Der vil altid være nogle, der vælger sofaen, hvis de ikke kan stemme konservativ. Andre vil vælge S eller R. Det er i småtingsafdelingen, men jeg vurderer at et K i fremgang og balance alt andet lige er til fordel for blå bloks stemmemaksimering. Jeg er dog enig i, at de fleste frafaldne C-vælgere søger alternativer primært i blå blok.”

Du har ret i, at der kan være nogle, der bliver hjemme p.g.a. desillusion med C, snarere end at stemme på grisepryglerne, husmændene e.l. 😉 Men det er givetvis ekstremt få.

For en “tests” skyld, så prøvede jeg lige at tage (næsten) alle offentliggjorte meningsmålinger fra de sidste ti måneder (altså der hvor problemerne har presset sig på), og så korrelere Konservatives stemmeandel med “rød bloks”. Det ligner en “haglsværm”: Korrelationen er statistisk insignifikant og med R2=0,005. Korrelations-koefficienten er iøvrigt sølle -0,09. Med andre ord: *Ingen* observerbar sammenhæng mellem C-stemmeandele og rød blok-stemmeandele.

Så kan man i stedet prøve at korrelere C med V+I+O+K (altså Kristendemokraterne). Her er der derimod en statistisk signifikant sammenhæng: En pct. op/ned i stemmeandel for C svarer til en pct. ned/op for V+I+O+K (koefficienten er -0,93 og R2=0,38). Altså: Det tyder på, at C’s stemmer “bliver i familien”.

C’s problemer kan give dårlig PR for regeringen, som kan hive medieopmærksomheden væk fra andre ting, slide kræfter op, o.s.v., og måske en rigtigt god C-leder ville kunne trække nogle stemmer fra f.eks. RV (?). Men der er altså ikke noget som helst, der tyder på, at C’s stemmetab -> stemmefremgang for “rød blok”.

(Laver man derimod den tilsvarende analyse for V’s vedkommende, får man faktisk, at der er en ret klar observerbar sammenhæng dér–altså at regeringens svækkelse skyldes V-tab til venstrefløjen, men det er en anden historie en anden gang …;-)

Kristian Holt, TV2 siger at kilder har fortalt ham uden for referat, at de ikke kan undgå at tale om sagen på dagens gruppemøde.

Det er også interessant at Henriette Kjær ikke leder dagens gruppemøde. Formentlig på grund af den noget kulørte “private sag”, som kører sideløbende.

Forleden på det gruppemøde hvor bl.a. denne blogger skrev, at Espersen ville få stillet stolen for døren, kørte Kjær en benhård mødeledelse, hvor hun først redegjorde for sagen omkring avisannoncerne, derefter skarpt kritiserede de anonyme kilder, der havde kritiseret netop det for så til sidst at spørge om nogen havde noget at sige. Underforstået: Hvem vil tilstå at have udtalt sig anonymt…?

30

Det kunne vel tænkes at en af grundene til at der er en signifikant forskel på om V eller Cs op og nedgange bliver “i familien” at mange C vælgere er diffunderet først til V og LA og fra V/LA videre ud til velsagtens S og R når de oplever at det bliver værre og værre med C.

V og LA bliver så at sige brugt som et slags pitstop på vejen til S og R.

@32: Den slags kunne man sagtens forestille sig. Men i så fald er det nok nærmest C -> V -> S/R. De tal for vælgervandringer, jeg har adgang til ad anden vej, tyder på nul (0) vandring LA -> S/R.

Desuden er der intet, der tyder på det, hvis man laver de tilsvarende analyser af LA korreleret med S og/eller R. Dér er der ingen statistisk signifikant korrelation mellem LA og “rød blok”.

Men mere grundlæggende: Hvorfor skulle man skifte fra V eller LA til “rød blok”, fordi C har problemer? Uden at have nogen studier, endsige data, at hænge det op på, tror jeg altså ikke, at det er den måde, vælgerne ræsonnerer på.

UPDATE! Torsdag kl. 10.15

Endnu et gruppemøde er blevet holdt uden, at der tilsyneladende er sket en større paladsrevolution. Det kommer der næppe til at foregå i gruppeværelset før, at Lene Espersen selv er tilstede. I nat lander hun igen i København. Så måske er vi lidt klogere efter fredagens gruppemøde, hvor Henriette Kjær formentlig er tilbage i gruppeformandsstolen?

Spørgsmålet lige nu er:

1. Er Brian Mikkelsen og Lars Barfoed uenige om magtdelingen siden at man kan høre enkelte røster i baglandet, der kræver Mikkelsen som leder? Og forsinker det oprøret?

2. Er strømmen af rebelske udmeldinger ved at stoppe? Og hvad betyder det for udviklingen i magtkampen?

3. Hvis Lene Espersen overlever til weekenden, hvad noget ind til videre tyder på, så får hun en vigtig mulighed for at tale til græsrødderne, når partiets tillidsfolk, hovedbestyrelse og folketingsmedlemmer netop i weekenden mødes til en valgkonference.

Måske kan Espersen med en brandtale indgyde 'œnyt håb i masserne' og tale sig tilbage som en leder de konservative græsrødder kan tro på kan føre dem til triumfer? Omvendt, kikser hun også den mulighed, så vil snakken formentlig gå lystigt i baren om, hvor håbløs hun i grunden er, og alle vil spejde efter hvem, der mon kredser om Lars Barfoeds person, for derved at få et indblik i, hvor stor og hvor bred en opbakning, han egentlig har.

@ 30

Du har givetvis ret i at konservative vælgere ikke vil forsvinde til rød blok pga. balladen, men regeringens problem i denne sammenhæng er vel også nærmere ‘de blå socialdemokrater’ – dem som Løkke forsøger at vinde over ved en reformdagsorden, det er vel forholdsvis realistisk at de kan lade deres stemmeafgivelse påvirke at det kæmpe kaos der hedder det konservative folkeparti!??

Kunne det være relevant hvis medierne fik foretaget en undersøgelse, der fik afklaret vælgeropbakningen til K med henholdvis Lene Espersen og Lars Barfoed som politisk leder?

I øvrigt så hæfter jeg ved mig ved følgende fra Niels Krause-Kjær i Børsen her i formiddag:

'Det er en helt surrealistisk dødsspiral, partiet kører i for øjeblikket. Den sidste måned har centrale folk forsøgt at overbevise hende om, at hun skulle trække sig, og det har hun ikke villet. Så nu stiger presset, og hun er den mest ensomme kvinde i dansk politik,' siger Krause-Kjær.

Jeg tolker Krauses ord, som at Brian Mikkelsen (som er central) har forsøgt at overtale Lene E til at gå.

Brian Mikkelsen fabulerede før jul i et interview med altinget om et liv uden politik. Måske var det et hip til Lene Espersen om at se at komme i omdrejninger, da Mikkelsen ikke længere kan regne med at blive genvalgt.

Helt kynisk så har Barfoed et ekstra kort at spille over Mikkelsen: Justitsministerens mandat er endnu ikke i fare, men det er økonomi- og erhvervsministeren, hvis ikke der sker et eller andet. Måske er netop det afgørende for udviklingen og hvem Mikkelsen ender med at give sin støtte?

Hun har til mandag-tirsdag

Krause – som helt givet er den kommentator der ved mest om hvad oprørerne tænker – er i øvrigt helt klar på i samme Børsen artikel mht, hvad de har i sinde:

'Jeg føler mig ganske overbevist om, at hun må gå nu som politisk leder. Lige nu går hele øvelsen ud på at lægge et så stort pres på hende, at hun selv trækker sig. Hos dem, der presser, er det forhåbningen, at hun gør det senest i weekenden,' siger Niels Krause-Kjær til borsen.dk.

Dvs. er Lene ikke gået selv inden gruppemødet tirsdag, så truer oprørerne med at stille hende stolen for døren. Dvs. presset på udenrigsministeren nu vil vare ved weekenden over…

@38+39

Hvis du har ret, så ligner Krause-Kjær mere en deltager i magtkampen end en obsevatør/analytiker.

det tyder jo ret så kraftigt på at Lene E. må gå.

og det tyder jo også på Barfoed som afløser, det er meget få pip der har været om Brian M. – og jeg har ikke hørt andre nævnt.

Men er det ikke mest et fravalg af Lene?

Barfoed er da intet lys … har ikke oplevet andet end banale ligegyldigheder fra hans side. og nogen billetsælger er han vel heller ikke.
Samtidig er han vel ikke just best pals med DF, efter han måtte gå som minister pga. dem for et par år siden.

SÃ……. på kort sigt hvis blå blok genvinder regeringsmagten, kunne det så ikke tyde på at C vil stå uden for regering?

Og på lidt længere sigt – er det så ikke oplagt, at der må findes en mere kvalificeret leder? hvormed C risikerer endnu en borgerkrig?

40. Jeg kan godt se, hvad du mener. Men ret beset gør Krause vel ikke meget andet end at redegøre for, hvad oprørene tænker og mener?

Det samme kunne man jo sige om hele dagspressen og selv denne blogger (hvad mange lenenister jo også gør)

Spørgsmålet: Kan Lene, hvis hun afgår som partileder, så fortsætte som udenrigsminister som flere kommentatorer og dele af K-baglandet forestiller sig?

Måske man skulle stille sig selv modspørgsmålet?

Lene Espersen er åbenbart ikke god nok til at lede Det Konservative Folkeparti.

MEN hun er tilsyneladende god nok til være Danmarks udenrigsminister – nationens repræsentant i forhold til udlandet

Giver det megen mening? Og hvorfor skulle vælgerne købe den?

Jeg kan ikke se det.

41. Det kan vise sig, at du får ret i mange af dine forudsigelser. Det er ikke til at sige.

Jeg opfatter dog Barfoed som ret moderat og pragmatisk.

Jeg er sikker på, at han og DF – fordi det er i begges interesser – kan få et samarbejde til at køre.

Og så tror jeg helt grundlæggende at nogle tidl. konservative vælgere vil give ham en chance.

Det er utvivlsomt det, som oprørerne håber på.

Berlingske øger presset på Lene Espersen: Hun bør gå af, skriver avisens lederskribent.

http://www.berlingske.dk/ledere/berlingske-mener-lene-espersen-boer-gaa-nu

Det er højst usædvanligt, at det sker.

Sidst det skete var, da Politiken i en leder krævede at Poul Nyrup Rasmussen gik af som statsminister…det blev af daværende sekretariatschef i Statsministeriet – efter min hukommelse – Peter Mogensen (yes, the very one!) udlagt som “Tøgers hjerneblødning”. Nyrup fulgte ikke rådet, men måtte som bekendt så siden hjælpes ud af Prins Jørgens Gaard 11 med vælgernes mellemkomst.

And the rest is history…

40, 42: Kritikken af Niels Krause-Kjær er efter min mening berettiget. Han bryder sig mildest talt ikke om Lene Espersen som person, for slet ikke at tale om hendes politiske linje, og der er ingen tvivl om, at han med sin ageren i går har medvirket til at sætte skub i den proces, der formentlig fører til hendes afgang. Det er jo heller ikke ligefrem fordi, han holder sig tilbage i medierne. I går var han stort set på alle kanaler: TV2 News, DR1, DR2, TV2 Nord! etc., og det endda på trods af, at hans gode ven Ulrik Haagerup, nyhedschef på DR, for et par måneder siden direkte sagde, at Krause-Kjær var inhabil, når det drejede sig om Lene Espersen, og derfor i princippet ikke burde kommentere sager vedrørende hende på DR.

47. Jeg synes faktisk, at du har en pointe i forhold til Ulrik Haagerups udtalelse. Ellers ikke.

Vi har som bekendt ytringsfrihed her i landet og jeg synes det for iagttagere er en kendt sag, at Krause mildest talt ikke er nogen stor beundrer af Lene Espersen. Det er der efter min vurdering næsten ingen kommentatorer eller politiske journalister, der er.

Vi er jo mange, der gennem årene har skrevet kritisk om Lene Espersen. Så vi skulle så også udelukkes på grund af det?

Her er fx. hvad jeg mente for præcis en måned siden om sagen:

http://jarlcordua.dk/2010/12/12/mission-impossible-kr%C3%A6ver-en-k-dronningeofring/

JP skriver en sjov artikel om en eksklusiv Facebook-gruppe af konservative politikere(heraf flere prominente), der savner Bendt Bendtsen.

Det bliver udlagt som en mulighed for at identificere Lene-rebeller, så MF’ere der har meldt sig ud, skynder sig siden at melde sig ud…

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2304175.ece

Her er nogle fra listen – flere af dem er i øvrigt under stærk mistanke for – at være aktive Barfoed-støtter:

Michael Ziegler, borgmester i Høje Tåstrup

Lise Rovsing, byrådsmedlem i Gentofte

Mai Henriksen, byrådsmedlem i Odense og folketingskandidat på Fyn

Lasse Rasmussen, formand for Konservativ Ungdom (KU)

Julie Broe, folketingskandidat på Fyn

Mikkel Wrang, tidligere hovedbestyrelsesmedlem

Michael Nielsen, tidligere hovedbestyrelsesmedlem

Lasse Bork Schmidt, tidligere landsformand for KU

Lasse Krull, regionsrådspolitiker i Syddanmark og tidligere landsformand for KU

Mikkel Scheel, tidligere landsformand for KU

Anne Marie Lei, tidligere landsformand for Konservative Studerende

43

Jeg kan godt høre, at du hjertens gerne vil af med Lene Espersen som udenrigsminister 🙂

Men jeg synes nu ikke, at dit argument er særlig godt. Der er ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem evner som minister og evner som partiformand og politisk leder. Man kan mene, at hun er uduelig til begge dele, men i så fald har hun jo været uduelig minister på flere forskellige poster i længere tid, end hun har været uduelig partiformand, og det har man kunnet leve med i mere end ni år. Mon så ikke det går i et par måneder mere, især hvis det skaber lidt ro omkring regeringen og ikke flere månederes debat om egnetheden af nye ministre på forskellige poster.

51. L. Rasmussen. Du vil af med HELE regeringen. Punktum! 😉

Jeg tror befolkningen som helhed ønsker en regering med ministre, som de har tillid til og respekterer. Og her er der mange ministre, der nyder godt af vælgertilliden, som de i udgangspunktet får foræret, fordi alle får en fair chance for at vise, hvad de duer til.

Problemet for Lene Espersen er, at vælgerne – ikke engang hendes egne – ingen tillid har til hende.

Hvorfor i alverden så lade hende fortsætte som udenrigsminister? Det giver INGEN mening.

Der er stadig støtter til Lene i denne kommentartråd:

http://www.berlingske.dk/debat/skal-lene-espersen-gaa-af-som-formand?page=1

Bl.a.

“Konservativ støtte fra Dragør til Lene Espersen
Skrevet af Uffe Jacobsen, 13. januar 2011, 12:36

For god ordens skyld skal jeg slå fast at Den Konservative Vælgerforening i Dragør & Store Magleby bakker 100% op om vores leder Lene Espersen. Lene er en dygtig og myreflittig minister og leder, og hun er et meget positivt menneske med et kæmpe overskud.

Meningsmålinger er en meget subjektiv størrelse, og almindelige mennesker lader sig desværre alt for let påvirke af medierne og spindoktorer og politikere som står i kulissen og trækker i trådene.
Det skal vi ikke lade os styre af eller sætte dagsorden efter, og det må ikke komme til overskygge de konservative værdier, den politiske dagsorden og vores resultater.

Med venlig hilsen
Uffe Jacobsen
Formand for vælgerforeningen i Dragør”

Igen ser vi en henvisning til de mystiske “resultater”, som dukker op i ny og næ. Hvilke resultater? (Jeg har ved sidste valg sat kryds ved liste C – så det er ikke fordi jeg VAR uvenligt stemt over for dem)

49, men denne sag er speciel, fordi Niels Krause-Kjær anses for at have tætte forbindelser til netop den fløj (det segment om man vil) hos De Konservative, der nu arbejder på at afsætte Lene Espersen. Måske vil det være for meget at sige, han er part i sagen, men det er vel heller ikke helt forkert. Det kan man ikke sammenligne med diverse journalister, kommentatorer, der ikke måtte bryde sig om Lene Espersen.

I øvrigt skal én af Lene Espersens støtter i går på TV2 Nord have talt om, at Niels Krause-Kjær forgæves har forsøgt at blive folketingskandidat for De Konservative og, at det er én af grundene til hans ageren. Jeg har ikke selv set det pågældende indslag og kan heller ikke finde det på nettet, men sådan har jeg fået det refereret.

55. Lene E bor i Dragør, så det burde vel også være en lenenistisk bastion 😉

Eller: Hvis hun ikke engang kunne holde her, så var det jo allerede slut nu.

Men “Johnny Reb” rider igen. Dennegang på Fyn dvs. “Bendt Bendtsenland”, hvor Vivi Kier og Carina Christensen er valgt:

Her fra Berlingskes glimrende liveblog:

“Flere i det konservative, fynske bagland mener, Lene Espersen bør gå af.
Det fortæller TV 2/FYN.
Kredsformanden i Svendborg, Tage Larsen, er ikke i tvivl om, at Lene Espersen bør træde tilbage oven på mange måneder med faldende meningsmålinger og krisemøder.
– Vi bakker ikke længere Lene op, hun skal væltes eller gå af, siger han til TV 2/FYN.”

http://embed.scribblelive.com/Embed/v5.aspx?Id=21207&ThemeId=991

Mere “Johnny Reb” på Fyn:

http://www.bt.dk/politik/fynske-konservative-lene-skal-vaeltes

Hvis nogen i øvrigt hører om andre udmeldinger om “Johnny Reb” eller “Loyalistas”- strongholds, så vær flink og publicer med link her på bloggen til glæde for mig og alle læserne. 🙂

Hvorfor er det Barfoed, der skal være kronprins?

Det diskuterer Michael Kristiansen og Niels Krause-Kjær hos Børsen.

Krause giver et enkelt svar:

'Hvorfor Barfoed? Jo, en eller anden skal det jo være. Og det har ligget i kortene længe, at det var ham, flest kunne samles om, både i folketingsgruppen, blandt tillidsfolk og i de centrale organer i partiet,' siger De Konservatives tidligere pressechef Niels Krause-Kjær til borsen.dk

http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/199262/der_er_kun_en_kronprins.html

*Mads Andersen, konservativt byrådsmedlem fra Køge, opfordre København, Torsdag /ritzau/

Mads Andersen, konservativt byrådsmedlem fra Køge, opfordrer Lene Espersen til at træde tilbage som formand. Han ønsker Brian Mikkelsen som ny politisk leder.

“Johnny Reb” rider nu i Ringsted, hvor man pludselig har ændret mening ( i sig selv et dårligt tegn, hvis man er lenenist…)

Fra Berlingskes weblog:

I Ringsted har den konservative formand Lars Tegl Rasmussen efter de sidste par dages debat om Lene Espersens lederskab af Det Konservative Folkeparti ændret holdning og ønsker nu en ny formand.
– Der er så meget uro nu, at vi skal have en afklaring. Jeg tror på, vi skal have en anden formand, og det skal være Lars Barfoed. Jeg mener, han kan få den største opbakning, og det er det afgørende i øjeblikket, siger Lars Tegl Rasmussen til DAGBLADET Ringsted

Det forlyder i pressen, at Lenes nye spindoktor ansat fra 1. december 2010 netop i aften vender solbrændt hjem efter tre uger i Thailand.

Det må sætte nye standarder i begrebet krisestyring.

Okay.

Jeg tror godt jeg tør konkludere, at oprøret holder hjem.

Det er allerede slut for Lene E, som jeg vurderer det.

Nu gælder det for hende at gå med værdighed.

Lene E kunne fx. udsende en pressemeddelelse om at hun vil indkalde til et ekstraordinært gruppemøde i morgen med kun ét punkt på dagsordenen.

Jeg forstår ikke helt logikken. Altså hvis man ikke har et ordentligt alternativ så er det da selvmål der vil noget. Skal Barfoed bane vej for en helt tredje…Lebech….. eller hvad er pointen.

Barfoed kan vel ikke sælge billetter indenfor en VKO kontekst. Skal de droppe VKO, lave kant til DF og få nok er nok segmentet tilbage. Det kunne måske skaffe dem stemmer, men ville jo helt sikkert gøre at de afgiver regeringsmagten. men den har de måske allerede opgivet…

Uagtet mit indlæg om NKK, bør man ikke have den store sympati for Lene Espersen. Hun har haft rigeligt med chancer og ikke formået at udnytte nogen af dem. Efter min mening ville hun have siddet langt mere sikkert i sadlen, hvis hun efter feriesagen havde opgivet sin udenrigsministerpost, bidt i det sure æble og geninstalleret Per-Stig Møller på posten. Derved ville hun være kommet sine kritikere i møde. Samtidig kunne hun så selv genindtage posten som økonomi- og erhvervsminister og have sendt Brian Mikkelsen tilbage på posten som kulturminister. Vigtigst af alt ville det være, at hun på den måde var mere synlig i den danske, politiske debat, men hun ville samtidig også have haft langt bedre muligheder for at pleje baglandet. Netop det sidste ser hun med den seneste udvikling in mente i dén grad ud til at have forsømt.

@63

Hvis Lene vælger at blive siddende som Udenrigsminister så er der ikke meget der er opnået og det er hendes valg.

Man kan prøve at vende tingene på hovedet og spørge hvorfor skulle Lene vælge at trække sig?

Jeg tror hun kan holde til modgangen og hvis jeg var hende så ville jeg tænke hvad er det værste der kan ske, hvis hun går nu vil fiaskoen forevigt klæbe til hende og hun vil aldrig komme ud over “den talende kavalergang” image, med andre ord hun kan på nuværende tidspunkt ikke trække sig med æren i behold og den betyder vist en del for hende.

Jeg ville kæmpe videre og så afvente situationen efter et valg og jeg tror ganske enkelt ikke på at gruppen er villige til at betale det det koster at afsætte hende mod hendes vilje medmindre at de i weekenden får et samlet politisk baglands opbakning.

Derudover så er det værd at bide mærke i at det primært er et Nordsjællandsk oprør. Jeg har i de sidste dage talt med gode bekendte fra midt og vest jylland som er en del af K på de kanter og de er ikke imponerede af hvad der foregår og slet ikke imponerede af Lars B i særdeleshed og det samme skulle efter sigende gøre sig gældene på Fyn.

Men hvorfor skulle Lene gå ?

Ralf Pittelkow troede i hvert fald indtil ved middagtid på at Lene stod det igennem:

http://jp.dk/opinion/pittelkow/article2304122.ece

Hans Engell er ikke overbevist ¨:

http://www.berlingske.dk/politik/hans-engell-espersen-giver-ikke-bare-op

Indtil videre vurderer de to gamle hanelefanter altså, at Lene overlever eller muligvis overlever.

Overfor dem, står en række kommentatorer, som vurderer, at magtkampen allerede slutter inden for kort tid, hvor Lene E på den ene eller den anden måde går af:

1. Niels Krause-Kjær (med de klart bedste (og som den eneste?) med kilder i Barfoed-lejren.)

(forudsagde som den eneste slagets udfald allerede i går)

2. Michael Kristiansen (Børsen i formiddag)

3. Peter Mogensen. (Eftermiddag)

4. Helle Ib (Eftermiddag)

5. Jarl Cordua (Eftermiddag)

65

Man skal ganske rigtig ikke have ondt af Lene selvom politik da er brutalt.
Det var en kapitalbrøler at hun ikke forfremmede bare et gruppemedlem ved rokaden.

Da hun havde lavet fejlen med at blive udenrigsminister fangede bordet og en tilbagerulning som du foreslår vil være en udstilling af dårlig dømmekraft.

Hvis Barfor er et varsel om mere samarbejde henover midten skal han være velkommen.

Vedrørende Pittelkow kan det tidligere nævnte Dragør argument måske bruges som en delvis forklaring.

Det er godt nok en dramatisk udvikling.

Måske er det grunden til, at pinen med Lene Espersen har trukket så langt ud?

Lars Barfoed og Brian Mikkelsen er – tyder noget på – simpelthen uenig i, hvem af dem, der skal være partileder!!

Brian Mikkelsen? Hvis de vælger ham, så har de konservative for alvor bevidnet, at de ingen føling overhovedet har med vælgerne.

Er det mig der er helt galt på den, eller…?

Nu er det ikke ligefrem “Breaking News”, at politik er en brutal metier, men jeg mener alligevel, mange indflydelsesrige konservative, herunder ikke mindst folketingsmedlemmerne, må sidde tilbage med en dårlig smag i munden. Det er altså ikke ligefrem god stil at rebellere mod en formand, der befinder sig i udlandet uden mulighed for at forsvare sig. Ligeså slemt er det at høre, at mens de ærede MF’er den anden dag ikke for én eneste persons vedkommende havde mod og mandshjerte til at kritisere Lene Espersen på gruppemødet, var der i dag ikke én eneste, der følte behov for at forsvare hende. Altsammen på grund af henholdsvis Henriette Kjærs tilstedeværelse og mangel på samme.

Netop historien om Henriette Kjærs personlige forhold i dagens udgave af B.T. kom mild sagt meget belejligt for de konservative, der vil vælte Lene Espersen. Hvis tidspunktet for offentliggørelsen af den artikel er tilfældigt, er Asger Aamund og Lars Seier Christensen glødende kommunister.

Man kan konstatere, at de to såkaldt borgerlige aviser, Berlingske Tidende og B.T., der formentlig begge har en chefredaktør, der politisk befinder sig i nærheden af Socialdemokraterne, har været instrumentale i at fjerne Lene Espersen fra magten. For Berlingske Tidendes vedkommende først med Niels Krause-Kjærs blogindlæg og så i dag med lederen, der kræver Espersens afgang. For B.T.’s vedkommende med historien om Henriette Kjær og hendes mands personlige forhold og senere Helle Ibs artikel.
Hvad angår Berlingske Tidende skal man ikke glemme, at chefredaktør Lisbeth Knudsen så sent som i 1998 bestred samme stilling på en “pinagtig socialdemokratisk propaganda-partiavis”, i hvert fald ifølge hendes nuværende USA-korrespondent, David Trads: http://kortlink.dk/67qz

Hvor nødvendig og retfærdig Lene Espersens afgang end måtte være, mener jeg ikke kun, det er hende, der ikke kommer ud af det med værdigheden i behold.

I øvrigt: Jeg ved godt, at politik er en brutal branche. Men det virker sgu ikke kønt at afsætte en leder, mens denne er i Arabien…

@81 Jan Christensen

Selvfølgelig er de to hatte-damer Lisbeth Knudsen og Helle Ib (sekunderet af Krause-Kjær) interesserede i at fjerne en ‘gud-konge-og-fædreland’-konservativ til fordel for en type som Lars Barfoed, som vil gøre de konservative til en slags ‘Det Radikale Venstre’-light, og lægge klar afstand til de ‘ikke-sturene’ i DF. Det passer flygter jo fint med den såkaldte ‘borgerlige anstændighed’ som hersker hos de selvfede i Pilestræde.

Jeg så tidlgere hovedbestyrelsesmedlem Peter Norsk her til morgen på TV2NEWS, (han meldte sig ud i protest mod Lene Espersen ‘nationalkonservative linje), og han gav klart udtryk for, at han mange mens han stadig var i partiet opfordrede Larsd Barfoed til at vælte Lene Espersen, og lægge afstand til DF.

Men jeg tror gudskelov ikke det hjælper Det Konservative Folkeparti at skifte lederen ud. Hvorfor stemme på de Konservative under LArs barfoed, når man kan få ‘den ægte vare’ ved at stemme på de radikale??

@79
Jeg synes, du har evigt ret. Hvis Brian Mikkelsen bliver valgt, så kan det gå rigtig galt. Jeg kunne sagtens forestille mig, at meningsmålingerne bliver en anelse bedre for K på kort sigt, fordi der bliver skiftet ud i den politiske ledelse, men den kortsigtede gevinst forsvinder meget hurtigt, når/hvis Brian Mikkelsen skal stå i spidsen for K ved et forårsvalg.

Jeg tror ikke, at Brian Mikkelsen kan holde fokus i en valgkamp, hvor en uenig formand og politisk ledelse skal forsøge at forene et utilfreds og sikkert splittet bagland til at arbejde i samme retning, så vælgerne køber det konservative budskab. Alt for meget af den energi, der skal ligges i valgkampen, kommer til at blive brugt til interne stridigheder. Og her tror jeg ikke på Mikkelsens evner som leder.

Men han kan jo overraske mig.

Barfoed kunne blive en ny Mr. 8%, men efter min vurdering, så har han ikke format til at være visionsbærende for partiet, hvis målsætningerne er vækst frem for stagnering.

Ret subjektivt, I know 🙂

Vi kan jo også se nostalgisk tilbage på KU’s fine personkultiske hjemmeside http://www.golene.dk/

Man burde skynde sig at gribe en T-shirt, da de jo i visse kredse vil blive samleobjekter 🙂

Lene Espersen en af den type, der åbenbart aldrig får en naturlig tyngde, Brian Mikkelsen virker som en’ af samme type. Tyngde er nødvendig, hvis man kan trække de rigtige udtalelser,holdninger og beslutninger ud af ærmet, uden det lyder unaturligt. Barfoed er måske den type ?

Spørgsmål: Hvad vil Brian M opnå ved at bringe sig selv i spil til en post, som de fleste vurderer at han er ude af chance for at få?

Svar; Indrømmelser fra Barfoed. Det er hvad det handler om. Brian M kæmper for sin centrale position.

Men hvad gør Barfoed? Siger rend og hop?

Brian Mikkelsen har ingen støtte i gruppen, det er der intet, der tyder på.

Barfoed har allerede fået sin første støtte, nemlig Helge Adam Møller.

Hvad med Lenes fremtid?

De vil formentlig tilbyde hende UM-posten for at holde ro internt.

Hvor er de konservative dog pinlige.

De store egoer kan åbenbart blive enige om, at Espersen ikke skal fortsætte. Men så …..

Hvem skal afløse? Det er ikke på plads.!!Mange har jo forudset, at Lene Espersens afgang var en meget stor mulighed/risiko. Men åbenbart ikke de to kamphaner Barfoed og Mikkelsen. De kæmper lystigt videre.

Var der ikke noget om, at Lene Espersens afgang skulle skabe ro?

Ja man undres.

Uanset hvad, er det en flok tøsedrenge, der har udnyttet, at Lene Espersen ikke var i landet. Ordentlige mandfolk havde konfronteret hende face-to-face. Når så bagholdsangrebet end ikke er organiseret med et klart mål, ligner de to snigmordere (Barfoed og Mikkelsen) nogle lallende amatører. Ro skaber det her i hvert fald ikke. Fremgang i vælgerhavet? Slet ikke!

respekt til mogensen, som faktisk fra start pegede på det problematiske i formand/UM-konstruktionen.

Det virker som om Politiken har gode kilder i Brian Mikkelsens lejr.

De var første med, at han udfordrede Lene Espersen, og nu er de først med historien om, at der er flertal i gruppen for Mikkelsen.

Kan de offentlige udmeldinger fra to Barfod støtter (Helge Adam og Dyremose) tolkes som et desperat forsøg på at lægge pres på Mikkelsens støtter?

Hvem er i stand til at komme med en seriøs analyse om hvor K står om 4 dage ?

Det er faneme uproffesionelt.

Angående fhv partileder som minister så er Per Stig jo også forhenværende formand og hos S havde Svend Auken jo den flotteste del af sin karriere som forhenværende formand.

En ministerpost er verdens bedste hold kæft bolsje.

@ Jens B

Bah. Mogensen gættede jo bare løs. Han forudså jo på ingen måde hvad der er sket. Og af den simple grund at det kunne man naturligvis ikke.

Hvem kunne forudse at et temmeligt ligegyldigt møde om isfyldte farvande, skulle starte en medielavine hvor hvert eneste lille sten blev vendt og drejet i negativ retning.

Det har jo intet som helst at gøre med at formand/UM-konstruktionen som sådan er vildt problematisk, sådan som Mogensen hævdede.
Hun trådte blot skævt i forhold til hvad medie-danmark mente, og så ruller bolden hvorefter hr og fru danmark jo må danne deres meninger.

Hold da helt op. Lene Espersen vandt og tabte.

De herrer Mikkelsen og Barfoed må godt nok være røde i kammen. De fremstår jo temmeligt afklædte.

Jarl har jo ret i, at hun ikke burde fortsætte som UM. Det virker mærkværdigt.

At hun gør det (fortsætter) , er jo en kæmpe begmand for gruppen og baglandet.

De Konservative minder lidt om Brøndby fans på den måde, at de ikke kan forstå at fordums storhed er en saga blot. Ligesom BIF-fansene kræver den ene efter den anden træner afsat, når resultaterne igen-igen udebliver, (“Laudrup ruas”, Kent Nielsen raus” ect), så kræver de konervative igen og igen partilederen afsat når meningsmålingerne/valgresultaterne viser at partiet bare ikke har den store folkelige appeal. Sidst var det “Mr. 10 procent” de i årevis sukkede efter at få afsat, og stor var jublen da bendtsen valgte at gå, og overlade posten til Lene Espersen. Da hun så heller ikke kunne indfri de (urealistiske) forventninger, så blev hun krævet afsat, og er nu blevet netop det. Gad vide hvor længe den nye partiformand for lov at sidde på posten før de første krav om hans afgang begynder at lyde??? Ja, for der er da vel ingen der forventer Mikkeælsen eller Barfoed kan skabe et ‘vælger-boom’ for de Konservative.

#97
Jarl
Jeg var personlig overrasket over Barfoeds holdninger i forbindelse med tinglysnings sagen. Jeg havde troet han havde skåret igennem, og bakket op om de mennesker (vælgere) der er blevet ramt af
en ekstrem dårlig IT implementering.
Men desværre nej; han nægtede at tage ansvar. Det kan umuligt
være borgerlig politik ikke at tage ansvar for fejl.

Hvis Brian Mikkelsen vinder er det jo nærmest ubegribeligt. Hvis De Konservative først vælger Bendtsen, så Espersen og så Mikkelsen så er de sgu også selv ude om det. Jeg mener det bør være hævet over enhver tvivl at Barfoed er en stærkere kandidat end Mikkelsen.

Brian Mikkelsen ville være det bedste valg. Han har et rigtig godt forhold til Dansk Folkeparti og står for gode, solide borgerlige synspunkter, når det drejer sig om skat, velfærd, kultur, retspolitik og udlændinge. Omvendt gruer jeg for Lars Barfoed, og jeg tror faktisk, mange konservative ville ønske, de havde beholdt Lene Espersen, hvis han bliver ny formand.

109.

Hvor er det lige, at du – og andre for den sags skyld – har det fra, at Lars Barfoed skulle være en radikal “light” og ikke stå for solide borgerlige synspunkter?

110, mit indtryk af Lars Barfoed er, at han en traditionel konservativ på nogle punkter, såsom kampen for lavere skat og bedre forhold for erhvervslivet, mens hans synspunkter i udlændinge- og retspolitikken mere minder om dem, man finder hos De Radikale. Han har i hvert fald ikke været nogen strammer som justitsminister, og jeg har aldrig hørt ham forsvare en hård udlændingepolitik. Jeg kunne også stille spørgsmålet til dig: Hvad er det, Barfoed har sagt og gjort, der viser, at han er en overbevist tilhænger af en hård udlændinge- og retspolitik.

111. Men hvilke fornuftige mennesker er tilhængere af hård retspolitik? Især når man allerede har brugt snart 10 år på den ene nyttesløse og omkostningstunge stramning efter den anden?

Jeg opfatter ikke Lars Barfoed som radikal light, men slet og ret som en konservativ der rent faktisk har lidt omløb i hovedet.

Dermed ikke sagt at Brian Mikkelsen er dum, men manden har det med at udtale sig svært uheldigt og har karisma som en død gorilla. Jeg kan ikke forestille mig hvilke ex-konservative der vender tilbage pga Mikkelsen.

Til gengæld kan jeg godt forestille mig at Barfoeds sobre og oftest saglige stil appellerer til mange traditionelle borgerlige vælgere fra middel og overklassen. Barfoed er også betydeligt mere velargumenteret end Mikkelsen.

112. Jeg tror, du har ret på det punkt angående Barfoed. Omvendt er det så nok også bare det mange traditionelt konservative, og for den sags skyld andre borgerlige, har sukket efter. Man skal nok huske på, at før DF var udlændinge- og asylsprøgsmålet ikke rigtigt noget man politiserede – på godt og ondt.

Helt ærligt, tror jeg, at de borgerlige, hvis de taber valget, vil gøre meget for at reformere sig på netop udlændige- og retsområdet, og distancere sig fra Fogh-æraen.

@109 Det kan godt være, at mange konservative gruer for, at Lars Barfoed overtager den politiske ledelse, men fakta er jo, at der lige i øjeblikket er rigtig få “konservative” tilbage i folden.

Derfor skal der vurderes, hvem der sælger partiet bedst til de vælgere, der skal tilbage i folden eller ind i folden for første gang. Med Brian Mikkelsen tror jeg, at de vælgere, der stadig er i folden, generelt bliver tilfredse. Til gengæld tror jeg ikke på, at han trækker nogen af de tabte tilbage.

Lars Barfoed er driftsikker – en ny Bendt Bendtsen minus 2 %. Han har måske en mulighed for at trække nye vælgere til ved at gøre Konservative en smule mere midtersøgende, end de har været i mange år. Det kunne gå hen og blive interessant, hvis valget kom sent, og Vestager og Barfoed kunne nå og etablere en eller anden form for forståelse for hinanden. Brian Mikkelsen derimod kan næsten kun gå hen og blive hunden i keglerne.

@Jarl.
Hvis de deler formandsskab og politisk ledelse mellem sig, så vil vi vel se en meget hurtig indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. De kan jo ikke bare “aftale” at dele, idet det principielt er medlemmerne af partiet, der vælger formanden. Hvis dette bliver tilfældet, så tror jeg ikke, der er nogen tvivl om, at det er Brian, der bliver formand, og Lars, der tegner den politiske ledelse.

@ Kasper Lauest

Vi er mange der med glæde læser Jarl’s blog og de mange ofte indsigtsfulde kommentarer fra andre læsere.

Men dine personlige banaliteter om hvor fabelagtigt kløgtige det radikale venstre er, og hvor dumme alle andre er, er rent ud sagt stærkt belastende at læse. Hvis man er til den slags kan man købe politiken imorgen, i overmorgen og fremdeles. De gentager ævlet hver dag.

Lad os få noget på det rene; der er ikke gennemført specielt mange stramninger i retspolitiken i de sidste 10 år. Hvem ved deres fulde fem kan efter de sidste 50 års ultra lempelige respolitik stå inde for en forsættelse af en sådan. Den har været ekstrem omkostningsfuld og uden nævneværdig effekt. Trods fængslernes hotel-agtige karakter, bevæger de kriminelle sig ud og ind. En del, har det formentligt bedre der end hjemme i ghettoerne. I fængslerne får de i det mindste god varm mad.

Fakta er, at selv med 10 års borgerlig regering, så er der ikke en hård retspolitik. Der er knapt sket nogen stramninger af betydning. Og iøvrigt skal man vist være en radikale tåbe for at hævde at kunne vurdere nogen effekter af disse småjusteringer.

@ Henrik Jørgensen

Hvorfor i alverden skulle borgerlige dog reformere sig på udlændingeområdet. Du må da mene i form af seriøse stramninger frem for den nuværende signalpolitik, eller hvad er din pointe ?
Ingen fornuftige mennesker ønsker vel at forsætte de sidste fire årtiers liberale udlændingepolitik og integrationspolitik med alle de omkostninger der har fuldt med den.
At ingen politiserede det før, er jo iøvrigt netop problemet. Men iøvrigt heller ikke helt sandt. Der manglende bare almindelige civil courage til at tale ærligt om den idiotiske politik blandt de mest fremtrædende dele af eliten.
Det har da iøvrigt aldrig været, og kan aldrig blive, en konservativ mærkesag at Danmark og Europa skal stå model for masseindvandring af folk der burde tage ansvar i de lande de kommer fra. Det er jo en dybt racistisk ide at mørklødede skal reddes af hvide europæere.

Brian holdte sig i ro markant længere end Barfoed. Derfor vil Lene E’s støtter vælge ham, da han har været loyal længst. Næse til Barfoed og sejr til Brian. Det ser så simpelt ud efterfølgende, men der er nok også lidt held med i spillet for superstrategen

115. “Seriøse stramninger fremfor den nuværende signalpolitik?” Skal vi nu ikke lige.. Selvfølgelig er der da sket seriøse stramninger på udlændingeområdet, udover symbolpolitikken.

Altså, nu skriver jeg jo også på godt og ondt. Man må jo nok erkende, at lovgivningen på området generelt har været for naiv.. meen når nu engang V og K kommer ud af tvangsægteskabet med DF, så føler jeg mig ret overbevist om, at man tillægger sig en mere en afbalanceret udlændingepolitik.

Et brændende ønske om en grundlæggende forskelsbehandling af folk alene på baggrund af deres nationalitet eller religion har vist aldrig været særligt liberalt, eller konservativt for den sags skyld.

Det er som om mange glemmer at det nationalkonservative flertal der valgte Lene Espersen stadig findes i folketingsgruppen, og at de mennesker naturligt vil vælge endnu en af deres egne, nemlig Brian Mikkelsen. Og dermed efter alt at dømme fortsætte partiets deroute.

Nå, og så blev det Barfoed, så mange tog fejl her. Og Politiken viste endnu engang hvor utroværdige de er.

@ Kasper Lauest – Det er “lykkedes” for regeringen at øge den gennemsnitlige fængselsstraf med 16 %. 16 %! Er det det, du kalder for “den ene nyttesløse og omkostningstunge stramning efter den anden”? Jeg vil give dig ret i, at det er nyttesløs – tallet burde være 300 %, for så sad alle voldpsykopaterne i fængsel, hvor de hører til. Lige nu kan de begå – og de gør det – 10-20+alvorlige forbrydelser som røveri, voldtægt, osv.. Ind i fængsel med dem. Gerne livstid.

@ Henrik Jørgensen – de borgerlige har vundet tre(!!!) valg på stram udlændingepolitik, så selvfølgelis skal de blive ved med at gøre den endnu mere stram. Den nuværende er jo overhovedet ikke stram på nogen som helst måde, det er ren retorik nærmest.
Og hvis du ikke har opdaget det, så er den største grund til, at de røde er back in the game, at SF og S også vil føre stram udlændingepolitik. Havde Villy ikke bevæget sig mod højre der, var Blå-blokken sikret genvalg uanset om hvad de konservative gør.

I øvrigt synes jeg, at den journalist, der tilbage for 9 år siden spurgte Espersen om det at være mor og minister, skal have Cavling-prisen! Det er jo helt fantastisk, at han/hun har ramt kernen af problemet – for det er jo sådan, at mænd som Uffe har en meget vigtig evne som mange mænd, men kun få kvinder har – nemlig evnen til at skide på sin familie og dedikere sig 100 % til sit arbejde. Det har Espersen ikke kunnet, og derfor røg hun.

Lukket for kommentarer.