Kategorier

Martin Geertsen V-folketingskandidat i København

Torsdag aften valgte Venstres Utterslev-kreds i Københavns Storkreds at opstille tidligere kultur og fritidsborgmester Martin Geertsen som folketingskandidat.

Geertsen har tidligere forsøgt at blive kandidat på Frederiksberg, men blev slået af en lokal udfordrer V-rådmand på Frederiksberg Jan E. Jørgensen.

Venstre har pt. 2 mandater i Københavns Storkreds, som i 2007 blev besat af Søren Pind og Rikke Hvilshøj. Efter at Hvilshøj forlod tinget har Marion Pedersen overtaget mandatet. Venstre vil højst sandsynlig genvinde de to mandater i Københavns Storkreds.

Jeg vurderer, at Martin Geertsen har rimelig gode chancer for at blive valgt, fordi han i kraft af sin borgmestertid er kendt af flere københavnere. Men hans kreds er lille og giver ham derfor ikke det allerbedste udgangspunkt. Spørgsmålet er dog om også om en af de kvindelige, men relativt ukendte kandidater kan blande sig i opløbet. Og på Frederiksberg vil de nok hævde, at Jan E. Jørgensen ikke er uden chance, i det han har været aktiv i lokalpolitik i ganske mange år. Jeg vil dog alligevel satse mine penge på Geertsen, som den, der løber med Venstres 2. mandat efter Pind.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

8 kommentarer til “Martin Geertsen V-folketingskandidat i København”

Ja, det bliver spændende. Martin Geertsen er en god kandidat, men han minder også meget om Søren Pind, og vælgerne kan nu stemme direkte på Søren Pind i modsætning til sidst. Jeg tror der bliver tæt kamp om 2. pladsen mellem Martin Geertsen, Marion Pedersen og Cecilia Lonning.

Jeg kan også godt lide Martin, som er en god kandidat. Jeg tror dog, at man ikke skal overvurdere københavnske vælgeres hukommelse–det er allerede nogle år siden, han var borgmester, det var i en relativt kort periode, og nogle kan måske primært huske, at han smuttede efter kort tid. Da Martin stillede op ved FTV 2005, fik han lidt over 1.600 personlige stemmer–på et tidspunkt, hvor Venstre fik væsentligt flere stemmer, end partiet vil få i 2011. Jeg ønsker Martin det bedste, men umiddelbart vil jeg tro, at det er helt urealistisk, at han fra Utterslev i 2011 skulle klare sig bedre, end han gjorde i Søndre Storkreds i 2005.

Til sammenligning fik partifællerne Marion Pedersen ved FTV i 2007 1.300 stemmer, mens Jan Jørgensen fik ca. 800 stemmer; ved kommunalvalget på Frederiksberg i 2009 (hvor mange, der stemmer V ved folketingsvalg, stemte C) gik Jans personlige stemmer pænt frem (med 10 pct. i.f.t. 2005) og fik på Frederiksberg alene knap 800. Umiddelbart ville jeg have svært ved at se, at Martin skulle være en klar favorit i.f.t. de to, som er folkevalgte p.t. og tillige har bedre V-kredse.

Men det kan nok blive tæt.

Tja Peter.

Martin fik vel pænt mange personlige stemmer til kommunalvalget i 05 uden at være spidskandidat.

Jan er vel spidskandidat på Frederiksberg hvor V selvfølgelig får færre stemmer i Kbh. Hans personlige stemmetal svarer dog nogenlunde til Cecilia Lonnings i Københavns Kommune ved KV09.

Jeg er dog helt enig vurderingen i at der kan blive tæt kamp om 2.pladsen, fordi man ikke bare kan forvente, at man får det samme antal stemmer ved de forskellige valg, da både kredsene og medkandidaterne er nogle andre.

Klart Brøndby-fanen Martin Geertsen vil blive valgt i København 🙂 Såvidt jeg husker gik det meste af hans borgmester-tid i København med, at spænde ben for FCK’s forskellige projekter og byggeplaner. Det har ganske givet vundet ham mange tilhængere i København, hvor ‘Byens Hold’ er noget man blot trækker på skuldrene af.

5

Problemet for Geertsen på Frederiksberg ville ikke være at han er Brøndbyfan men snarere at han ,retfærdigt eller ej, bliver betragtet som meget antifck.

Cirkusbygningen og multihallen feks.

Vi får aldrig at vide om det havde fået betydning men Frederiksberg og Geertsen var et mærkeligt match.

Imt på Frederiksberg står FCK ikke særligt stærkt i Københavns kommune og derfor gør det hverken fra eller til at Pind gerne vil sidde til højbords i Parken.
Eller at Allerslev er Brøndbyfan.

@6

Enig. Det er selvfølgelig ikke det at Geertsen er Brøndby-fan der skader hans chnacer i sig selv. Men ved at bruge sin borgmester-post i København til at spænde ben for diversen FCK projekter, så har Geertsen slev gjort klub-tilhørsforhold til et ‘issue’.

Jeg tror #1 er spot on her. En stor del af Geertsens potentielle stemmer går stensikkert til Søren Pind, og Geertsen kan risikere, at Jan E tager stemmer fra ham i KBH, mens jeg ikke synes, det er oplagt, at han selv vinder stemmer på Frederiksberg. Som #6 skriver, virkede Geertsen og FRB som et mærkeligt match.

Der udover er det ikke urealistisk, at blandt de stemmer der fordeles blandt Pind/Geertsen/Jan E, vil broderparten af stemmerne gå til Pind, og at de to andre får så få personlige stemmer, at de bliver overhælet af en af kvinderne.

Der tipper jeg, at Cecilia Lonning står stærkere end Marion Pedersen: Hun er yngre, har focus på børn og familie hvilket måske kan give hende børnefamiliestemmer på FRB der ellers ville gå til Jan E, og så kan det måske heller ikke udelukkes, at nogle vælgere huskede at Marion raslede med sablen omkring finansloven (så vidt jeg har forstået, nærmest for egen (husbonds) vindings skyld, men det er der nok andre der ved mere om end mig)…om end vælgeres hukommelse typisk er ganske kort.

Lukket for kommentarer.