Kategorier

Kun meningsmålinger står i vejen for valget

Tingene er begyndt af flaske sig for regeringen. Man indgik i fredags en aftale om en tilbagetrækningsreform med de radikale, som splitter oppositionen og siden har man lavet andre politiske aftaler med DF og den enlige Kristendemokrat Per Ørum Jørgensen.

Christiansborgs journalister står på den anden ende, fordi de ligesom oppositionens politikere naturligvis er optaget af at beskrive det drama, som alle venter, vil udspille sig under et folketingsvalg. Vil Lars Løkke Rasmussen falde af hesten? Forlader han derefter dansk politik? Hvem tager over hos V? Hvad nu hvis Løkke alligevel vinder? Hvem bliver så ministre? Hvad med Helle Thorning-Schmidt? Hvad med Villy Søvndal? Hvad med Pia? Vindere og tabere. Døde og sårede. The winner takes it all '“ the loser standing small.

TV2s Anders Langballe er en erfaren og seriøs politisk journalist med næsen i sporet. Han har fået det indtryk efter at have talt med “kilder tæt på regeringen” (det kan være centrale ministre som fx Claus Hjort Frederiksen '“ det kan være Løkkes spindoktor Mikael Børsting), at valget er tæt på.

Hvorfor nu det? Hvis man ser bort fra blå bloks ikke alt for overbevisende opbakning i meningsmålingerne, så får regeringen nu god presse på grund af, at den er lykkedes at komme i gennem med ganske konkrete økonomiske reformer. Imens får S-SFs økonomiske politik tilsyneladende hverken tilstrækkelig politisk opbakning nu eller efter et valg til at kunne blive gennemført, hvis man skal tro meningsmålingerne. De udstyrer nemlig de radikale med vetoret. Gudskelov!

Der er dermed langt om længe ved at brede sig en stemning af, at rød bloks økonomiske politik består af lige lovlig megen hokus-pokus og at forhåbningerne om dets effekter er ren voodoo-økonomi. S-SFs økonomiske plan bliver af en stort set samlet økonomstand ikke taget alvorligt, selv om at man udtrykker sig forsigtigt og diplomatisk, også henset til at de radikale slet ikke deler S-SFs økonomiske opfattelse og er lodret uenig i deres mest konkrete værktøjer i form af højere skatter på erhvervslivet og de højestlønnede. Så hvad vil S-SF når de får regeringsmagten? Videreføre/administrere de borgerliges økonomiske politik?

Selvfølgelig kan S-SF-R nå et eller andet kompromis. Men det bliver ikke den plan, som S-SF fremlagde i går, der ender med at blive en ny rød regerings politik. Det er den fuldkommen ubrugelig til, og de radikale vil aldrig stemme for den, som den foreligger. Til gengæld er 'planen', som i virkeligheden er et katalog, ret effektiv som 'Potemkin-kulisse', hvor S-SF i offentligheden overfor vælgerne kan henvise til, at de skam også har en plan, som i modsætning til de blås politik, så ikke går ud over vigtige vælgergrupper. Det var dog klogt af dem ikke at skifte plan og rende fra deres tidligere retorik, selvom de naturligvis har været riemligt rystede over, at de radikale indgik forlig med regeringen om tilbagetrækningsreformen. Nu undgik S-SF den helt store panik, selvom ingen længere tror på, at fagbevægelsen skaffer de i den røde plan lovede 15 mia. kr. '“ og slet ikke efter, at en rød regering formentlig må leve med at en tilbagetrækningsreform – trods S-SFs modstand – bliver gennemført efter valget.

Regeringen har tilsyneladende i huj og hast også indgået et forlig om SU, som ellers normalt ville foregå i den bredere forligskreds blandt dem socialdemokraterne. Det er ret underligt, at det sker '“ medmindre naturligvis, at regeringen pludselig har fået travlt. Man kan prøve at gætte på, hvorfor regeringen har sådan et hastværk, siden regeringen tilsidesætter Christiansborgs normale politiske spilleregler. Det spurgte Anders Langballe så også statsministeren om i dag på pressemødet. Og svaret var '“ mildest talt '“ uklart.

Regeringen fremlægger i det hele taget megen “vælgeregnet” politik i disse dage. Integrationsministeren fremlagde mandag en plan for, hvordan udlændinge fra demokratiske lande kan komme uden om de ellers høje barrierer, som ellers er blevet opstillet i de sidste 10 år af regeringen og DF. Formålet er selvfølgelig, at regeringen vil have en lidt blødere profil på området. Målsætningen er naturligvis den samme: Man ønsker ikke udlændinge fra 3.verdenslande og slet ikke fra muslimske lande ind i landet. Det bliver spændende at se om de røde går i den fælde.

Snart præsenterer regeringen en vækstplan, som dog i princippet kan blive 'fyret af' nårsomhelst. Også efter at valget er udskrevet. Dermed har regeringen så en plan klar på hylderne, som matcher de rødes vækstplan. Og den kan formentlig tjene det formål at løbe med overskrifterne en dag under valgkampen. Det samme med andre planer og politik, som regeringen ydermere måtte have i ærmet.

Løkkes valgraket ligger på affyringsrampen. Spørgsmålet er om meningsmålingerne, der ligger på 47-48 pct. til de blå er 'gode' nok til, at statsministeren kan overbevises om, at en valgsejr er inden for rækkevidde. Det mener jeg ikke, at de er. Endnu. Men måske kan en ny '“ og for regeringen gunstig – måling henover weekenden ændre billedet. Spørgsmålet er dog, om statsministeren føler, at han ikke har andet valg. Det er der noget, der tyder på.

Valgudskrivelse. 70 pct. chance for at valget udskrives torsdag eller først i næste uge (op fra 40 pct.) 30 pct. for at valget udskrives til efteråret.

Løkke fortsætter som statsminister 35 pct.(op fra 30 pct.)

P.s. Helle Thorning påstår i øvrigt kækt og frejdigt, at der er uafhængige økonomer, der bakker den røde plan op. Forespurgt i dag af Jyllands-Posten kom der dog intet klart endsige meningsfyldt svar fra statsministerkandidaten. Forståeligt nok. For svaret er, at der er ingen uafhængige økonomer, der bakker planen op. Og det kan Thorning jo ikke så godt stå og sige…

Jeg giver 100 kr. til den, som kan komme med et navn på en bredt anerkendt uafhængig dansk økonom, der bakker “Fair Løsning 2020” op. (Det er så ikke økonomerne i AE-rådet, hvor Thorning sidder med og dets aflæggere på Aalborg Universitet og RUC herunder de socialistiske økonomer Jesper Jespersen og Hans Aage. Endelig gælder det heller ikke de socialistiske økonomer i kollektivet CASA, som helt sikkert også vil være flinke overfor den røde plan))

Update fredag. Et par målinger i løbet af ugen viser ret entydigt, at regeringen fortsat er for meget bagud til at de kan vinde et valg. Så mit bud er at valget med 90 pcts sandynlighed først kommer til efteråret eller sensommeren.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

150 kommentarer til “Kun meningsmålinger står i vejen for valget”

Morsom definition på “uafhængige økonomer”, altså at det kun er universitetsansatte af borgerlig observans med hang til ligevægtsøkonomi. I hvert fald ikke nogen med mindste faible for keynes og ligesindede. For økonomi er jo helt eksakt, ikke. Og bankøkonomerne er uvildige, som det hævdes i den borgerlige presse?

Bortset fra det, er det nu en meget ædruelig analyse af situationen lige netop nu. Dog vil jeg endnu en gang minde om, at vælgerne har andre prioriteter, end om den ene plan har ti fugle på taget og den anden kun ni. Og kun et meget lille fåtal gå op i taljongleriet.

Tak for ananylsen. Det bliver en spændende uge.

Er der nogen, der har et bud på (eller insiderviden om), hvorfor Anne Grethe Holmsgaard trækker sig som Folketingskandidat i dag (http://jp.dk/indland/indland_politik/article2433998.ece). Det virker umiddelbart som en lidt sjov timing, og det giver i hvert fald ikke kredsen lang tid til at finde en ny kandidat.

Kan der være tale om intern politisk uenighed i SF?

Så det du spørger om er altså, om nogen kan finde en bredt anerkendt liberal økonom der vil hjælpe fjenden midt i en valgkamp?

Flosklen “uafhængig” bliver da udstillet noget så grusomt når du begynder at udelukke dem der stemmer rødt. Så må man nødvendigvis også udelukke dem der har borgerlige sympatier. Tilbage har du sofavælger-økonomer som der ikke er mange af, som lever op til dit krav nummer 2: “bredt anerkendt”.

Jeg skal love for at du er klar til valgkamp 🙂

Jeg så i øvrigt en tidligere departementchef på TV i går (kan ikke huske hans navn) som bakkede op om “Fair 2020 plan”.

Anyway… Jeg er glad for, at de radikale får lov at pille i den, og at VKO+KD’s SU-reform næppe bliver til noget. For den vil nemlig forlænge mit studie med cirka et år, da jeg skal ud og finde et job i stedet for at tage 30 ECTS hvert semester.

1. Jeg er enig i, at “alt det økonomipis”, som Nick Hækkerup formulerede det, når det gælder planen præller af på de fleste vælgere.

Dog håber de borgerlige stadigvæk på at de kan vinde den økonomiske dagsorden i løbet af en tre-ugers valgkamp.

Det ser man jo også af de konservative allerede har søsat deres kampagne med bannerannoncer på mediernes websteder:

http://vaekst.konservative.dk/

3. Ja, det var Jørgen Rosted detroniseret departementchef i Mimi Jakobsens erhvervsministerium. Manden bag Nyrups fremtidsplaner “Danmark som foregangsland”. Stor mand på Slotsholmen under l’ancien regime. Det er mildest talt ikke noget under, at han ønsker sig en ny regering 😉

Rosted hører til på centrum-venstre-siden og så slår han sine folder hos hans bonkammerat Erik Rasmussen og hans “parti” på Mandag Morgen. I 90’erne var Erhvervsministeriet i øvrigt meget flink til at købe stolepladser hos MMs dyre konferencer. Til gengæld skrev MM ganske pænt om regeringens økonomiske politik og erhvervspolitik. 😉

Jeg tænker mest på vismændene, men også alle de økonomer som medierne siden i går har udspurgt om planen.

Vdr. de uafhængige økonomer, så var det bemærkelsesværdigt, at man i TV2 Nyhederne kl. 22 igår havde gravet en ret ukendt gammel tidligere departementschef frem til at forsvare rød plan – det må jo være udtryk for, at man ikke kunne “caste” andre til rollen….

Jeg er desværre enig med @1 i, at mange vælger blot vil se at der er to planer og derefter være af den opfattelse at der er to forskellige løsninger uden at interessere sig for det reelle indhold og seriøsiteten heraf.

Og tillad mig så at påpege, at Keynes forsat spøger også i den blå plan – vi kører med årlige underskud frem til 2020, og så vidt jeg kan se også herefter. Vi fører altså forsat en ekspansiv finanspolitik…Rød blok vil så bare låne endnu mere for at øge det offentlige forbrug endnu mere…

@Jarl Cordua
Ville det ikke være ufornuftigt at udskrive valget på torsdag, lige inden landet går på bededagsferie og nok lægger endnu mindre mærke til medierne end normalt? Det vil gøre fordelen ved at kunne overraske med valgudskrivelsen væsentligt mindre, og mindre nemt at styre valgkampens første døgn. Jeg kan dog godt se, at det kunne blive tirsdag, hvis der kan sættes punktum for forhandlingerne om den vækstpakke, som Løkke annoncerede på dagens pressemøde fx mandag, og Løkke så kan udskrive valg tirsdag, og så bruge krudtet på at snakke om vækstplanen, der så ville have fået to dages mediedækning.

7. Jeg synes din indvending mod torsdag lyder fornuftig. Jeg skal i øvrigt til barnedåb fredag, så det vil passe mig fint, hvis Løkke venter til næste uge… 🙂

7
Overraskelsesmomentet er til at overse. ALLE partisoldater sover med støvlerne på, uanset om de er blå, røde, gule eller sorte. Om noget er regeringen en smule bagud på planer (mangler vækst), så der er vist ikke noget at hente på den konto.

Men du har ret i, at man mister et par dages opmærksomhed, hvis valget udskrives op til en oven i købet solrig miniferie. Men det gælder jo for alle, at de ikke får høj prioritet hos vælgerne i de dage, så spørgsmålet er, om det har nogen større betydning. Vinduet er ved at lukke sig, så jo før jo bedre hvis det skal nås inden sommerferien. Jeg mener, at vinduet senest lukkes på tirsdag. Mon ikke der kommer en eller to målinger i weekenden, der medtager den røde plans fremkomst og de seneste tiltag på bl.a. udlændingeområdet (Pinds dispensationer og den forlængede optjeningsperiode), som afgør det endeligt for Løkke.

@ 1)

Hvilke økonomer har ikke anbefalet ekspansiv finanspolitik i Danmark de sidste par år?

Som det rigtigt nok skrives, så er der underskud i al fremtid og S fører jo slet heller ikke Keynesiansk politik. Da der var boom i 00’erne ville de overgå Fogh i vækst i det offentlige forbrug.

I øvrigt er det vel svært at opdrive en eneste Hayeks økonom i Danmark.

Omkring de sidste forhandlinger, får Ørum så nogle skadestuer og fødeklinikker og hvad med den annoncerede vækstpakke? Er der substans i den, hvis ikke der følger lidt penge med til indpakningen?

BT er i øvrigt på sporet af Helleplanen:

http://www.bt.dk/politik/helles-hemmelige-oekonomer

Jarl jeg giver dig gerne 100,- hvis du kan finde en “bredt anerkendt uafhængig dansk økonom” der går ind for det nominelle skattestop som er et centralt (udhulende) element i både S+SF og VKO’s planer.

Vismændene vurderer at en afskaffelse kan gi 21 mia. kr. i varig holdbarhed. Se dét er penge!

11. Det kan jeg ikke. Det er et politisk valg, som selv S-SF – siger de i hvert fald – har tilsluttet sig. I hvert fald hvad angår boligskatterne.

Men nu taler vi om regeringens og S-SFs økonomiske planer, og du skal da have, at få betvivler, at rød plans højere skatter ikke er funny-money.

Løkke skal selvfølgelig skynde sig at udskrive valget inden vælgerne opdager at aftalen mellem VKOR er et blændværk fordi ingen aner hvad seniorførtidspension indebærer.

Kommer der for mange på den virker planen ikke og kommer der for få vil modstanden mod planen vokse.
Kjærsgaard kunne ikke svare på hvad kriterierne bliver i går.

Hvordan det er muligt at betegne den røde økonomiske politik som fluffy når blå blok har begået en sådan gummiaftale er morsomt.

Alle økonomer kan ikke være så uafhængige som feks Steen Bocian fra Danske Bank der jo overhovedet ikke kan siges at være interesseret i hvem der bliver statsminister….

Forresten kunne det godt være at tidl. overvismand professor Christen Sørensen går ind for rød plan.

Dømmer man efter hans popularitet i medierne tror jeg han opfylder dine krav til en “bredt anerkendt uafhængig dansk økonom'.

Jeg synes dog han er blevet meget skinger på sine gamle dage – så jeg gider ikke lede efter beviser for om han støtter rød plan i hans mange dommedags-kommentarer…

13. Det er sjovt, at Steen Bocian tidligere økonom i AE-rådet og vokset op på Christiania tilsyneladende er blevet lidt af et hadeobjekt for venstrefløjen.

Han virker sober på mig og udtaler sig stort set på linje med vismændene og de øvrige økonomer, som man hører.

2. Jeg tror dog, at man nede hos PFLP på Vestbredden beklager Fru Holmsgaards afgang fra Folketinget. Måske er det i virkeligheden Mossad der står bag hendes exit fra dansk politik? 😉

Christen Sørensen, tidligere AE, er vel medlem af Socialdemokraterne, men i øvrigt sur på DORS, da han mener de sov i timen i 2006 og ikke advarede imod den finanspolitiske overophedning.

Han har kritiseret begge planer, men ikke selv kommet med nogle bud og virker i øvrig ukonkret i sin kritik.

Gode Helge fra Nordea, kalder planen for finansieret, men med store forbehold, hvis man læser analysen igen efter den første overraskelse.

http://epn.dk/samfund/politik/article2432895.ece

#9 “ALLE partisoldater sover med støvlerne på, uanset om de er blå, røde, gule eller sorte.” Traditionen tro, minus en enkelt, formentligt. En lejet Gulfstream G550 kan flyve 12,000 km. 😉

@L. Rasmussen, 9
Overraske var måske det forkerte ord at bruge. Det handler mere om, at statsministeren får et par dages intensiv mediedækning, når han udskriver et valg. Og mediedækning får han i øvrigt også mens rygterne går om at det snart kommer, hvor mange flere journalister refererer hvad han siger, kommer til tirsdagspressemødet etc. end hvad der ellers ville være tilfældet.

Ja temmelig besynderligt at Holmsgaard forlader politik netop som rød blor er på nippet til at overtage (måske). Har de mon ikke fundet plads til hende på ministerholdet?

Ja, temmelig besynderligt at Holmsgaard forlader politik netop som rød blok muligvis er på nippet til at overtage magten. Har de mon ikke kunne finde plads til hende på ministerholdet?

I stedet for at name droppe økonomer kan vi så ikke få noget seriøse bud på hvorfor besparelser skulle være vejen frem samt hvorfor en borgerlig regering der kun et eneste år har været i stand til at overholde egne budgetter pludselig skulle blive i stand til det.

Derudover hvor ser man eksempler i verden på at fokus ikke bør være på beskæftigelsen men på underskuddet når man skal ud af en krise?

Stadig gode grunde til at vente:

(1) Det vil være for tydeligt at Løkke angriber SSF i et svagt øjeblik.

(2) Hvis der er under 50% chance for at vinde valget, så hellere sidde på magten længst muligt.

(3) Løkkes politiske projekt handler om den lange bane, ansvarlig ledelse og forhandlinger. Det er ikke kynisk magtpolitik og spin a la Fogh.

(4) Kan nogen se, hvordan Rød Blok skal få “magien” tilbage? De bliver mere og mere nedslidte for hver dag Løkke venter. Som en kommentator sagde: “Det kan godt være, at magten slider, men afmagt slider også.”

@Ryan Smith, 24
Jeg tror ikke på et par af dine punkter, men et tungt argument for at Løkke ikke udskriver valg før til august/september kunne snildt være, at man i regeringens top vurderer, at mediernes kritik af S-SF vil fortsætte, og at det pres vil føre til en vigende opbakning til rød blok i meningsmålingerne, og dermed gøre chancerne for valgsejr for VCOI større, end hvis man udskrev valget på fx tirsdag.

2, 17,

Jeg har den mistanke, at med 2’eren af Lars Hedegaards erindringer på vej og med bebudet nyt om Blekingegade banden, så emmm

Og jo. Det er helt sikkert Mossad, formentlig i samarbejde med højre-revisionistiske kredse, der har tænkt sig at benytte det kommende valg til at sværte PFLP-krigeren Holmsgaard.

Tilgengæld tror jeg ikke den korte “opsigelses” periode er et problem. SF har i lang tid været forberedt, så afløseren er allerede valgt.

25. Det er bare ikke mit indtryk, at der er ret mange hos Venstre, der tror på “om lidt blir det bedre” strategien 🙂 Men måske gør Løkke – og det er jo ham, der bestemmer. 😉

Nu bringer Venstrefolkene så en efterlysning af de pågældende økonomer:

“Pressemeddelelse

Tirsdag d. 17 maj 2011

Venstre ønsker dialog med 'de hemmelige økonomer'

Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen ser frem til at komme i dialog med de uafhængige økonomer, der fuldt og helt støtter den røde plan for dansk økonomi, 'Fair løsning 2020'.

Interessen for de uafhængige økonomer samler sig efter en artikel i Jyllands-Posten i dag, hvor Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt bliver spurgt om hvilke uafhængige økonomer, der støtter den røde plan. Til avisen svarer S-formanden på journalistens spørgsmål: 'Det må du selv finde ud af. Jeg har ikke tænkt mig at angive økonomerne. De må selv stå på mål for deres holdninger.' Og videre understreger Helle Thorning-Schmidt, at sådanne økonomer 'eksisterer' i virkeligheden: 'Jeg har ikke tænkt mig at klaske nogle navne på.'

Torsten Schack Pedersen siger:

'Det er trist, at Helle Thorning-Schmidt nærmest betragter det som stikkervirksomhed at skulle udpege de uafhængige økonomer, der støtter rød plan. Derfor synes jeg, at de uafhængige økonomer, som S-formanden ikke vil 'angive', af sig selv skal komme frit frem og stå på mål for holdbarheden i den røde plan. Jeg ser frem til, at de selv kommer frem i lyset, når nu S-formanden ikke vil identificere dem. Så vil Venstre med stor interesse tage diskussionen med økonomerne,' siger Torsten Schack Pedersen.

Han understreger, at der med begrebet 'uafhængige økonomer', der fuldt og helt støtter den røde plan, skal være tale om økonomer, der i sagens natur ikke er knyttet til de to partier, der står bag planen, som f.eks. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd eller andre organisationer er det.

For yderligere oplysninger:

Erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen

——————

Ja det er jo muntert.

Jeg tror også, at det vil være bedre at sidde perioden ud end at udskrive valg åbenlyst opportunistisk nu. Det vil være en styrkedemonstration fra Løkkes side at modstå presset til at udskrive valg nu. Og for hver dag der går, slides troen på rød bloks plan + ministerpotentiale.

Alle, selv borgerlige, har længe hungret efter systemskifte, men efterhånden er selv S-SF-alternativet på vej til at blive old news, mens DF og de Radikales vilje til at forhandle med hinanden er det nye og spændende. Lad dén mulighed – altså VKORI-flertal – synke ind hen over sommeren og blive den nyskabelse, folket tilvælger. Jeg tror ikke på, at S-SF kan genvinde momentum; tværtimod lyder de dag for dag mere skingre, mens Margrethe Vestager og Lars Løkke først lige er trådt i karakter (og Lars Barfoed også ved at finde sin stemme i debatten efter en god Deadline-optræden i går). Brug sommeren på at lade vælgerne se for sig, hvad VKORI kan blive til.

Jeg tror ikke, at det er et tilfælde, at alle fra S-SF opildner til, at der kommer valg NU …

For det første, mange tak for en meget interessant og underholdende blog. Det er en konstant fornøjelse. Det eneste store kritikpunkt er din ustabile produktion, men det er selvfølgelig begrænset hvor meget man kan klage over et, næsten, gratis gode. Jeg forstår dog ikke din brug af voodoo-økonomi. Så vidt jeg ved, har det altid været forbundet med hardcore supply-side økonomi. Det er der vel ingen der beskylder S-SF planen for at være?

1.,

Du kan helt sikkert finde relativt røde lektorer i økonomi på KU. Og selv blandt dem der ikke er kan du helt sikkert finde spor af keynesianisme hos man mange (de fleste sikkert endda, men det er jeg slet ikke i stand til at kunne sige). Jeg mener endda at kunne huske der har været stærke hints af Keynes i nogle gode råd fra vismændene, men jeg kan sagtens tage fejl der.

Forskellen ligger nok nærmere i de faktisk har forstået og forstået Keynes mm., i modsætning til folk der taler om “ligevægtsøkonomer” på internettet.

Erik Matzen stillede i vanlig stil et ganske indviklet spørgsmål på pressemødet i dag, hvoraf kunne uddrages, at voldsom megen praktik taler for, at tidspunktet for et valg på denne side sommerferien er forpasset. Kan nogen vurdere holdbarheden af dette anbringende?

6. Grundlæggende misforståelse. Du kan IKKE afgøre om der føres ekspansiv eller kontraktiv finanspolitik ved at se på om der samlet set er overskud eller underskud på de offentlige finanser i et givent år. Finanspolitikkens “ekspansivitet” måles på om de diskretionære finanspolitiske tiltag i et år sammenlagt bidrager ekspanderende eller kontraherende på økonomien.

2020 planen er kontraktiv.

34. Udskydelse af kommuneforhandlinger og udmelding af bloktilskud mv. vurderes ikke at være en forhindring for valg i juni.

Aftalen om en SU reform er vel også meget praktisk rent politisk set i forhold til at tage afstand fra de radikale, så vælgerne ikke glemmer, hvilken blok de radikale overordnet hører til?

Kunne man ikke just i 21 TV-avisen høre Mike Legarth snakke om skattelettelser?

Hvis jeg hørte rigtigt, er jeg spændt på effekten i meningsmålingerne

@32 Du har da ret. Hvis The Economist kan bruge Big Mac til at vurdere valutaernes PPP, så må vi da vel kunne skabe vores hjemlige valgindeks, baseret på Lenes afstand fra Christiansborg 😉

Jeg vil simpelthen dø af grin, hvis det indeks kommer til at passe.

@ L.Rasmussen og Mathias S. Kirkegaard

Vræl vræl.

Det er forrygende. Når man afgrænser sig fra AE, CASA og Jesper Jespersen, så er I faktisk enige i, at der ikke kan opdrives en økonom der støtter eller tror på S+SF økonomiske plan.
Alle økonomer derudover har I kategoriseret som “borgerlige”

Det er da tankevækkende.

38

Det mente jeg også at kunne høre.
Blå blok insisterer tilsyneladende at kvæle ethvert momentum for sig selv.

Måske har Legarth tænkt at nu er LA nødlidende i målingerne og så kan kniven sættes ind nu hvor C har lidt fremgang.

Resultatet bliver at LA må på banen og at rød blok kan holde fast på vælgere der ikke vil stemme for en tilbagetrækningsreform hvis de tror at det er med til at skabe grundlaget for skattelettelser.

Over på K-forum betror Annegrethe Rasmussen, tæt veninde til HTS gennem 20 år, at HTS slet ikke går ind for efterløn. – noget vi vel egentligt allerede har hørt fra HTS selv for flere år siden.

“- pengene falder trods alt på et tørt sted – som hun giver udtryk for nu.”

“udtryk for nu” må vel betyde noget HTS har sagt/skrevet efter forliget blev indgået, altså for få dage siden.

http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/helle-thorning-schmidt-som-statsminister

40

Jeg vræler ikke. Jeg synes bare, at det er morsomt at man ikke vil anerkende, at der er økonomer af andre skoler end CEPOS og ligesindede. Når medierne hiver “eksperter” ind til udtalelser, er det mindst hveranden gang en bankøkonom – hvor mon deres sympatier ligger, specielt efter de rødes angreb på deres arbejdspladser? Jeg synes ikke at have hørt hverken dig eller andre betvivle DERES neutralitet, når de hagler kritik ned over røde planer.

2

Min ikke hun har fået at vide at der står Steen Gade på den/de ministerpost(er) hun kunne komme i betragtning til.

Kamal får nu sikkert lidt mere mod på tilværelsen og endnu et lille lod ( meget lille ) er vel lagt i vægtskålen for et sent valg.

Hvis valget kommer sent kommer vi nok til at opleve Kamal forsøge at skyde kanonen af over sommeren med alverdens mærkværdige meldinger ala Wozniackihistorien og den slags pladder.

@ L.Rasmussen
“Jeg synes bare, at det er morsomt at man ikke vil anerkende, at der er økonomer af andre skoler end CEPOS og ligesindede”

Men det er jo en fremstilling som du selv tryller frem. Det er ikke Jarls. Han afgrænser blot fra en lille bitte gruppe; AE, CASA og Jespersen. Og efterlyser så hvad der er tilbage ?

Angående bankøkonomerne så bliver de vist altid præsenteret som det de er; bankøkonomer. Så kan enhver selv forholde sig til deres argumentation.
Hvis du endelig vil tale om neutralitet så er brugen af AE da langt værre. AE’s tilknytning til S er ukendt stof for mange.

Uhh de konservative taler om skattelettelser. Ja, dårlig timing, men jeg kan ikke lade være med at undre mig over, at et stort flertal af danskerne har så meget imod at sætte skatten ned i landet med verdens største skattetryk. Det er bare så mærkværdigt.

#46

Jarl fraskriver også økonomer fra AAU, RUC, samt en tidligere departementchef. Det begynder efterhånden at blive en ret stor skare af økonomer som skal fraskrives som “utroværdige”

De fleste makroøkonomer i Danmark virker mere eller mindre lyserøde.

Man kan ikke høre en vismand, tidligere eller nuværende, uden de taler om reformer, for at bibeholde og styrke velfærden.

Er talen om skattereformer, så tales der om social balance.

Er det den åndelige indelukkethed i Danmark der har medført dette?

De kan nok tale om lettelser i topskatten, men så bliver det noget fimset, som at hæve grænsen for betaling og ikke en reel fjernelse.

Som modpol til disse, fremhæves så Arbejdebevægelsens Erhvervsråd, der spyder den ene analyse ud efter den anden, om de samme få emner.

Den såkaldte ulighed og ledighed, som de kan variere i utal af kombinationer. Hvor meget poster LO og fagbevægelsen i deres sekretariat – det kan ikke være billigt.

Derudover er der vel ikke andre røde økonomer, idet Jesper Jespersen vel ikke kan tages seriøst af nogen.

Vi har en såkaldt borgerlig regering der praler af at der aldrig er brugt mere på offentligt forbrug, mens væksten går forbi Danmark og skatten er lukket til 2019.

Tænk at have udviket et samfund, hvor staten har sin hånd nede i borgernes lomme mere end i andre lande og at det nærmest er syndigt at tale om ar befri borgerne for denne udplyndring.

Tænk hvis rollerne var byttet om og VK skulle til valg mod en SSF regering i år og grundlaget var skattelettelser på 30 mia. som en vækst politik, der bla. fjernede topskatten.

Så ville medierne og økonomerne slagte planen, selvom det er den rette vej.

Nu vil S og SF også skærpe indsaten mod sociale klienters turisme:

Stop for misbrug af ydelser ved ophold i udlandet.
Kontrollen af borgere, der uretmæssigt tager deres
ydelser med til udlandet, skal skærpes, så det sikres,
at de fortsat lever op til kriterierne for at modtage
hjælp. Lufthavnstilsynet skal skærpes og de kontrolteams,
der bliver etableret i udvalgte lande, skal evalueres
og følges tæt, og denne indsats skal udbygges,
hvis den viser sig at give resultater i kampen imod
socialt bedrageri.

http://www.sammenomdanmark.dk/files/Udspil/2020Samletplanweb150511.pdf

Har de fortalt det til Özlem Cekic?

– Vi skal simpelthen ikke finde os i, at nogle modtager offentlige ydelser, som de ikke har ret til. Snyderi er dybt asocialt og skal bekæmpes, for ellers er det med til at ødelægge sammenhængskraften i vores velfærdssamfund.
Det slog beskæftigelsesminister Inger Støjberg fast på et samråd i dag. Samrådet handlede om et lovforslag om skærpet kontrol med udbetaling af offentlige ydelser og sanktioner for uberettiget at modtage ydelser, fx under ophold i udlandet.
– I går så jeg til min overraskelse i S og SF's 2020-udspil, at de to partier selv vil skærpe tilsynet i lufthavnene og generelt støtter op om regeringens aftale fra efteråret 2010 om indsatsen mod socialt bedrageri. Derfor kan det undre lidt, at oppositionen er kritisk over for lovforslaget og derfor har indkaldt mig i samråd, som den ene af spørgerne, Özlem Cekic, derefter ikke ulejliger sig med at dukke op til, siger Inger Støjberg.

http://www.bm.dk/Aktuelt/Nyheder/Pressemeddelelser/Arkiv/2011/05/Inger%20Stoejberg%20Socialt%20bedrageri%20skal%20bekaempes.aspx

Fra samme link til SSf 2020 som 51, tabel 3.2 spare muligheder.

“Forskningsbevillinger, råd og nævn til borgerlige
debattører 0,1” (mia kr.)

Mon der skulle være en eller anden, der foreslår at bevillingen til rød og blå blok sættes til det samme? Og eventuelt afdækker hvor meget bevillingen pt er til socialistiske debatører?

Er der nogen, der ved, hvad, om noget, Helle Thorning Schmidts møde med Stiglitz gik ud på og endte med?

Det var en lidt sjove sidehistorie, der aldrig rigtigt blev fulgt op på.

Tak for en som altid spændende og godt skrevet blog.

Hvis vi antager, at statsministeren har fokus stift rettet på målinger og disse vil afgøre hvornår der trykkes på knappen, mon så ikke at man holder vejret lidt endnu i blå blok ?

De 3 målinger foretaget af Dr i går, gik ihvertfald ikke Løkke ´s vej. Dødt løb mellem de 2 planer. 40 % for Rød ´s og 39 % for blå ´s og interessant nok stiller hele 9 % sig bag synspunktet, at det ikke gør forskel hvilken af planerne der føres ud i livet, fremfor den klassiske ved ikke tilkendegivelse. Dette flugter rimeligt tidligere målinger mellem blokkenes planer og regeringen har altså ikke skabt momentum ved deres konkrete anvisninger.

I den direkte duel om hvem danskerne foretrækker som statsminister fører Helle med 39 % mod 32 % til Løkke. Næppe særligt opløftende tal. Men værst står det til i målingen vedrørende opbakning til efterlønnen. 56 % ønsker at bevare efterlønsordningen som den er i dag, mens lige godt hver tredje vælger ønsker den afskaffet. Derudover viser målingen at selv i blå blok ønsker hver 6.vælger at bevare ordningen. Disse tal vil naturligvis skifte op og ned det næste stykke tid, men såfremt analysen af at Løkke vægter målinger højt i disse dage, må det betragtes som et stort problem for blå blok.

På trods af ovenstående, er der for mig at se ingen tvivl om, at Løkke ville stå stærkest ved at tage et valg så hurtigt som muligt. Det bygger jeg på, at man efter nytårstalen også oplevede umiddelbar fremgang og opbakning ift afskaffelse af efterlønnen, mens denne tilslutning dalede i takt med, at forholdene blev reelt diskuteret og fagbevægelsen mobiliserede deres kampagne. Trust me, vi skal gøre vores ypperste for at gentage denne indsats 🙂

Endelig demonstrerede gårsdagen det andet store problem ved at vente med et valg, nemlig muligheden for at interne uenigheder i blå blok igen får lov til at overskygge uenighederne i rød. De konservative slog jo til igen med himlen op om skattelettelser. Og selvom Venstre jordede tanken på stedet, er skaden formentlig sket og vil ihvertfald med statsgaranti blive boret videre i af oppositionen. Mike Legarth var godt nok ude og forsikre om, at det skam ikke var pengene fra efterlønsordningen man ville bruge til at lave skattelettelser, men derimod nogle andre penge man vil finde i de nuværende forhandlinger. Til det må man bare sige held og lykke med at forklare den almindelige dansker, at der findes mere end een statskasse.

Men hold da op dansk politik er blevet voldsomt spændende igen. Der er faktisk både interessant og underholdende at følge i disse dage.

OT:
Jarl, selvom der også er kommet valg-stemning over bloggen, synes jeg at det er flot at du kan finde plads til en Enhedslisten banner mellem teksten og kommentarerne 🙂

Jeg hører til dem, der ikke tror på, at debatten om de økonomiske planer afgør valget. Der er blevet rejst stor kritik af S-SFs plan (berettiget mener jeg), uden at det har flyttet noget i målingerne. VKO har et vist momentum nu, men det kan ikke holde i fire uger, hvor fokus vil blive flyttet til alt muligt andet.
Her vil det afgørende være, at 5-7 pct. af vælgerne er blevet så grundlæggende trætte af VKO, at de har skiftet side. Almindelig nedslidning, skandaler, uløste problemer, man ikke længere kan give den tidligere regering skylden for, de mange personsager, inkompetente ministre etc.
Nu har K ødelagt det igen for de borgerlige ved at kræve, at de besparelser, der rammer f.eks. SUen skal gå til skattelettelser til de rige. Det vinder VKO ikke stemmer på. Og internt i Venstre er der blevet kritik af den måde, man samler penge ind på – og erhvervsvirksomheder trækker det fra i skat.
http://jp.dk/indland/indland_politik/article2434601.ece
Det kan udvikle sig tilen rigtig stinker.
Så alt tyder på, at vi får det tiltrængte regeringsskifte – selv om jeg gyser ved udsigten til den økonomiske politik, er der brug for en kursændring på rigtig mange andre områder.

31. Mht voodoo-økonomi.

Jeg synes nu, at begrebet er ganske dækkende, når det påstås at rød plan skaffer mia kr. ved at få flere indvandrere i jobs eller at der ligger økonomiske gevinster og venter, hvis de folk som ellers har haft store problemer med at gennemføre en uddannelse, nu med et trylleslag – alene fordi S-SF siger det kan lade sig gøre – pludselig får en kompetencegivende uddannelse.

Det er voodoo-økonomi i min bog. Claus Hjort kalder det for “fugle på taget”.

Dagens ATS har også et valgbarometer:

BREAKING NEWS
ATS erfarede sent i aftes fra kilder på Christiansborg, at medierne har planer om at udskrige valg igen i starten af næste uge. Det vil i givet fald være tiende gang i år, at der udskriges valg, og den runde dag ventes fejret ved en reception i Dolketingets presseloge.

Lige et a propos til Jarls løfte: “Jeg giver 100 kr. til den, som kan komme med et navn på en bredt anerkendt uafhængig dansk økonom, der bakker 'œFair Løsning 2020'³ op.”
Jeg synes, Jarl på tilsvarende vis skal give 100 kr. til den, som kan finde en lignende økonom, der i dag vil sige, at VKO-flertallet førte en ansvarlig, økonomisk politik i perioden 2001-2009.

60. Svært at finde – men fortæl da gerne, hvad det var en S-ledet regering ville have gjort, som var mere ansvarligt.

Ved samtlige finanslovsforhandlinger og ø-aftaler siden 2001 har S & co. talt om massakre på velfærdsstaten, og at de off. udgifter skulle øges endnu mere, end hvad VK-regeringen formåede at ødsle væk. Og omlægning af skat fra arbejde til bolig var ikke på programmet.

Jeg er konservativ, men for s…n hvor må de gerne styre sig lige i disse dage. Mage til dårlig timing skal man da lede længe efter. jeg er SÃ… træt af Brian Mikkelsen og Mike Legarth.

@60 – jeg er ikke socialdemokrat (frafalden radikal, men strækt kritisk over for partiets udlændinge- og undervisningspolitik), så jeg er faktisk enig med dig.
Min pointe er bare at pege på, at de klinger meget hult, når VKO lige pludselig tordner om økonomisk ansvarlighed efter at have soldet de gyldne år under opsvinget væk ved at bestikke middelklassen og lade den offentlige sektor eksplodere. Rettidig omhu, tak!
Og jeg tror, mange vælgere stadig godt kan huske den økonomisk uansvarlige linje under Fogh.

@6 Kasper Lauest

Du skriver:
'Finanspolitikkens 'œekspansivitet' måles på om de diskretionære finanspo-litiske tiltag i et år sammenlagt bidrager ekspanderende eller kontraherende på økonomien.'

Der er jeg absolut ikke enig '“ du måler grundlæggende på, om der sættes flere eller færre penge i omløb. Dit argument om, at finanspolitikken kun er ekspansiv hvis de diskretionære tiltag virker ekspanderende holder ikke '“ du ser herved fuldstændig bort fra det øvrige udgiftsniveau og du forudsætter at dette forbrug ikke påvirker økonomien.

Hvis man planlægger med konsekvent at føre finanspolitik med underskud på statsbudgettet, så vil det virke ekspanderende på økonomien '“ uanset om der er tale om kortsigtede konjunkturreguleringer eller regelbundne i forvejen fastsatte udgifter. Dette vil så ændrer sig den dag man skal betale regningen'¦.

Jeg er enig i, at 2020 planen begrænser den ekspanderende effekt, da underskuddet formindskes '“ det ændrer dog ikke ved, at der hvert eneste år sættes flere penge i omløb og at der hvert eneste år planlægges med underskud på statsbudgettet.

63. Jeg er enig med dig Bjarke.

Men du må da give de blå, at de siden genopretningspakken faktisk forsøger at levere de rigtige svar.

For sent. Ja. Alt for sent. Men se på alternativet? Hvis ikke de radikale bliver tungen på vægtskålen i den økonomiske politik, så må man jo frygte, hvad SF kan få Socialdemokraterne med på af narrestreger. Det bedste vil være, hvis de radikale krævede en socialdemokratisk mindretalsregering uden SF. Så var vi nogle, der kunne sove lidt roligere.

Så blev de blås reformer ikke skruet tilbage, og der kommer ikke højere skatter på arbejde.

63.+65.
Én ting dog: Under Fogh blev den resterende del af statsgælden så godt som afviklet.

Det er nu meget nemt at bede om navne på nogen uafhængige økonomer der støtter rød plan, når man garderer sig med at sige nej til alle dem som ikke er ansat i banker, erhvervsorganisationer og borgerlig orienterede organisationer.

Det er da utroligt at man tror at “Chef-økonomen” i Danske Bank er uvildig, når han får løn for at fremføre hvad der er til fordel for Danske Bank. Og da Danske Bank betaler rigtig mange penge til VK, så ved vi da godt hvad han får sin løn for.

Som Hans Engell siger, så er økonomi ikke en eksakt videnskab, så hop dog ned fra den høje hest du har placeret dig på.

Sidste valg var der et parti der gik til valg på at der ikke var råd til både skattelettelser og velfærdsforbedringer.

Der var et parti der mente at der var råd til begge dele.

Desværre var det Venstre der genvandt magten og derfor at vi brugte løs til både skattelettelser og merforbrug til kontrolorganer i det offentlige.

Så kan man da ikke bebrejde S for at de fasthold deres ønsker til velfærdsforbedringer uden skattelettelser. Men det er åbenbart blevet populært blandt de borgerlige at se bort fra deres ansvar for at der er givet skattelettelser som der ikke var råd til.

69. Næh universitetsøkonomer eller vismænd. Men ikke økonomer med en på forhånd politisk fastlagt dagsorden.

Hans Engell? Med al respekt. Hvad ved han egentlig om det? Hvis det er fuldstændig ligegyldigt hvad økonomer har at sige, hvorfor henvender medierne sig så til dem?

Sagen er at de røde har en dårlig sag. De har ingen plan eller politik. Og i det omfang at de har det, så vil de formentlig ikke kunne gennemføre den politik. Gudskelov!

I dag læste jeg i Information, at SF er rendt fra et forslag om statsbanker. Meget fornuftigt. Og sådan kan man blive ved. Der er i den virkelige verden intet alternativ til regeringens politik.

69. Det er sjovt at cheføkonomen i Danske Bank – som vel lever af sin troværdighed skal udstilles som en ufaglig person, der via makroøkonomiske modeller er sat i verden for at finde det resultat som tilfredsstiller bankens aktionærer og VK-regeringen. Den samme mand, som ellers er opvokset på Christiania og har en fortid i AE-rådet.

Peter Hansen. Det er billig agitprop fra din hånd, som siger alt. Jeg kan ikke tage det alvorligt. Og det burde andre heller ikke.

71. og 72.
Så når man mangler argumenter kan man blot sætte sig ned og konstatere at man selv har ret.

Og skal det gå højt til, så citerer man bare en af vennerne for det samme synspunkt.

Men det er jo blevet meget grundigt belyst, hvorfor VKO vil spare på uddannelse. For det er jo kun udgifter som ikke giver noget afkast. Så et af vores problemer må være at vi er for dygtige i dette land.

Mange andre vil jo nok synes, at det var et af de steder hvor vi måske stadig kunne klare os i konkurrence med andre, at man satsede mere på uddannelse fordi det ville give et afkast til velfærd.

For nu bare at tage et eksempel.

Statsbanken har aldrig været med i Fair-planerne, men nu er der forslag om at give bankerne konkurrence via ATP og LD. Også en grund til at “Chef-økonomen” i Danske Bank er modstander af løsningen.

73. Hvis der er noget der er billig agitprop, så er det jo dine “argumenter” der bliver bekræftet af dine egne “argumenter”.

Det er blevet velkendt for alle, at når man går ned i sin bank og får råd af sin bankrådgiver, så er der tale om hvad der tjener banken mere end kunden.

Kom med et eksempel på en “Chef-økonom” fra en bank eller en erhvervsorganisation som har meldt noget ud som ikke var i overensstemmelse med bankens/organisationens egne interesser og politiske holdninger.

Det er helt legitimt, men lad være med at tage det som et sandhedsbevis. Uanset om man engang har boet på Christiania.

Og lad nu være med at sige at der ikke er økonomer, vismænd og professorer som ikke både har været ude med rosende omtale af elementer i S/SF-planen ligesom de også har kritiseret VKO-planen.

#72

Hvor meget troværdig er der i Ralf Pittelkow? Er han ikke bare en sur tidligere Socialdemokrat som nu i dag bruger enhver chance for at svine partiet til. Stort set alle blogs han skriver har det udgangspunkt…

75. Mig bekendt udtaler Danske Banks økonomer sig stort set på linje med hvad vismændene og universitetsøkonomerne siger om rød plan.

De er positive overfor “arbejd mere”-delen, men påpeger den ret indlysende svaghed ved planen, at den ikke er konkret.

Men da du ikke så godt kan angribe vismændene og universitetsøkonomerne, så må bankøkonomerne holde for. Til trods for at deres kritik er stort set enslydende.

Det udstiller jo bare, at du – som jeg jo godt er klar over – er en utrættelig venstreorienteret propagandist, som nægter at forholde dig til, hvad den økonomiske sagkundskab siger.

Men jeg vil da også godt rose rød plan for at hæve arbejdstiden. Men får vi nogensinde lov at se et konkret forslag? Nopes.

Alle er også enige om at det er vældig godt, hvis vi får flere unge og indvandrer i arbejde. Men der er ikke noget i rød plan, som specifikt forklarer, hvordan det skal ske. Det er altså hokuspokus. Men det er da et godt forslag. Absolut.

Så nu har jeg – ligesom alle de andre økonomer – rost rød plan.

Men ligesom alle økonomer – stort set uden undtagelse – så savner vi KONKRETE forslag, der giver penge i kassen.

Men det ligger jo i S-SFs tankegang, at der slet ikke skal spares. Man anerkender nok i virkeligheden slet ikke præmissen,at der mangler penge. Forestillingen er vist,at får man sat damp på kedlerne, så vil jobskabelsen få pengene ind igen.

Og det er vi så ganske mange, der er noget skeptiske overfor kan lade sig gøre.

@ 56

Næppe særligt opløftende tal. Men værst står det til i målingen vedrørende opbakning til efterlønnen. 56 % ønsker at bevare efterlønsordningen som den er i dag, mens lige godt hver tredje vælger ønsker den afskaffet

Har du set spørgsmålet fra Epinion eller tolker du selv?

Ifg. DRs hjemmeside, omhandler det en afskaffelse eller bevarelse af efterlønnen.

Med det nuværende forlig, bevares den netop, men afskaffes ikke, selvom mange stadig bakker op om en afskaffelse.

Både Gallup og Rambøll har vist flertal til reformen, så der må siges at være opbakning bag.

77.
Det er da helt morsomt at se hvordan facaden krakelerer når man skal til at forholde sig til et indlæg som ikke bare klapper på ryggen.

Så hedder det sig pludselig at “Det udstiller jo bare, at du '“ som jeg jo godt er klar over '“ er en utrættelig venstreorienteret propagandist, som nægter at forholde dig til, hvad den økonomiske sagkundskab siger”.

Så er vi da vist helt nede på bunden af anstændig argumentationsform. Hvor i verden du kender mig fra står nok hen i det uvisse, men nu har jeg da fået påsat et rygmærker som venstreorienteret propagandist og som følge af det total uinteresseret i økonomisk sagkundskab.

Kan du selv se at det rabler lidt for dig?

Jeg har fastholdt at du jo udelukker alle de økonomer som du på forhånd ved er enige og holder dig til dem som du på forhånd ved er enige. Så kan man jo godt kalde det et væddemål.

Forleden dag var nobelprisvinderen i Økonomi Joseph Stiglitz i byen med et foredrag der advarede mod den tankegang der lå bag VKs plan og som anbefalede den tankegang der ligger bag S/SFs plan. Men hvad ved han om økonomi.

Professor i Økonomi Nina Schmidt har erklæret at “der er mange fornuftige elementer i Socialdemokratiets og SF’s plan” og “S og SF’s plan er først og fremmest stærk, når det gælder satsning på uddannelse.

– S-SF-planen er meget offensiv i form af, at man vil investere i forskning og uddannelse og fremtidig produktionskapacitet, så vi kan klare os med alle de udfordringer, vi står over for de næste mange år.”

Aller helst så hun gerne at man tog elementer fra begge planer, men man kan vel ikke sige, at det er en afvisning af S/SFs plan.

Men hun hører sikkert også til de venstreorienterede propagandister.

64. Det er ikke et spørgsmål om at være uenig eller enig, det er et spørgsmål om fakta. Jeg har ret og du tager fejl. Med din logik så blev der ført kontraktiv politik under Fogh, da der blev kørt med store overskud på den offentlige saldo, men faktisk blev der konsekvent ført ekspansiv politik under Fogh. Med samme logik kunne man hævde at der blev ført ekspansiv politik under Schlüter da der var store underskud på den offentlige saldo, men faktisk blev der ført kontraktiv politik.

Du kan IKKE måle finanspolitikkens ekspansivitet ved at se på den offentlige saldo i et givent år. Det er fakta, ikke et holdningsspørgsmål.

80 Peter Hansen.

Jeg har set din debatform over hele nettet. Du har også været her før, indtil jeg smed dig ud.

Altså jeg VED du er propagandist for venstrefløjen. Det kan man jo se ved at læse dine indlæg. 😉 Jeg håbede bare at jeg kunne blive fri for at skulle forholde mig til dem her, fordi de holder så lavt et niveau.

Ser du jeg får faktisk masser af indlæg imod mig her på stedet. Hvilket blot understreger, at du tilsyneladende ikke læser med til daglig her på bloggen.

Stiglitz pointe var at man skulle fastholde den skandinaviske model. Det er der stort set konsensus om, men selvfølgelig vil S – som havde betalt hans flyvebillet – gerne udlægge det som om, at det var en opbakning til S-SFs økonomiske politik. Men Joe har nok næppe sat sig ned og læst begge planer og sat sig ind i de økonomiske forhold i Danmark.

Jeg er faktisk enig med Ninna Schmidt. Alle er faktisk enig i, at der skal satses på uddannelse og forskning. Men vi kan bare ikke være sikker på, at der kommer et provenu ud i den anden ende, som kan bruges til at løse de langsigtede balanceproblemer.

80. Nina Scmidt: “Det meget store problem er, at der er mange ting, der er usikre i finansieringen. Specielt er jeg skeptisk ved, om de kan skaffe 15 mia. kr. fra fagbevægelsen,”

“Hun tvivler også på, hvorvidt en ny S-ledet regering formår at sænke den strukturelle ledighed med 10.000 personer og samtidig får ekstra 10.000 indvandrere i arbejde.”

Det, hun siger, er mao., at finaniseringen ikke holder. Men det er så ikke en afvisning af en økonomisk plan (eller hvad man nu skal kalde fair løsning), at sige at finansieringen ikke holder, kan jeg forstå

Ja, hvad var det Nina Smith bemærkede:

Ifølge økonomiprofessor Nina Smith på Aarhus Universitet har Finansministeriet dog ret i, at S-SF er lovlig optimistiske i deres 2020-beregninger.

 »Jeg tror, det er for stort et beløb, de indregner. Der er med garanti en økonomisk gevinst ved at få de unge igennem uddannelserne. Men udfordringen er at få det gjort. Lige nu tyder intet på, at vi når målsætningerne '¦ om de 95 procent hverken i 2015 eller 2020. Selv om man sætter en masse initiativer i gang, tror jeg ikke på, at man kan nå det, « siger hun og forklarer, at det tager lang tid, før øget uddannelse resulterer i øgede indtægter til statskassen, fordi de unge først skal gennem uddannelserne og dernæst ud på arbejdsmarkedet.

Dertil om regeringens 2020 plan:

Der vil stadig være en del, der skal skaffes efter 2020. Men når det er sagt, så er det positivt, at man nu er på sporet ved at fremrykke Velfærdsforliget fra 2006 med fem år.

Men selvfølgelig ved Stiglitz mere om de danske tal end Det Økonomiske Råd, Nationalbanken, OECD osv.

Smith bemærker også at S og SF skatteplaner er direkte skadelige for dansk økonomi:


“Jeg kan finde gode og dårlige elementer i både regeringens og S-SF's plan. Men jeg mener, at den millionærskat, som S-SF lægger op til, mest er symbolpolitik, som gør meget mere skade end gavn. Den gør, at vi får svært ved at holde på de mest veluddannede og dem med de største indkomster,” siger økonomiprofessor og tidligere vismand Nina Smith, Aarhus Universitet.

Cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank er enig i, at den længe ventede plan fra S og SF, der bærer navnet “Fair Løsning 2020”, spænder ben for arbejdslysten.

Her er mere:

http://www.b.dk/politiko/topoekonomer-saar-tvivl-om-roed-plan

Uddannelse og forskning lyder da meget godt. Det er fint på valgplakaterne, men hvad er omkostningen og kan man ikke få mere for det man allerede bruger?

Omkring de 12 minutter, er der stadig ikke en eneste økonom, der vil mene at det finansierer 15 mia. tilnærmelsesvis. Ingen.

82.
Du har ret – jeg følger ikke med her på bloggen. Har faktisk aldrig været her før.
Så hvordan du kan have smidt mig ud før er mig en gåde.

Er det ikke underligt, at efter 2-3 indlæg så bliver du ubehagelig personlig i din debatform?

Ok – nu lider jeg sikkert samme skæbne som andre åbenbart har gjort og bliver smidt af, men jeg bryder mig ikke om at man kan sidde og konkludere på sine egne påstande.

Jeg ser iøvrigt også mange indlæg fra “Peter Hansen” rundt om på nettet. Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal kunne tage ejerskab for dem alle, men den evne til at skelne den er du lige så dygtig til som at skelne mellem “objektive” økonomer.

@ 27 Jarl
SF København har sideordnet opstilling, der foretages på storkredsniveau. Så der skal ikke vælges en ny kandidat i Østerbrokredsen. Vi opstiller “blot” 14 kandidater i stedet for 15. Den eneste forandring er, at SF København skal sætte en ny kandidat øverst på listen i Østerbro og Slotskredsen. Det sker den 25. maj

@88 Et sted mellem 4 og 6 mandater. De 4 mandater er sikre og det 5. og 6. mandater kan måske nås (det 5. falder cirka omkring 15 % og det 6. cirka omkring 17 %).
Villy Søvndal, Ida Auken og Özlem Cekic er sikre på valg. Kamal Qureshi og Trine Mach kæmper om det 4. og eventuelle 5. mandat.

Man kan kun gyse hver gang man hører navnet Kamal Qureshi. Man må da virkeligt håbe at Trine Mach vinder det 4. og at det 5. ikke bliver aktuelt. Hvem i alverden er det der bliver ved med at stemme på Oliver? Han er jo helt væk…

27,87,91,92

De øvrige kandidater rykker simpelthen op, en coming star, for lov at rykke ind i bunden af listen.

Dermed sikres det at PFLP fortsat er stærkt repræsenteret i SF folketingsgruppe, idet pladsen overtages af Trin P M.

Netop med Trine P M sikres det også, at der er en stræk kontakt til basis og dermed samarbejdet om yderligere islamisering gennem vore aktivister, lønnede akademikere som godtroende fjolser og andre hang arounds vi skal tjekke for troværdighed, i MS.

Dette princip om, at de der ønsker en karriere skal arbejde sig op fra bunden fraviges, hvis;

1. Overbevisende meritter fra tidligere arbejde for socialismen, fx. holmsgaard

2. En overbevisende familiær baggrund, fx. Astrid Krag

3. En mørk kulør i huden kombineret med den rette religiøse baggrund, fx Oliver.

I det hele taget er et af formålene med SF jo netop, at samle de splittede, nationalt og ikke mindst internationalt, fløje i den socialistiske bevægelse, en splittelse der går tilbage til 1920’erne, hvor der var et beklageligt fjendskab mellem bolchjeviker på den ene side og mere nationalt sindede socialister på den anden.

SF prøver som bekendt at syntisere det bedste fra de to fløje. Fra bolchjevikerne spørgsmålet om lighed og fra de nationalt sindede socialister det tætte samarbejde med med den arabisk-islamiske verden.

SF er, via den nationale socialisme, parate til internationalt, globalt, samarbejde, ikke mindst til gavn for de fattige.

🙂

@ Henning Frandsen

Angående Dahl. Ja, han er tydeligvis rystet.

Det var også tydeligt i Deadline hvor han diskuterede bogen med Lars Olesen og så Pelle Dragsted, en militant gadekæmper fra kommunisterne.

Henrik Dahl virkede lettere opgivende og forsøgte stilfærdigt at forklare sine synspunkter, mens han også der blev mødt med mærkværdige personangreb som han tydeligvis studsede noget over.

Denne artikel illustrerer meget godt den følelse jeg har.

http://ing.dk/artikel/119333-mens-politikerne-laller-rundt-paa-hjallerup-marked#p342384

Hvorfor overhovedet stemme når, når politikerne blot flytter rundt på dæksstolene.

Især efter 10 år med en regering som har DJØFiceret det offentlige i en grad, så man skal bruge mere tid på at skrive ansøgninger om penge i stedet for på det, som man har brugt 17 år på at uddanne sig i, og samtidigt har sænket niveauet drastisk på både gymnasierne og universiteterne. Det er selvfølgelig også den letteste måde at sikre, at 95% af en årgang får en uddannelse: Sænke niveauet til alle kan være med.

Den største motivation for at stemme er, at rød stue vil forværre DKs konkurrenceevne endnu mere end blå stue…

Jeg tror vi kommer til at se en lav valgprocent i år, og at regeringen i den den grad skal prise sig lykkelige for Liberal Alliance, som måske kan motivere nogle af os desillusionerende til at slæbe os til valgstederne.

Er der lavet nogle målinger på andelen, der har tænkt sig at stemme og hvordan det ligger i forhold til tidligere år?

Medvind til blå plan i Megafon:

Derudover svarer 49 procent af de adspurgte i Megafonmålingen, at de tror, at blå bloks økonomiske plan  »vil sikre det bedste grundlag for dansk økonomi frem mod 2020 «. Hvorimod kun 35 procent tror på S og SF’s plan, og de resterende 16 procent mener, at de er lige gode eller lige dårlige.

http://politiken.dk/politik/ECE1285651/vaelgerne-giver-thorning-en-lussing/

Sass mener at vælgerne først skal tygge sig igennem deres, men der var jo ikke meget nyt siden sidste plan eller hvad overser jeg – flere fugle på taget?

102

Per Ørum Jørgensen er tidligere konservativ – ligesom Pia Christmas-Møller. Mon ikke rækkefølgen skyldes, at Ørum normalt er lettere at lægge arm med end Christmas, der vist er mindre tilbøjelig til at se gennem fingre med DFs egendommelige modkrav.

Hvis man i stedet skulle gå efter det sidste mandat hos en ex-DF’er, er det hos Christian H. Hansen. Men hans modkrav om forbud mod dyresex og dyrebordeller (i et ord) vil nok få regeringen til at fremstå i et rigeligt latterligt lys.

En del af forklaringen på de divergerende målinger skal søges i måden spørgsmålene er formuleret på. Man kan f.eks. godt mene at den blå plan “vil sikre det bedste grundlag for dansk økonomi frem mod 2020” uden rent faktisk at være tilhænger af planen. Det er faktisk en decideret idiotisk måde at spørge på. Man kan komme på rigtig mange tiltag – i både blå og rød retning – der vil forbedre samfundsøkonomien set i en 10-årig horisont, som folk ganske givet ikke vil være tilhængere af.

@Jarl Cordua
Mon ikke denne Voxmeter-undersøgelse for Ritzau gør, at oddsene for et valg før sommerferien igen falder?
http://www.information.dk/telegram/268628

Men der kan selvfølgelig komme andre målinger med andre resultater, og man må give Kristian Thulesen Dahl ret i, at der synes at være større udsving fra måling til måling i øjeblikket, hvilket kunne indikere at flere folk er i tvivl om deres partivalg.

Kære Jarl

En på mange måder udmærket analyse. Men kan vi for guds skyld ikke lige få styr på det med procentregningen?

Når en sandsynlighed stiger fra 40 til 70 pct., stiger den IKKE 30 pct., men derimod 75 pct.

Det er virkelig en uudholdelig – og stærkt meningsforstyrrende – tendens, at folk har så ufatteligt svært ved at skelne mellem to så relativt simple størrelser som procent og procentpoint.

Venligst,
Pedanten

@104

Mon ikke grunden til at du synes at det er en “idiotisk” måde at spørge på, er at du ikke kan lide implikationen at en substantiel del af rød bloks vælgere inderst inde godt ved at den røde plan ikke virker, men bare ikke prioriterer økonomisk ansvarlighed særligt højt?

105. Hvor er det i indlægget, at procent og procentpoint blandes sammen? Jeg kan ikke se det.

Er der nogle af jer, der har tallene fra Greens-målingen i dag? Jeg fik ikke kigget i Børsen på arbejdet, og der kun netadgang for abonnenter…

108. Nej. Det er problematisk fordi man med det spørgsmål IKKE måler opbakningen til planerne, hvilket er det man stiler efter at måle. De burde have spurgt til hvilken plan folk støtter.

@ 116

Ja, det er synd at S og SF slet ikke har nogen venner eller folk med økonomisk uddannelse der støtter deres plan og siger god for den.

Piv piv.

Hvorfor siger Thorning det er en hemmelighed, hvem der står bag planen?

“Det må du selv finde ud af. Jeg har ikke tænkt mig at angive økonomerne. De må selv stå på mål for deres hold.”

Bemærk hendes brug af begrebet “angive”?

Mener hun, at det er kriminelt at afsløre deres identitet eller og tager hun afstand fra planen. Hun står vel ligeså meget på mål, for planen som dem?

Jeg mener, det er ikke en lille detalje, men 5 mia.

Måske er det fordi planen ikke hænger sammen.

Hov, det er også det samme som de 15 mia. fra de 12 minutter.

Dronningen Thorning kunne ellers f.eks. have forklaret hvordan det med uddannelse skulle give 4,8 mia. i 2020, men hun fattede jo ikke en gang ikke spørgsmålet eller Nina Smiths kritik.

Michael Svarer har tidligere været ude med samme konklusion.

Jeg mener Jarl Cordua tidligere har skrevet at det er kendt, at Thorning slet ikke er så god til fakta og teknik som f.eks. Løkke.

Jeg vil nærmere mene, at hun er svagt begavet.

Hov, det sagde Henrik Dahl vist også.

Du er vel også godt klar over at den adminsitrerende direktør i DI faktisk er medlem af partiet – ikke?

#117

Ã…benhed, det er det vi vil have; og dog.

Men kun når det passer i ens eget kram.

Frem med hvem der bidrager økonomisk, eller på enhver anden måde, i finansieringen af det politiske cirkus

Alt godt

Så er der en ny Gallup fremme.

Det er sjovt at læse kommentarerne fra de samme politikere, afh af hvilken måling det er.

“Det er et bevis på at vælgerne kvitterer for bla bla bla”, når det går opad

“Nogle går meget op i den slags men nu er vi travlt optaget med vores arbejde” når det går den anden vej 🙂

119. Ja, det er en total parodi med alle de målinger og den måde de bliver groft overfortolket på.

Nogen forsøger så at tolke svingningerne i retning af at vælgerne er meget i tvivl og derfor skifter holdning hele tiden.

Jeg tror det forholder sig stik modsat. Langt de fleste vælgere er relativt sikre på hvilken fløj de støtter. Udsvingningerne i målingerne kan forklares næsten alene på baggrund af den statistiske usikkerhed.

Set i dén optik har oppositionen haft en lille men signifikant “strukturel” føring gennem snart 1 ½ år. Diverse aktuelle sager samt statistisk usikkerhed får målingerne til at hoppe lidt og og ned, men det grundlæggende billede har været fastfrosset i meget lang tid og er svært at vende for Løkke. Hans bedste håb er en effektiv valgkamp nu og her mens S/SF stadig famler efter at finde sig selv ovenpå 2020 forliget. Ligeledes egner fradraget for hushjælp sig fortrinligt til en valgkamp hvor man gerne vil appellere til de famøse “blå socialdemokrater”.

@121

Se – hvis man nu var sosse, så kunne man lokkes til at starte en aktion. Ikke helt som NA’s FreedomFighter-ting, men en appel til alle venstrefløjsvælgere om at svare, at de ville stemme VKO, når menedsmålingsinstitutterne ringer. 😆

Men der er en overvægt af tvivlere, der stemmer på blå. Bemærk også at S/SF stort set ligger på valgeresultatet i 2007, som vist var det dårligeste valg for S nogensinde, og at dette betyder, at deres politik bliver afhængig af Enhedslisten og De radikale.

http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/207607/tvivlere_holder_med_loekke.html

DF ligger også utroligt stabilt, trods kampagnen fra 3F fløjen, men mon ikke det betyder at Løkke venter. Endvidere er der stigende tegn på at økonomien er i god gænge med stigende eksport og faldende ledighed.

Fradraget for håndværkerudgifter, er et godt bidrag, men man kunne ligeledes toppe vækstpakken ved at fjerne mulitimedieskatten. Om noget er det en skat der har chikaneret store vælgergrupper, selvom beløbet er minimalt.

Hvorfor er VU i øvrigt ikke mere markante? I efterlønssagen er der masser af ammunition imod Helle Thorning og hendes tidligere udmeldinger om efterlønnen. Det kan vel ikke koste så meget at få nogle outdoor reklamer med hendes bemærkninger om at efterlønnen for dem under 40 år skal væk.

122. Jeg tror ikke der er noget at hente på at fjerne multimedieskatten. Godt nok er den tåbelig, men at fjerne den vil jo først og fremmest minde borgerne om hvem der var så tåbelige at indføre den til at starte med. Endelig lugter det lidt af skattelettelser, hvilket de nok skal passe på med lige nu.

120

“Ligeledes egner fradraget for hushjælp sig fortrinligt til en valgkamp hvor man gerne vil appellere til de famøse 'œblå socialdemokrater'.”

Det er muligt der kan være nogle ude på villavejene som kan fiskes hjem til blå blok.

De personer som feks har været i tvaviserne og fortalt om deres begejstring gør sig næpppe nogen ideologiske overvejelser.

Men mon ikke effekten bliver lille.

For det første støtter S/SF forslaget.

For det andet kunne det måske tænkes at der fandtes vælgere der havde en smule blåt ideologisk blod tilbage i kroppen som synes at den slags socialdemokratisk politik burde en borgerlig regering holde sig fra.

For det tredje har man vist ikke i hastværket fået tænkt over at det er forskelsbehandling når hver person får et fradrag for der findes jo mange der bor alene og det koster det samme at få ordnet sine vinduer uanset hvor mange der er i husstanden.

@ 124:For det første støtter S/SF forslaget.

Vores ordning skal være provenuneutral. Og omfattes håndværksarbejde, så er vi givetvis ude over, hvad der er provenuneutralt, siger han og fortsætter:

Vi vil gerne udrydde sort arbejde, men ikke ved at betale for, at folk får bygget carporte.

SF vil ihvertfald ikke udvide det fra rengøring og børnepasning til håndværkere.

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2011/05/18/163819.htm

Jeg selv mener også, at der er bedre veje end at komme med fradrag, men det koster altså mere at fjerne topskatten, end at indføre dette fradrag.

@ 122 Man mindes om det hver gang man får sin lønseddel, og her er det særligt de grupper der ikke tidligere blev beskattet af fri telefon, som blev ramt.

Jeg er enig i at debatten var polemisk og ude af proportioner, når man sammenlignede med den tilsvarende lavere skat på arbejde, men kommunikationsmæssigt er det en dum skat.

Endvidere er det jo blot en ældgammel skat, hvor hullerne blev lukket, så alle dem der havde fået en smart mobil, pludselig blev omfatte. Beløbet er heller ikke større end Hjort givet kan finde det et eller andret sted.

@124

Helt enig.

Men jeg venter spændt hvornår taxachauffører får tilskud til at blive klippet, og frisørerne tilskud til at køre taxa. Se dét ville jo rigtigt sætte skub i økonomien 🙂

Det er da sikkert godt nok med det her tilskud, men er ligesom de relativ udbredte ‘bruttolønsordninger’ jo bare et udtryk for at det danske omkostningsniveau er alt for højt.

Noget andet er i Rød plan operer man med at man vil afskaffe
‘lukkedage’ og man anslår værdien heraf til 2000 jobs. Er der nogen af de mere økonomi forstandige på bloggen, der mener, at det er seriøst .

Er vi ikke ved at være derhenne hvor politikerne reelt har spillet fallit? Vi har faldende konkurrenceevne, samtidig med vi lever over evne.

Privatøkonomisk er vi et af de lande i verden der har mest gæld i forhold til BNP. Det er et problem der burde tages op politisk.

#129

Ja ikke. Hvergang der har været en verdensomspændende virus er der også nogen der anslår hvor meget arbejdstid, der går til spille.
Der er bare lige det, at de gange jeg har været udsat for det på mine arbejdspladser, har jeg aldrig oplevet, at vi ikke har nået det vi skulle.
Og hvad angår Facebook. Da jeg startede på at arbejde for efterhånden mange år siden, havde vi mange nåder at spille tiden på sammen, som nu er gået af mode.

Jeg bringer lige et andet emne på banen. Det håber jeg er i orden.

Kunne godt tænke mig at høre med den viden, som du har til københavnsk politik Jarl, hvor alvorlig er sagen med Bo Asmus Kjeldgaard, der har snydt med sin bolig?
Kan sagen rykke på ballancen mellem de røde og blå på rådhuset?
Og hvor alvorligt er det egentlig komme tilbage for sådan en sag? Og hvad med andre politikere som har gjort det før – jeg kender nemlig til en anden københavnsk politiker, der har boet i en anden kommune.

EB har da i den her sag vist, at de også kan gå efter en rød politiker.

31. Den er alvorlig for Bo Asmus Kjeldgaard. Så alvorlig at han selv hurtigt indså, at det var slut.

Er den alvorlig for SF? Mnah. Den vil ikke flytte vælgere, men naturligvis kan partiet ikke helt med samme troværdighed revse regeringen for fusk. Men det er en detalje. Sagen er mest og alt pinlig for SF i København, men jeg tror de færreste troede på at Kjeldgaard ville stå i spiden for SF ved endnu en valgkamp. Nu gennemfører partiet det generationsskifte, som de alligevel ville have foretaget senere i denne valgperiode.

Balancen mellem rød og blå? Næh. Der er jo ikke flyttet nogle mandater. En SF’er ryger ud og en SF’er kommer ind. End of story.

Hvad er det for en anden københavnsk politiker, der bor i en anden kommune? Hvis ikke du vil fortælle mig det her, så send en mail på jarlATjarlcordua.dk

Ja EB er gået efter SAGEN. Jeg tænker, at de er blevet tippet af en eller anden, som har mødt Kjeldgaard i trappeopgangen så mange gange, at det er blevet for meget. Det er også en journalistisk set rigtig god sag.

@133 Jarl: Går der rygter på Rådhuset om, at EB evt. er blevet tippet af en anden fra SFs gruppe? Manden er jo mildt sagt ikke voldsomt populær internt i SF? Skulle han væltes, skulle det være nu, så en ny borgmester kan nå at markere sig inden næste valg.

137. I så fald er det ikke rygter, som jeg har hørt. Men det betyder ikke, at de findes.

Jeg vurderer dog, at Kjeldgard er mere populær nu end han var i forrige valgperiode. Blandt andet fordi han har delt magten med Ninna Thomsen.

Jarl: Interessant udsendelse. Især Anne Skare var interessant at høre på.

Og Mathias Tesfaye opførte sig ikke helt så prepubertært som hans klummer i ekstrabladet ellers giver indtryk af at han gør.

De radikale har i dag gentaget, at de vil fjerne skattestoppet for boligskatter. Jeg går ud fra, at skatten på arbejde så skal sænkes tilsvarende. Altså en melding helt i tråd med vismændenes anbefalinger.

Thorning kan vel næppe gå med til det i nogen som helst form – i lyset af rød bloks meget ultimative udmeldinger om boligskat. Selvom det vel ville være et logisk skridt for en “rød” regering…

Kan det tænkes, at R igen kan finde sammen med de borgerlige i et forlig, hvor boligskatten hæves i en eller anden form mod at skatten på arbejde sænkes markant?

Jarl,

er du, ligesom jeg, fuldstændig overbevist om at Venstre med vilje har skrevet vÆlfærd i deres annoncer fra weekenden? Det giver omtale som bare fanden, og folk hører konstant “Venstre Velfærd, Venstre Velfærd”. Det kan simpelthen kun være planlagt!

141

I så fald er det en risikabel planlægning. Mon ikke de fleste tænker: “Nå, stave kan de heller ikke. Regne kunne deres undervisningsminister ikke og nu dette”. Ikke specielt flatterende. Eller den mere ondskabsfulde version: “Ikke så underligt, at Venstre ikke kan stave til velfærd – de aner jo ikke, hvad det er”.

142

Jo men jeg synes bare det er helt utroligt at noget sådant kan forekomme, der er jo immervæk mange mennesker der kigger på sådan en annonce inden den bliver bragt. Jeg tror det er med vilje.

141. Jeg tror sjældent på konspirationsteorier og heller ikke i dette tilfælde. Venstre føler næppe noget behov for at signalere inkompetence, ej heller selvom det giver omtale.

140. Man kan håbe, men det sker næppe. V og K har været akkurat så kategoriske i deres forsvar for “boligejerne” som S og SF. Boligskatten er en omend endnu større hellig ko end efterlønnen var det. Også denne ko er mere end moden til slagtning.

@141.

“Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.”

Bo Asmus og hvem der har tippet…

Knap 10 dage før Bo blev “afsløret” berettede jeg om hvordan jeg så ham på Gammel Kongevej på cykel (naturligvis betalt af kommunen) mod byen. ALLE som har det mindste med lokalpolitik OG København har vidst at Bo “boede” på Frederiksberg med hans kæreste. MEN “vi” har fundet den omstændighed relativt uinteressant. Manden er forelsket og det er trods alt sjovere at være forelsket hvor der er plads fremfor ikke-plads. Bo Asmus fandt en kvinde han elskede og så fik han ikke lige afstemt valgretsreglerne med hans adfærd. Naturligvis er det EB der kører sådan en sag.
Men hvis journalister virkelig ville så kunne de jo tjekke folkeregistreringer på både lokalpolitikeres og folketingspolitikers adresser. Jeg kender da personligt 7 mennesker der har boet til leje hos folketingspolitikere som aldrig har sat deres ben i deres egen lejlighed. Jeg har endda haft en i min egen opgang. Han var dog så grådig at det kostede ham mere end blot en post.

Pointen her er at man fælder ham der er forelsket og ikke de mange andre der bevidst udnytter systemet!

PS. Guderne skal vide at Bo Asmus har været en katastrofe for københavnerne så der er ikke ærgeligt han er væk men omstændighederne stinker…

141. Det er sætternissen, der har været på plads.

Det er pinligt, men der er jo ikke så meget at gøre ved det. Jeg tror ikke det flytter ret mange stemmer…

@ 141

Selv hvis det var planlagt så skulle planlæggerne have forudset at Kim Bildsøe ville introducere vejrudsigten med henvisningen, at Nynne Bjerre skulle lukke Deadline med henvisningen og at Go’ Morgen Danmarks værter skulle omtale “sætternissen”.

Nu er journalister par excellence “(u)begavede” men have forudset at de ligefrem “nyder” at hovere over en stavefejl statsministeren ALDRIG har haft noget med at gøre kunne ingen… Omend det nu virker oplagt at de naturligvis retter bager for smed… 🙂

Lukket for kommentarer.