Kategorier

Valgrapporter på JP

Læs valgrapport mandag den 20.09 “Mens vi venter på en ny regering”

Læs valgrapport fredag den 16.09 “Ny ABF-regering låst af valgløfter og forlig”

Læs valgrapport torsdag den 15.09 “Løkkes slutspurt kom (nok) for sent”

Læs valgrapport onsdag den 14.09 “Gensyn med Svanninge Bakker”

Læs valgrapport tirsdag den 13.09 “Helle Thornings hengivne blik”

Læs valgrapport mandag den 12.09 “Valg i de velfærdsforkæledes land”.

Læs valgrapport søndag den 11.09 “Caffé Latte-partiet under dobbeltbeskydning”

Læs valgrapport lørdag den 10.09 “Johanne og Spin”.

Læs valgrapport fredag den 9.09 “Konen med cigaretpengene”

Læs valgrapport torsdag den 8.09 “Tid til personangreb”

Læs valgrapport onsdag den 7.09 Fuck Dansk Folkeparti!

Læs valgrapport tirsdag den 6.09 “Det trækker op til en V-offensiv”

Læs valgrapport mandag den 5.09 “Højsæson for varm luft”

Læs valgrapport søndag den 4.09 “Tak Danske Bank”

Læs valgrapport lørdag den 3.09 “Villy med i Løkkes aftenbøn”

Læs valgrapport fredag den 2.09 “Løftebrud i sigte”

Læs valgrapport torsdag den 1.09 “Ufri Villy”

Læs valgrapport onsdag den 31.08 “12-minutters fantomet”

Læs valgrapport tirsdag den 30.08 “Folkeafstemningen om Pia Kjærsgaard”.

Læs valgrapport mandag den 29.08 “Tid til at trække i land”

Læs valgrapport søndag den 28.08 “Ny Alliance anno 2011”

Læs valgrapport lørdag den 27.08 “Frøkenfodbold”

Læs valgrapport fredag den 26.08 “Comeback Kid imod alle odds”

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

17 kommentarer til “Valgrapporter på JP”

Jeg er røget i spamfilteret på JP med denne kommentar:

Jeg synes du er for sød overfor Lars Barfod. Hvor alle de andre ledere under partilederdebatten i går virkede engagerede og fulgte de øvriges udtalelser med et levende minespil så han hele tiden ud som om han var lige ved at besvime af kedsomhed.

Det må være lidt af et frøkenblad, de driver.

En lille observation:

Er jeg den eneste, der synes, at Liberal Alliances valgplakater ligner en reklame fra Oddset.

Hermed et spørgsmål, til de af jer som kender til livets gang i Folketinget :

Den nuværende regering aftalte i foråret 2011 en aftale om ændringer i pension mm, kaldet Tilbagetrækningsreformen.
Den egentlige vedtagelse af lovene, sker i den kommende Folketings samling. Hvorvidt der er flertal herfor, vil blive afsløret i dagene efter d. 15. september.
Ligeledes vil det blive klart hvem der bliver indsat som Danmarks statsminister, under hvis finansminister ledelse vedtagelsen af den kommende finanslovs finder sted.
Tilbagetrækningsreformen vil indgå i finansloven, hvis aftaleparterne stadig har minimum 90 mandater. Traditionelt er finansloven en samlet pakke, alle partier i regeringen stemmer FOR, koalitionspartnere ligeledes, partier der udelukkende er forligspartner i enkelte forslag stemmer For disse men er ellers fritstillede; endvidere er finansloven et kabinetsspørgsmål, regeringen overlever per tradition ikke med et flertal imod sig.

Her er nu den tænkte situation :
– en ny regering, baseret på S og SF, eventuelt flere partier, fremsætter sit finanslovforslag, hertil skal suppleres med de forslag andre partier fremsætter
– den samlede finanslov sættes til afstemning, herfor stemmer naturligvis den samlede regering, og dens parlamentariske støtter
– herved stemmer både S og SF JA til tilbagetrækningsreformen,
er det helt ude i skoven?

Det ligner jo en catch 22 for S og SF, tilbagetrækningsreformen vedtages, uagtet hvilken regeringsleder der sidder efter valget, blot med den for dem ubehagelige detalje, at vinder de regerings(af)magten stemmer de FOR!
(og nej, man kan ikke som parti ikke botanisere i de enkelte forsalg i finansloven. SF forsøgte sig som værende i regering i 1967, at stemme imod nogle bevillinger til militæret. Det fangede den borgerlige fløj hurtigere end Rommedahl på en god dag, og annoncerede at her ville de følge SF’s, og hermed ville regering være i mindretal. Det ville i sagens natur medføre regeringens afgang, så SF rettede hurtigt ind).
Og på den måde har Thorning & Co pengene hjemme til at lave en virkningsløs boligpakke…..

På forhånd tak for at oplyse en amatør-politik-interesseret-medborger

#1

Barfoed skulle holde tand for tunge; setuppet var ikke lige stedet hvor nye aftaler med Vestager skulle annonceres?

3

Ja, det er helt og aldeles ude i skoven at S og SF gør tilbagetrækningsreformen til en del af finansloven og dermed tvinger sig selv til at stemme for den.

Du skal ikke forblænde dig af at alle partier (undtagen EL som endda nu har vedtaget med sig selv at de godt kan stemme for ) stemmer for den samlede finanslov og det er da nok muligt at en kommende S/SF regering vil lave en ny finanslov med C for at vise at det ikke er for sjov med det brede samarbejde.
Men det bliver ikke en finanslov der indeholder en tilbagetrækningsreform.

Men en tilbagetrækningsreform må VKOR selv stemme hjem eventuelt med I som blind passager.

@3: “SF forsøgte sig som værende i regering i 1967 […]”

What!? Sad SF i regering i 1967!? Var det dengang de hed Socialdemokratiet?

7. Der hentydes utvivlsomt til det såkaldte “Røde Kabinet” 1966-68, der er en smule misvisende betegnelse for, at der dengang var et rent rødt flertal mellem S-SF. Det udløste et (i øvrigt ret mislykket) samarbejde mellem de to partier, men altså uden at SF kom på ministerbænkene.

Hvor er det dog frustrerende at se et åbentlyst S-SF spin udfolde sig på alle netmedier. Overskriften er at LLR selv har været tilhænger af 12 minutter. Men ja, naturligvis foreslår borgerlige mere arbejdstid, det er jo indlysende. At de så har fået drejet det ind som værende det samme som SSF ´s forslag er jo helt hen i vejret. Er der virkeligt ikke nogle journalister der sætter spørgsmålstegn?

9. Det er fordi Ekstra Bladet ikke magtede opgaven at få et klart konkret svar fra Thorning på HVORDAN danskerne skal arbejde mere.

Så er det nemmere at hænge Løkke ud for at støtte idéen om længere arbejdstid. Det tror jeg alle ansvarlige borgerlige politikere er gået ind for stort set altid.

Er det bare mig eller er KR alliancen ikke en kæmpe fordel for højrefløjen? Nu kan K trække stemmer ved at vise en kant til DF og DF kan trække stemmer ved at sætte foden ned overfor K (og dermed R).
Udlændingepolitikken bliver et tema og bekymrede, halvrøde konservative får en undskyldning for at deres stemme på K ikke er en stemme på Pia.
Jeg har i øvrigt svært ved at tro på at Løkke skulle være uvidende om alliancen, både V, S og SF tog det så cool, at det virkede indstuderet.
Mon ikke begge parter havde orienteret deres primære alliancepartnere – hvis ikke andet så forud for offentliggørelsen?

12: Problemet er lidt at Konservative er store nok til at en S-SF-R regering sandsynligvis kan bruge dem i stedet for Enhedslisten, mens Radikale ikke er store nok til at en VC(I)-regering kan bruge dem til noget uden DF. Så en VC(I)-regering skal enten have S med eller DF med for at få noget gennemført, hvor en S-SF-R kan vælge mellem Ø og K. Det ligner mere en sejr for Helles blok.

Det er måske mig der ikke har forstået sammenhængen, men jeg har da aldrig hørt rød blok sammenkæde øget arbejdsudbud og produktivitet. Den økonomisk sammenhæng er jo at øget arbejdsudbud på sigt sænker arbejdslønnen qua større ledighed, det gør økonomien konkurrencedygtig og øger eksporten, hvilket fører til højere beskæftigelse.
Produktiviteten er output pr. arbejdstime. Produktiviteten skal jo helst bevares eller måske endda forbedres, men den direkte effekt på aktiviteten i samfundet kommer vel primært fra flere arbejdstimer via ovenstående mekanik. Den eneste måde jeg kan se en sammenhæng mellem arbejdsudbud og produktivitet er hvis man forestiller sig at de dovne arbejdere tager sig sammen hvis fyresedlen truer, men det er der nok ingen der tør sige højt.

@12; det er muligt den effekt er større. Det er i hvert fald risikabelt at træde PIa for meget over tæerne…

Er det min egen bias eller bliver Liberal Alliance behandlet temmelig unfair for tiden?

Hvis du er ægte borgerlig – bid tænderne sammen og sørg for at den røde blok vinder. Så kan VK sunde sig i fire år, genfinde deres rødder og komme tilbage som virkelige borgerlige partier. Ellers forsætter cirkusset blot, og VK vil tro, at det er fordi man tilslutter sig deres “hyperkompetente” politik, og ikke fordi man flygter fra modpartens “hyperkompetence”.

Så slog journalistisk venstreparti til igen ! På en dag der er udråbt til supertorsdag med omfattende politisk livedækning fra både hovedkanalen såvel som TV2news, samt byder på topduel og socialdemokraternes præsentation på DR1, begår BT en forside og historie, hvis formål vist ikke behøver udsættes for nogen større dybdeanalyse. Fantastisk heldigt, at man lige præcis faldt over denne historie i denne uge.

De bliver da ved med at imponere de venstresnoede journalister. Nu har de sågar infiltreret partiet venstre og foretager direkte koordinering mellem deres valgkamp og avisens……..

Lukket for kommentarer.