Kategorier

Cordua & Steno – nyt borgerligt politisk talkshow på Radio 24-syv

Torsdag den 3. november kl. 14-16 på Radio 24-Syv går forfatter, TV-mand og musiker Torben Steno og undertegnede i æteren med en gang borgerlig politisk talkradio.

Torben Steno har medvirket i eller stået bag en række fremragende TV-serier som “DDR2”, “Jagten på den røde tråd”, “Steno og Stilling”, “Hjemmeservice” og meget andet.

Cordua & Steno får aktuelle gæster i studiet for at diskutere tidens politiske problemstillinger. Og til forskel for alt mulig andet radio, så vil værterne ikke holde sig tilbage med at delagtiggøre lytterne i egne synspunkter.

Desuden håber vi, at lytterne ude ved højtalerne, PCerne, Mac’erne og smarttelefonerne selv tager del i debatten ved at skrive ind til udsendelsen på bl.a. Facebook med spørgsmål og kommentarer.

Mine blå synspunkter er sikkert velkendte for bloggens læsere, hvor imod Torben Steno politisk set betegner sig som “auberginefarvet”.

Hvor Steno er manden, der skal tegne de borgerlige følelser, kultur og dannelse, dækker jeg horisonten af med de økonomiske og Christiansborg-politiske aspekter.

Man kan høre Radio 24- Syv på FM-båndet over hele landet samme sted, som der i dag sendes P2.

Jeg håber at mange af bloggens læsere vil finde tid og lejlighed til at lytte med på næste torsdag.

Stay tuned!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

35 kommentarer til “Cordua & Steno – nyt borgerligt politisk talkshow på Radio 24-syv”

“Og til forskel for alt mulig andet radio, så vil værterne ikke holde sig tilbage med at delagtiggøre lytterne i egne synspunkter…” hva nu det for noget? jeg troede, det var problemet med statsradiofonien, at de allerede gjorde det, I nu kalder det nye?

tillykke med det – så vidt jeg kan se, fik du nu omsider snablen i den af mig finansierede statskasse.

1. Det kan du have ret i. Men nu er det så “officiel politik” at værterne konstant skal lufte deres synspunkter. Det er det banebrydende nye.

Men tak! Ja vi er alle syndere for Vor Herre ligesom Weekendavisen også er sponsoreret af mine skattekroner 😉

Weekendavisen er kun i meget ringe grad sponsoreret af skatteyderne, Jarl!

faktisk troede jeg slet ikke, at liberale betragtede det som statsstøtte, at staten undlader at opkræve en afgift?

3. En synd er en synd uanset om den er stor eller lille! 😉

4. Det lyder dejligt!

5. Nej det er vel mere en forvridning. Men skattepolitisk og kultur/mediepolitisk er det at betragte som et tilskud. Same same but different!

var det ikke steno, der lavede tv-druk med langballe? fremragende fjernsyn. og cordua ved af politiske grunde på decimal, at der går 4 centiliter snaps på en genstand. det skal nok blive god radio.

spændende “min statsstøtte er mindre end din” diskussion blandt tre gode borgerlige mænd 🙂

tillykke med programmet Jarl, det skal nok blive godt.

7. Du burde takke mig. Du ynder da ellers at kokettere med hin mange væddemål du har vundet om netop dette for dansk politik i sin tid så brændende spørgsmål 🙂

Jo Steno lavede TV-druk. Jeg er ikke sikker på at vi laver en radioudgave ellers skal vi nok have dig og snapseflasken in mente.

Og skulle der sidde andre ligesom mig der overvejer at tune ind via computeren, så kan det fikses her: http://www.radio24syv.dk/

Jarl: Tillykke med programmet, håber det bliver en succes – det lyder som et ganske interessant koncept!

Ã…h ja, den omgang TV-druk med Steno og Langballe er noget af det mest morsomme TV jeg har set i mange år.
Gå nu bare til vaflerne og spræng rammerne, så kunne der jo komme noget lytteværdigt ud af det.

Jeg synes også, det er godt, at programværterne/journalisterne får lov til at sige, hvad de mener. Det gør de jo indirekte alligevel alle andre steder, alene ved deres vinkling, valg af historier etc. Det, der bekymrer mig ved den nye radiokanal er, at den – så vidt jeg kan bedømme, men det kan være, jeg tager fejl – har en klar overvægt af venstreorienterede værter. Man kan så spekulere over, om det skyldes Jørgen Ramskovs placering i det politiske spektrum, men man kunne jo også vente, til kanalen er gået i luften for at få be- eller afkræftet sine fordomme.

Er overrasket over at han skulle være borgerlig. Ved godt han lavede fine programmer mod DDR og sådan men husker ham som medsammensvorgen med ham den meget vestreorientet Mik Schack.

Men fint, for efter at have læst at Michael Jeppesen åbenbart altid skal have medietid og dermed et 100 % venstreorienteret program er det da godt at den anden side også repræsenteres uden at det som jeg lige frygtede, blev med både en borgerlig og en venstreorienteret.

Interessant og tillykke med jobbet. Borgerlig talk-radio (af den konservative art – ikke den liberale) har jo længe været en betydelig magtfaktor i amerikansk politik. Jeg vil da lytte med spænding.

Lige et spørgsmål: Kommer der tilsvarende talk-radio programmer med venstreorienterede værter, der ligeledes åbent ytrer deres holdninger? Hvem er det i så fald?

16. Det kommer vel an på om disse “venstreorienterede værter” blot skal levere traditionel nyhedsjournalistik eller om de i lighed med Jarl skal levere “holdningsradio”.

Uanset hvad håber jeg meget på holdningsradio fra en række folk med meget forskellige politiske holdninger. Det vil jo i så fald være en helt anden og demokratisk mere konstruktiv tilgang til talk-radio end i USA, hvor det som hovedregel er hele selve stationen der har en klar bias i den ene eller anden retning.

Det lyder godt, det ser jeg frem til.

Men som det tidligere blev nævnt, sørg venligst for at det bliver podcastet på nettet, hurtigst muligt 🙂

-> Kasper Lauest
“Uanset hvad håber jeg meget på holdningsradio fra en række folk med meget forskellige politiske holdninger. Det vil jo i så fald være en helt anden og demokratisk mere konstruktiv tilgang til talk-radio end i USA, hvor det som hovedregel er hele selve stationen der har en klar bias i den ene eller anden retning.”

Enig, det er en fin ide.
Vi har jo allerede P1 der har kopieret den amerikanske model, så det er fint med fornyelse.

Desværre synes listen af de navne der indtil videre er kommet frem ikke at favne specielt bredt. Der bliver formentligt en fordeling der ca. svarer til den gennemsnitlige blandt journalister; 25% SF, 25% Radikalt, 20% S, 25% Borgerligt, 0 % DF, 5% Kommunisterne

@16 Jeg vil meget gerne have konkretiseret, hvilke af journalisterne som skaber denne “klare overvægt” af venstreorienterede? Frygten for en omgang røde lejesvende er altså ikke svar nok. Jeg synes tværtimod at kunne se et flertal af borgerligt-konservative menigsdannere, men jeg vil nu ikke forhaste mig ved at brokke mig over sorte eller blå lejesvende. 🙂

@21

Fantastisk analyse af de danske journalisters politiske tilhørsforhold. Den morede mig. 😉

21. Sjovt nok var jeg tidligere på ugen ude for at en elev mente at P1 var borgerligt orienteret. Det interessante er at eleven selv er borgerlig (Venstre) og hævdede at høre P1 jævnligt, hvilket nok skal passe da hun er ganske dygtig og velinformeret. Jeg måtte dog fortælle hende at hendes vurdering nok ikke stemte helt overens med den gængse.

Altså Michael Jeppesen, den nar, får sit eget program også, og det bliver med garanti blottet for objektivitet, så jeg vil da håbe Jarl kan give et modspil.

Hvor bliver det fint og godt med den nye radio.

Danmark har virkelig et kæmpeefterlæb på god og varieret taleradio.

@ 22

Fair nok.

Lad os tage nogle navne;

Jørgen Ramskov – en herlig gammel kommunist. Naturligvis med fortid hos DR.

Michael Jeppesen – hvilket originalt påfund at tage denne omvandrende opmærksomhedskrævende fiasko. Perfide bagsideskriverier hos EkstraBladet, en pinlig kortvarig politiken-blog, lidt sort/svindel entrepenørbiks, en ligegyldig bog om klimatopmødet som ingen har købt og endnu færre læst (den kan allerede købes på bogudsalg for en enkelt mønt), et nyt latterligt blogprojekt som alle vist har glemt igen og ej at forglemme; et radioprogram der blev stoppet efter en udsendelse fordi ALLE var enige om at det var ren L…
Hvilken Bertelsen/Brugger agtigt originalitet at ansætte ham; han er jo sådan en lidt skæv type – og Huxi Bach var for løntung.

Mads Brugger – bare sådan allround pænt lyserød. En fræk darling for Informations læsere, hvis de absolut skal finde en ikke-erklæret socialist at rose. Kunne være gift med Vestager.

Søren Fauli – erklæret tilhænger af det radikale venstre. Ikke ligefrem kendt for orgier af dybsindige samfundsanalyser.

Knud Romer – hans udtalte had til Fogh og Pia K. er velkendt, ligeså hans betydelige behov for uhørt nederdrægtig omtale af mindre priviligerede medborgere. Efter Seidenfadens død kan hadefuld moraliseren kun fåes i mere koncentrerede doser hos Carsten Jensen.
Veltalende, men analytiske evner på “kunstner”-niveau baseret på et mantra om at ingen fakta eller seriøs dokumentation bør inddrages når dramatiske og skråsikre påstande kan fremsættes uden.

Center for Vild Analyse – en samling kommunistiske filosoffer fra Ã…rhus Uni. der dyrker Lacan, Zizek, Marx m.fl… Udover på deres blog er deres normale “marked” (uha uha) den yderste venstrefløjs utroligt mange små ligegyldige skrifter; ny clarte og den slags.
“analyserne” er sjældent tynget af statistik eller et mere indgående kendskab til emnet.
Med deres “vilde” stil, så måtte de naturligvis vælges til, de kan jo vende ethvert emne 180grader samtidig med at de namedropper lidt så det lyder klogt og belæst.
Det er for “skævt” til ikke at skulle være en del af programfladen hos B&B.

Ulrik Crone – venstreorienteret kunstner

Anna Maria Helgadottir – venstreorienteret kunstner

Mette Bom og Nanna Kalinka Bjerke – Feminisme skal naturligvis være en del af sendefladen så hvorfor ikke lade statsfinansierede KVINFO få fast sendeplads ?

Over for dem står indtil videre Jarl Cordua og så Steno som åbenbart også er en slags ikke-rød.

Jeg hævder ikke at alle ovenstående er ræverøde hvad økonomi angår. Men når det kommer til såkaldt værdipolitik er ensretningen iøjnefaldende, omend ikke overraskende.

Praktisk talt hele værtsholdet i de hidtil annoncerede programmer bliver repræsenteret af folk fra samme segment.

De fleste af dem snakker meget og har mange meninger, men sjældent andet end overfladisk kendskab til emnerne. De læser nok knapt så meget, og det de læser er primært kultursektionen og debatsiderne i Politiken – det giver efterfølgende udslag i alt hvad de siger og tror.

Selvom radioen vistnok ejes af Berlingske Media, er der formentligt flere af værterne på radioen der abonnerer på Information end på Berlingske, JP og Børsen tilsammen. ALLE er naturligvis læsere af Politiken – selvom de i praksis sjældent læser de lange artikler om kommunernes økonomi, stabilitetspagten eller vandmiljøplanernes konsekvenser for landbruget.

Det hele skulle naturligvis gerne afspejle Bertelsen og Brugger sædvanlige stil – bare helt vildt Gonzo….og skævt…og sådan. Følgeligt har de valgt at ansætte en masse folk der ligner dem selv i stil og indhold. Cordua som en mulig undtagelse.
Man græder næsten en lille tåre over forudsigeligheden og den påtagede “se hvordan vi kan lave “skæv” radio der samtidig er alvorlig og klog”

Tjah. Nu ved eg ikke, hvad de alle stemmer og er egentlig også ret ligeglad, bare de laver god radio. Det er jo altså ikke en politik 24/7 radio, just for the record.

Men Søren Fauli stemte liberal alliance.

27, Søren Fauli sagde i Debatten i sidste uge, at han var glad for, Helle Thorning-Schmidt var blevet statsminister. Det standpunkt tror jeg, han står temmelig alene med i Liberal Alliance.

26. Det er rigtig, at Ramskov var langt ude på venstrefløjen (dog ikke DKP) for mere end 30 år siden.

Nu er han radiodirektør, der har engageret bla. en borgerlig blogger til at sætte sig foran mikrofonen og komme med holdninger.

Jeg har intet at udsætte på den mands professionalisme.

Det er nyt for mig at Mads Brügger skulle være lyserød. Det er slet ikke mit indtryk.

Og ja de er begge “mine chefer”, men jeg er – just for the record – ikke i nærheden af at være økonomisk afhængig af 24-7.

Skal vi ikke lige give radiokanalen en chance før at vi slagter den?

Jeg har skrevet en lille artikel på 180 Grader om Henrik Dahls optræden i dagens program: http://kortlink.dk/9wzf I den forbindelse har jeg også lavet et lille lydklip på ca. 12 1/2 min. Det håber jeg ikke, I har noget imod på Radio24syv, så længe det ikke er muligt at downloade udsendelserne via podcast.

Jeg spår radio “7eleven” en stille tilværelse sålænge
1) de spændende programmer ligger midt i almindelige menneskers arbejdstid (hvem er målgruppen? Jørgen fra Kims-reklamerne?!)
2) ikke kan streames eller podcastes (hvilket teknologisk er ca. det nemmeste i hele verden – og uden rettighedsproblemer da der ikke er musik)
3) lader programmerne vare 2 timer! (Se ad. 1 – hvem fanden er jeres målgruppe?)

Jeg håber du tager en diktafon med i studiet næste gang Jarl og lægger en forkortet version ud på bloggen!

33. Gode ven.

Vi forsøger at podcast kommer ud på nettet snarest.

Rome was not build in a day, you know!

Men tak for din og alle andres interesse.

Lukket for kommentarer.