Kategorier

SF og dobbeltmoralen

Fredag slog Ekstra Bladet stort op på forsiden, hvordan SF afskedigede en højgravid medarbejder og to af hendes kolleger, der var på barsel.

SF gik som bekendt – markant – tilbage ved valget, og det betyder reduktioner i medarbejderstaben på Christiansborg, fordi det statslige partilskud reguleres i forhold til vælgeropbakningen. Det er ikke usædvanligt '“ bare spørg hos de konservative, der også kender turen.

Det var imidlertid opsigtvækkende, at sagen med de kvindelige medarbejdere først var løst ved et indgået forlig, fordi SF tilsyneladende forsøgte at slippe billigst omkring ved ikke at give dem den aftrædelse, som de havde krav på.
Ligesom det ofte sker blandt almindelige arbejdsgivere, så måtte fagforeningen involveres i sagen før medarbejderne fik, hvad de skulle have. Det sker tilsyneladende ofte på danske virksomheder:

3Fs Fagbladet skrev i august i år:

'2009 afgjorde Ligebehandlingsnævnet syv sager om afskedigelse i forbindelse med graviditet og barselsorlov. Det tal er i 2010 over fire gange så stort. Der blev afgjort i alt 32 sager og givet godtgørelse i de 19.

(…)

De nye tal fra Ligebehandlingsnævnet får nu SF til at kræve, at ministeren kommer på banen.

– Det er helt uacceptabelt, at denne form for diskrimination finder sted. Det er en fornægtelse fra ministerens side, at tallene regulerer sig selv. Og krisetid tilsidesætter ikke lov og orden. Ikke mindst i en krisetid bør man lære at behandle folk anstændigt, siger SF’s ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge.

Og Vigsø Bagge '“ der i dag er gruppeformand (og derfor må formodes have været med til at træffe beslutningen) i partiet, der fyrer gravide eller barslende medarbejdere '“ stillede dengang – for kun to måneder siden – en række spørgsmål til den daværende beskæftigelsesminister Inger Støjberg. Bl.a. dette:

“Finder ministeren det hensigtsmæssigt og rimeligt, at såvel små som store arbejdspladser i medfør af krisen rask væk diskriminerer mænd og kvinder, der får børn, og at denne klart ulovlige praksis er i kraftig stigning?”

SF er en lille virksomhed, men partiledelsen evner åbenbart ikke at forstå, hvorfor andre virksomheder gør præcis det samme, som regeringspartiet nu føler behov for at foretage sig, nu når indtægterne svinder: Man skærer selvfølgelig ned på sine udgifter, så økonomien kommer i balance.

Men skal vi lige høre Villy Søvndal give en rigtig gusten prøve på, hvordan en magtpolitiker forsøger at smyge sig udenom spørgsmålene mandag i TV2s Go’ Morgen Danmark?

'Vi har ikke råd til de funktioner, der er i et politisk parti, fordi vi har tabt et valg'

Villy skal dog have, at man slet ikke kan høre på ham, om han har siddet i 10 år eller kun en måned i ministerstolen.

Ja det er vel også det andre virksomheder gør, når de har ikke råd til 'de funktioner'.

Var det så bare udtryk for, at “kolde hjerner” hos SF traf disse gustne regnearksbeslutninger? Nej da! Ingenlunde! Det var skam noget af 'det mest smertelige', at skulle afskedige medarbejderne bedyrede udenrigsminister og partileder Søvndal i Go’ Morgen Danmark.

Men sådan er det næppe for virksomhedsejere, der står i præcis samme situation. For det er jo bare fæle kapitalister, som 'ikke i en krisetid behandler deres medarbejdere anstændigt', som Vigsø Bagge udtalte i august. (Måske hun har fået en statsrevisorpost for at ændre synspunkt, nu hvor hun selv har været med til noget lignende?)

SFs dobbeltmoral skriger til himlen. Alle andre virksomheder, der skærer i udgifterne og fyrer gravide, er uanstændige, men når SF selv kommer i den samme situation, så får man præcis de samme tekniske 'arbejdsgiversvar' i stil med, at man 'ikke har råd til de funktioner', som man plejer. Men forskellen er bare, at SF aldrig har forsømt en lejlighed til at stille sig an og gøre sig bedre end alle andre.

Nu sidder de så selv i suppedasen, og ordet 'pinligt' rækker, derfor slet ikke til at beskrive den tåkrummende sag, og for hvordan den udstiller SFs helt fantastiske hykleri.

P.s. SFs partispidser fik så en lektion i at det er dumt, at fyre – og snyde – overflødige politiske medarbejdere. For de kender værdien i at involvere medierne i en prekær sag. For hvorfor skulle de dog være loyale mod et parti, der forsøger at snyde dem for deres rettigheder? I øvrigt går rygterne på Christiansborg, at en af grundene til, at der er kommet så mange ekstra særlige rådgivere i ministerierne, i virkeligheden er SFs forsøg på at føre “socialpolitik” over for medarbejdere, som partiet ikke længere har råd til. I stedet får nogle af dem en tjans på ministeriernes lønningsliser. Betalt af skatteyderne.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

23 kommentarer til “SF og dobbeltmoralen”

Ja man skulle ikke tro det var regeringspotentiale når man kan opfører sig så dobbeltmoralsk, men i det hele taget så er kæden hoppet af for SF og S siden de kom ned fra tårnet og EU står i flammer så mor Helle har gemt sig i skønne Bruxelles, så hun ikke bliver spurgt om den hjemlige andedam hvor ministren på skift løberfra tidligere løfter – vi glæder os til finanslovsfohandlingern hvor det hele smelter ned

Jeg bliver altså ikke forarget over folk, der opfører sig præcist som jeg forventer.

S og SF gik vel netop tilbage ved valget, da mange vælgere ikke kan holde deres hykleri ud.

Læren må være, at fagforeningerne er det eneste, der sikrer almindelige danskeres løn og arbejdsforhold.

Er enig med Niller. Uden en forening i ryggen står man meget svagt i en situation med afskedigelser eller andre problemer i arbejdslivet. Arbejdsgiverne kan ikke slippe af sted med lige så meget – det har SFs administrative ledelse åbenbart været for inkompetent til at forstå.

Godt indlæg. Så lige at citatet fra 3F-bladet lå som en af de første kommentarer til EB’s artikel fra 21-10. Er Nationen nu blevet en af dine kilder Jarl 🙂

Men her har vi jo ellers fat i DNA’et hos socialister. De opfatter sig og stiller sig an som bedre mennesker end alle andre. Men når “push comes to shove” – ja så blev det kun ved ordene.

Søren Pind har udtrykt det meget godt på et tidspunkt.

'œI sidste ende må den politiske kamp stå om substans. Om troværdighed. Om hvorvidt man faktisk kan regne med, at når politikere siger noget, så lever de det også ud. At man selv siger et, og gør noget andet, er noget af det mest nederdrægtige, når man har magten til at bestemme over andre menneskers liv, ære og velfærd.'

@3/6. Prøv at lav en Google-søgning “SF fyrer gravid” og så kan du se at den har været omtalt på bl.a. DR, TV2, EB og Berlingske.

Her fremgår det også at de afskedigede har fået nogen ganske pæne aftrædelsesordninger.

Hermed en idé som SF frit må benytte – uden beregning:

Undersøg om hykleri kan hældes på dåse og sælges.

SF vil i så fald kunne tjene rigeligt til helt at undgå fyringer i staben.

10. Garby. Du er et stort menneske sådan at komme vennerne i SF til hjælp i denne (umulige taber-) sag.

Men det som 3. formentlig hentyder til – og som jeg opfatter det/reagerer på – er Vigsø Bagges og SFs forudgående moralske korstog.

9. Nej. Nationen! bliver aldrig en af mine kilder – kun en kilde til hovedrysten over EBs fantastiske hykleri, hvor man på den ene side vil være pæn avis, der aldrig skriver noget uden kilder samtidig med, at man på nettet dvs. Nationen! uredigeret lader læsere udspy de mest fantastiske og nederdrægtige løgnehistorier om navngivne menneskers personlige liv mv.

At JP/Politikens hus og deres bestyrelser med pæne mennesker som tidl. nationalbankdirektør Erik Hofmeyer i spidsen lader det ske, er en skandale.

Nu hvor du, Jarl, er så glad for at omtale hyklerisager, hvad er så din holdning til Venstre (sammen med DF) i foråret ville forbyde Facebook i folketingssalen, hvorefter partiet under åbningsdebatten selv var meget aktive brugere af Facebook?

13. Ã…h en lille forarget og klemt DSUer (eller er det Frit Forum?) kommer nu SF’erne til undsætning, ser jeg…

Synes du ærligt talt, at de to sager fortjener sammenligning?

Jeg tror Facebook ligesom sex er kommet for at blive. Men jeg er klar over at nogle synes at det er frygtelig forargeligt at en Søren Pind liveblogger om Thornings historisk tyndbenede åbningstale. Herunder den socialdemokratiske ungdom.

Men ok: Jo det var vel nok hyklerisk af Venstre…

Prøv at find en bedre sag næste gang, som kan få gemytterne i kog end FB… Give me a break… 😉

Tør øjnene Christian! Jeg er sikker på at S nok skal rejse sig lidt over niveauet på 20,5 pct. i dagens Voxmeter.

@14

“Jeg er sikker på at S nok skal rejse sig lidt over niveauet på 20,5 pct. i dagens Voxmeter.”

Der har HTS faktisk en fordel. Det kan kun gå fremad i forhold til dagens Voxmeter, og dermed vil hun pludselig have en sucees-historie, der kan give hende ‘politisk momentum’ til at komme i offensiven. Mon ikke allerede de er rystede i Venstre ved udsigten til dette scenarie.

#14

Jeg er sådan set enig i at hvis historien (som medierne fremstiller den) er sand så er det pinligt af SF. Min pointe er blot at formentligt alle partier til tider er hykleriske. Eksemplet med Facebook synes jeg er lige så meget. Thor Pedersen var tæt på at få det oppe og vende (hvis det ikke var oppe og vende?) i Folketingets Præsidium, hvorefter Venstre få måneder senere selv er aktive brugere af Facebook.

Jeg er enig i at det skal være fuldt lovligt og har nu intet problem at Søren Pind kommenterer åbningstaler. Jeg fandt bare Venstre og DF’s forslag dybt latterligt dengang.

Helle thorning-Schmidt ved dagens pressemøde:

“Jeg synes vi er kommet godt fra start”

Gad vide hvilken verden den nye statsminister lever i??

Ingen tvivl om at SF toppen fortjener spank for denne sag.
Hvad er der blevet af Willys gode humør.
Han kunne have sagt at dette blot understreger hvor vigtigt det er at få lavet en øremærket barsel til fædrene.

Tilgiv en lille sidevinkel.
Kan der falde en lille erkendelse af til Ekstra Bladet om at bladet går efter magthaverne og at det er de historier der handler om dem der er interessante og giver oplagstal ?

Så er Thorning-Schmidt endnu engang blvet taget i ikke at tale sandt. Den den nyudnævnte minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, har netop meddelt, at løftet om at bevare akutfunktionen på Svendborg sygehus ikke bliver indfriet. Adspurgt herom siger Helle Thorning-Schmidt blot: “Jeg har ikke givet det løfte”-

Men det har Helle Thorning-Schmidt faktisk udstedt løfte om før valget. Under valgkampen udtalte HTS d. 08.09.2011 til Fyens Stiftstidende:

“Vinder Socialdemokraterne regeringsmagten bliver beslutningen om at lukke for akutbehandling i Svendborg omstødt, lover Helle Thorning-Schmidt.Nu vil både socialdemokraternes fynske gruppeformand Carsten Hansen og partiets formand og statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt bevare en lægebemandet skadestue på Svendborg Sygehus.”

http://www.fyens.dk/article/1922947:Svendborg–Thorning-vil-beholde-sydfynsk-akutfunktion

I gårsdagens Berlingske var der et længere opslag om hovedstadens akut funktioner. Det interessante var sådan set her, at Kirsten Lee
accepterer at pilen peger indad. Det kunne hun da godt have sagt, da Villy lovede maksimalt 1/2 times ventetid på skadestuerne ( men det havde hun jo ingen interesse i, vel ? ).
Sjovt at se hvordan den nye regering nu tørrer det hele af på regionerne, hvor det også hører hjemme.
Nu er det ikke længere regeringens ansvar; det er åbenbart kun borgerlige regeringer, der bærer ansvar for administrationen af landets sygehusvæsen.

@21

“Sjovt at se hvordan den nye regering nu tørrer det hele af på regionerne, hvor det også hører hjemme.”

Så må jo bare vente og se om vælgerne accepterer dette ‘nye paradigme’ på sundhedsområdet. Jeg tvivler. Alle ved, at Regionerne ikke kan opkræve skatter, og derfor er afhængige af hvor mange midler regering og Folketing allokerer til området.

Nu vi er ved dobbeltmoral så er det næppe heller en god sag for SF at Thor Mögers spindoktor som formand for DUF har været med til at aflønne ansatte med sorte penge.
Det er en lille sag, og det ligner en kilde der ikke har meget til overs for SF og den nye spindoktor, men det er endnu en af mange små og store sager der bidrager til det samlede billede af en ny regering uden moral og uden evne til at overholde et eneste løfte.

Om billedet er helt fair og retvisende er i den sammenhæng en teoretisk diskussion, faktum er jo at der nærmest hver eneste dag dukker endnu en møgsag op…

Lukket for kommentarer.