Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Intet folketingsflertal for “enhedsforvaltning” i de store kommuner

Author icon

Skrevet af

Clock icon

november 16, 2011

Comments icon

3 kommentarer

I morgen torsdag taber Københavns overborgmester Frank Jensen på et møde i Borgerrepræsentationen slaget om at indføre “enhedsforvaltning” i København. Et meget bredt flertal vil pålægge overborgmesteren at arbejde for det “delte administrative styre”, der findes i dag. I regeringen presser S på for at skabe enighed om “enhedsforvaltning” og både R og formentlig også SF bøjer sig trods modstand fra baglandet i København. Men hverken Enhedslisten, de konservative, Venstre eller DF kan – som situationen er i dag – stemme for et lovforslag, der måtte blive fremlagt i Folketinget, der tvinger København og de tre andre store kommuner om at indføre “enhedsforvaltning”.

Læs min analyse “Københavnsk politik”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  3 Comments

 1. niller

  sagde den 16. november 2011 kl. 16:59:

  Arg, det er ikke nemt at være enig med de magtfuldkomne Kbh-socialdemokrater. Jeg gider bare ikke betale skat til dobbeltforvaltning…

 2. JacobCete

  sagde den 16. november 2011 kl. 21:40:

  Hvis det var muligt for S-R ville de nok foretrække at lade københavn blive styret direkte fra Bruxelles.

 3. Ole Klinkby

  sagde den 16. november 2011 kl. 23:14:

  2. hvis det kun var københavn ville mange synes det var en god ide at det blev styret fra Bruxelles.

Bottom border