Kategorier

Er TV2 blevet gjort til grin?

TV2 meddeler i dag, at der i morgen tirsdag afholdes et såkaldt krisemøde, hvor Helle Thorning-Schmidt pludselig træder i karakter som regeringsleder ved at sætte sig for bordenden og finde en løsning på den strid, der pågår i regeringen om en model for betalingsringen.

Imidlertid forlyder det fra en sædvanligvis velunderrettet kilde tæt på regeringen, at sagen er en stor and. Der er intet krisemøde i morgen, som ellers flere medier har skrevet og beskrevet med henvisning til kilder i regeringen.

Her til aften fortæller en anden central SF-kilde til BT og i øvrigt også til Berlingske, at SF tilsyneladende truer eller har truet med at forlade regeringen. Det skulle også være en and, forlyder det.

Det kan dog godt undre, når historien om krisemødet har løbet på News siden kl. 16 uden at hverken SF eller S har skudt den ned.

Da Christiansborgpressen ikke opfinder den slags historier af den blå luft eller uden troværdige kilder, kan der være to forklaringer. Enten har kilden – som må være en SF'er – 'œoversolgt' historien, eller også er SF'erne nu her til aften blevet bange for, hvad de har sat igang, at de trækker i nødbremsen.

I begge tilfælde må SF siges at trække meget store veksler på deres troværdighed overfor pressen.

Hvis S og SF senere i dag pludselig bedyrer, at historien ikke holder vand, så er TV2 og Henrik Qvortrup blevet gjort til grin. Det tror jeg de vil tage meget ilde op, hvis deres kilde er en central SF-rådgiver eller SF-politiker.

Men det kan jo være at også denne historie, som dog ikke stammer fra SF, er en and.

Vi får se.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

33 kommentarer til “Er TV2 blevet gjort til grin?”

Hvis du har ret, er det ikke bare Quortrup, der har æg i ansigtet, men hele lemmingeflokken i den samlede digitale presse.

Nu er det vel ikke ganske usandsynligt, at der afholdes et møde om sagen inden statsministerens pressemøde. Det lyder en del mere usandsynligt, at SF skulle være på vej ud af regeringen. Hvem der end har forsøgt at binde BT den historie på ærmet, må have fået meget kolde fødder – eller snarlige meget varme ører.

1. L. Rasmussen. Du synes ikke at SF har et problem med deres kommunikation, når de åbenbart venter så længe med at afvise historien? 😉 Ja de vil ikke engang kommentere den. Enten er de tåber og amatører eller også gør de alt dette helt bevidst.

4. Nej. For Berlingske skriver “erfarer Berlingske” og bt.dk skriver “erfarer bt.dk”. Det betyder normalt, at man sin egen kilde. Man har talt med nogen!

Berlingskes artikel har dog dementi af udtrædelse af regeringen fra “andre SF-topfolk”. Jeg aner ikke, hvad der er op og ned på det her. Men kunne det tænkes, at nogle SF-folk i et sidste krampagtigt forsøg prøver at rokke båden, før den ring ender i hjørnet?

Thornings vigtigste møde, skriver Andreas Karker BT:

http://blogs.bt.dk/andreaskarker/2012/02/20/thornings-vigtigste-mode/

Ja hvis det ikke bare er et møde i Regeringens ansættelsesudvalg, som nogle stadig hævder her fem timer efter at TV2 kunne “breake” nyheden.

Karker har en interessant iagttagelse. Hvis ikke Corydon og Möger kan nå en aftale, hvordan kan Thorning så? Hun kender jo ikke substansen. Det stod jo klart forrige tirsdag.

Som tidligere nævnt er det vel ikke specielt opsigtsvækkende, at der afholdes et møde om det emne, før statsministeren skal grilles om det på pressemødet. Der må jo gerne synes at være et vist fodslag i regeringen om, hvor sagen står (eller måske snarere IKKE står). Det opsigtsvækkende var påstanden om, at SF truer med at forlade regeringen, hvis de skal bøje helt eller delvist af på kravet om betalingsringen. Kun hvis det faktisk heller ikke er en and, kan man med rimelighed betegne et sådant formøde før regeringsmødet som et “krisemøde”.

Søren Sommerglæde:

Bare sådan af nysgerrighed. Hvad betyder 'œtage meget ilde op' i denne sammenhæng? Gengældelse? Skraldespandsgraveri? Udelukkelse fra prime-time?

Jeg tror ikke det er relevant mere. Historien holder. Ellers var den blevet dementeret.

13
Nej, jeg synes ærlig talt ikke, at det er opsigtsvækkende, at der afholdes møder i regeringens top om de mest centrale emner, der arbejdes med p.t. – og da slet ikke om den varmeste kartoffel, de har mellem hænderne. Jeg ville finde det stærkt opsigtsvækkende, hvis de IKKE gjorde.

Men jeg synes, at det er mere end almindelig opsigtsvækkende, hvis et regeringsparti truer med at forlade regeringen efter under 150 dage, endda efter at have solgt både sin sjæl og sin vælgeropbakning for at nå dertil, på grund af en sag som enhver kan se er en ren tabersag. Hvis den del af historien har noget på sig, er det afgjort en overordentlig interessant udvikling.

Tak for igen byens bedste politiske blog vil have en blød stol, popcorn og cola klar kl 11 når Villy meddeler de træder ud af regeringen.
Og jo det er sgu opsigtsvækkende at regeringen efter 141 dage stadig er helt blank.

Nu er Qvortrup sådan set mere eller mindre altid til grin, så for ham betyder det sikkert ikke det helt store, han vil nok blot kunne finde en ny drejning til fordel for Thorning i det.

Tak for et godt indlæg, Jarl. Det bliver rigtig spændende hvad der kommer til at ske i morgen.

Som lægmand funderer jeg over om det ikke er lidt en lose-lose situation for Thorning, hvorvidt SF bliver i regeringen eller ej.

I regering er de en klods om benet. Deres ministre – måske lige pånær Thor Møger – har været enten anonyme eller håbløse, og folketingsgruppen ser ud til at bruge størstedelen af deres tid på at stikke en kæp i hjulet. Betalingsringen er en dødssejler og der er ingen milde gaver at dele ud til Öslems ynglinge.

Hvis vi derimod antog at SF meldte sig ud af regeringen ville det eneste der nærmest gav mening for dem være at gå i kødet på Enhedslisten. Det er immervæk her mange af deres vælgere er forsvundet hen. Dette kan efter min mening blive et kæmpe problem for Thorning, da hun så vil have to proteststøttepartier der trækker kraftigt til venstre, mens De Radikale trækker den anden vej. Det kunne gå hen og blive temmelig fastlåst, da den aktuelle sitaution jo dikterer borgerlig politik. Man skal også holde for øje at SF nok ikke føler de skylder S eller R noget, hvis man antager de går fordi de ikke får betalingsringen igennem. Det kan gå hen og blive nogen meget spændende finanslovsforhandlinger de næste par år..

jeg tror derfor, desværre, at Thorning bider betalingsringen i sig, tager tæskene til næste kommunalvalg – og så håber SF bliver bare nogenlunde regeringsduelige med tiden.

Hvad pokker skulle SF få ud af at gå ud af regeringen udover naturligvis at give alle ret der sagde at de gjorde en stor fejl ved at gå ind i den?

Og dér står hun så, Helle Thorning-Schmidt, storsmilende, med ungdommeligt udslået hår, midt i Paris, på pladsen uden for præsidentens palads, hvor hun netop har haft møde med samme, og forventer at blive stillet spørgsmål om sin netop overståede tête-à-tête med Sarkozy og så '¦ ææævvv og øøøvvv og ikke igeeennn '¦ fuldstændig som da hun storsmilende, forventningsfuld, ved pressemødet i sidste uge helt åbenlyst regnede med at få spørgsmål angående det forestående besøg i Det hvide Hus, så er det eneste journalisterne er interesserede i den skide ring !

Men denne gang fik hun da sat dem på plads: “Jeg svarer kun på spørgsmål, der angår mit møde med Sarkozy”. Hvorfor kan de bladsmørere dog ikke bare være imponerede?
😉

RV holder sagen om ringen ud i strakt arm:

“Jeg synes, det er en god idé at løse trængselsproblemerne i København”

“Men om man vælger det ene eller det andet eller det tredje redskab, det er ikke afgørende for os. Men jeg synes da bestemt, man skal gøre sit for, at folk bruger den kollektive trafik, siger Vestager

Noget helt andet : Jeg er stadigvæk ikke kommet mig over Villy Søvndahls bemærkninger under besøget i Libyen. Han slutter interviewet om besøget af med at sige : ‘Alle synes det er rigtigt flot, det der er lavet” .
Vi har nu en udenrigsminister, hvis vurderingsskala for vigtige udenrigspolitiske forandringer øjensynligt stammer fra den måde man omtaler en 3 klases elevs tegninger i skolen. ‘FLOT’.

Gad vide, hvornår de første læk om indholdet af Helles “gode løsning” kommer. Og gad vide om det er S eller SF aktører, der først begynder at spinde sagen. Det ville overraske mig, hvis de kan holde tæt hele dagen/aftenen.

Sikke et pressemøde. Jeg mener helt ærligt at det var det mest pinlige pressemøde jeg har set med en statsminister i mange mange år. Jeg havde aflyst det og ventet til i morgen hvis de vitterligt ikke har en løsning endnu. Hvad er det der har gjort at der “ligepludselig” breaker at der skal være krisemøde og hvorfor nu? Ligemeget hvad, så må du snuse dig frem til forløbet omkring denne farce Jarl og berette til os andre i din blog hvad i alverden der er foregået. Det ville være hyggelig læsning:-)

Det kunne være interessant at få lidt insiderviden om hvordan forløbet har været.

Vi ved at løjtnanterne ( Möger og Corydon ) har forhandlet gennem længere tid uden at kunne blive enige.
Det kunne tyde på at S på et tidspunkt har været parate til at give SF en ring men at SF har overspillet kortene fordi man har troet at S ikke ville løbe fra løftet om en ring.

En mulighed kunne være at SF har insisteret på at stort set al provenu blev brugt på takstnedsættelser.

Måske er forløbet et vidnesbyrd om at Søvndal ikke har føling med dagligdagen fordi han sidder meget i en flyvemaskine.

Et gennemgik af dagens Thorning pressemøde, afslører at hun ikke altid er ‘cool’. Selve koreografien af mødet var skrækkelig.
Thorning startede med at ‘jappe’ 2 (vigtige) men i denne sammenhæng afledelsesforslag af – forlængelse af dagpenge perioden, muligheden for at tage kurser uden omkostningsbegrænsning – før hun kom til ‘ringen’.
De to forslag, der er rigtige S SF forslag blev fuldstændig tabt på gulvet, sikket et spild af de lovforslag.
Havde hun ( og hendes spindoktorer) troet de kunne aflede opmærksomheden ?
Hvad tænker de på, – og hvis hun allerede vidste at ‘ringen’ var udskudt, hvorfor så al det hemmelighedskræmmeri. Hvorfor ikke bare sige det som det er..

Thornings “pressemøde” i dag var en katastrofe. Man kan slet ikke få ind i sit hovede, at det er DANMARKS STATSMINISTER der står der.

Hvordan kan hun optræde så tåbeligt, når hendes spindoktor Noa Redington efter sigende er meget dygtig og derfor yderst respekteret.

Hvis nu det er sandt, at Noa Redington ER dygtig. Hvor efterlader det så Thorning?

Det ser jo ud til, at Henrik Dahl får mere ret end de fleste vist havde forestillet sig.

Et lille pip fra en udenforstående. Hvordan føler man sig som seriøs og hårdtarbejdende journalist, når man spilder sin tid så voldsomt på et af statsministeren indkaldt pressemøde. HUN har indkaldt til pressemødet!!!

Min første indskydelse var: “Hvorfor f….. går de ikke bare.”

Vi har ikke flere spørgsmål, for du svarer jo ikke.

Vi kommer igen når du har noget på hjerte 🙂

Kan man ikke det?

En lille tanke. Nyt navn til “Admiralens vise”. Det er jo den der med kors og bånd og stjerner ……..

Statsministerens vise 🙂

En ‘rigtig’ kort version af Helle Thorning-Schmidts udtalelser på gårsdagens pressemøde:

“'¦ to rigtig gode forslag '¦ der er rigtig mange ledige '¦ en rigtig dårlig idé '¦ et rigtig godt forslag '¦ der er rigtig mange '¦ et rigtig godt bidrag '¦ der kommer en rigtig god løsning '¦ rigtig mange spørgsmål '¦ der kommer en rigtig god løsning i morgen, så jeg har egentlig ikke andre kommentarer end det. Der kommer en rigtig god løsning i morgen '¦ der kommer en rigtig god løsning i morgen '¦ Der kommer en rigtig god løsning i morgen '¦ der kommer en rigtig god løsning i morgen '¦ den rigtig gode løsning '¦ Der kommer en rigtig god løsning i morgen '¦ der kommer en rigtig god løsning i morgen '¦ rigtig mange mennesker '¦ Rigtig, rigtig godt '¦ Men der kommer en rigtig god løsning '¦ en rigtig god løsning '¦ men jeg tror både, at I og resten af Danmark sagtens kan vente til i morgen med at få den rigtig gode løsning '¦ Vi har et rigtig godt forhold til Enhedslisten '¦ Det er et rigtig godt eksempel '¦ vi har truffet nogle rigtig fornuftige beslutninger '¦ Jeg synes, vi har et rigtig godt samarbejde med Enhedslisten '¦ Jeg tror, der er kommet rigtig meget fornuftigt ud af den debat '¦ jeg kan rigtig godt forstå '¦ det har været en rigtig god diskussion '¦ Det er rigtig vigtigt '¦ rigtig, rigtig meget '¦ selvfølgelig betyder regeringsgrundlaget rigtig meget '¦ Det er rigtig godt '¦ Regeringen taler sammen rigtig, rigtig tit '¦ Vi har vedtaget en rigtig god finanslov, som gør en forskel for rigtig mange mennesker '¦ vi har jo rigtig mange gode eksempler '¦ vi har haft en rigtig god debat '¦ rigtig mange mennesker '¦”

Lukket for kommentarer.