Kategorier

Rygekabinegate and The Return of The Trolex

Så oprandt – som forudset af denne blogger – tiden, hvor partiet Venstre blev væltet ud af hængekøjen. I denne uge har Venstre oplevet at få fortjente klø i pressen og af regeringspartierne i sagen om Lars Løkke Rasmussens tidl. rygekabine i Statsministeriet.

I denne for vort land så alvorlige sag har regeringspartierne, godt hjulpet af det altid smålige Ekstra Bladet og det ligeledes ofte tabloiserede TV2, haft ret nemt ved at udstille Venstre som en flok hyklere. I sin tid kastede  Venstrefolk –    angiveligt – sig frådende over fødevareminister Mette Gjerskovs skattefinansierede rygekabine til 34.000 kr., men man havde åbenbart ikke tænkt tanken, hvorvidt Venstres førstemand som statsminister havde gjort brug af lignende services. Det endte ikke overraskende for ret mange med en aktindsigtsansøgning til Statsministeriet fra bl.a. TV2, der ofte gerne går Ekstra Bladet i bedene, om prisen på den pågældende rygekabine. Følgelig eksploderede sagen i medierne, der ikke overraskende er endt med, at Venstres Landsorganisation har valgt at holde skatteborgerne skadesløse ved at betale regningen dvs. lejeaftalen på et styks rygekabine formedelst 110.000.   Bl.a. fordi Statsministeriet har valgt at beholde de to barstole, der i sin fulgte med rygekabinen'¦

Det man kun undre sig over er, hvorfor Venstre ikke, da sagen poppede op første gang, fulgte denne til dørs? Hvorfor tror man, at en så oplagt historie, som hvor stor regningen for rygekabinen lyder, bare kan forsvinde? Det burde – naturligvis – være en sag, som var håndteret for længst. Denne blogger har en mistanke om, at rådgiverne har svært ved at konfrontere Lars Løkke med ubehagelige ting i god tid, og før de bliver ubehagelige. Det er skidt. Meget skidt. Historien viser, at Løkke har en natur, der gør, at han helt skal undgå 'yesmen' og i stedet omgive sig med krakilere, der snuser alle svagheder op og håndterer dem på forhånd. Måske er Venstres nye partisekretær, Claus Søegaard- Richter lige netop sådan en person?

Man kan indvende i sagen, at Venstre ikke har stået forrest i kravet om ingen rygning på enkeltmandskontorer. Det er en sag, som er drevet af regeringspartiernes evige reguleringstrang. Ikke mindst når det gælder rygning. Problemet er bare, at det argument drukner i debatten. Hvis den ene politiker skal betale for sin rygekabine, så skal den anden også. Utroligt, at man ikke i Venstre havde analyseret sig frem til det.

For Socialdemokraterne har denne uge været den første rigtig gode i lang tid. Og som det tit er tilfældet, så er fredagsvinen i hus alene, fordi Venstre har dummet sig mere end en følge af regeringspartiernes fortjenester. Politisk ordfører for S Magnus Heunicke kan triumfere ved at karaktermyrde Lars Løkke ved at fremhæve, at det nu er 3. gang at Venstres formand skal betale penge tilbage, fordi han brugt offentlige penge, som han ikke burde. Det er så en overset detalje, at Statsministeriet i en redegørelse slår fast med syvtommersøm at alle regler vedr. Løkkes rygekabine er fulgt. Det samme gjorde sig i øvrigt gældende, da Mette Gjerskov fik finansieret sin.

Venstre har formentlig fået lukket sagen ved, at partiet nu hiver muldvarpeskindet frem til trods for meget emsige mediers store interesse i at få fastslået, om det nu er Løkke, der personligt skal bløde eller om det er kontoen for medlemskontingenter, der skal betale regningen. Nogle artikler spekulerer endda i, om Venstre mon  bryder partistøtteloven  ved at  betale regningen. Man kun omvendt spørge Ekstra Bladet, om avisen bryder regnskabsloven, når de disponerer i deres virksomhed? Eller chefredaktør Poul Madsen om han tæsker sin kone? Det er stort set på samme niveau. Venstre er Danmarks suverænt rigeste parti, så mon ikke bare de tager af millionformuen?   Men det er der jo ikke så meget drama i. For hele øvelsen gik jo også ud på, at retfærdiggøre overfor regeringspartiernes evigt klagende politikere og spindoktorer, at pressen også går til stålet overfor Venstre, der sidste fredag i Greens-måling fik en uhørt vælgeropbakning på 35,6 pct.

Ugen for regeringspartierne blev endnu bedre, da den tidligere skatteminister Troels   'Traktor-Troels', 'Trolex', Lund Poulsen vendte tilbage fra sit selvpålagte orlov (exil?), bl.a. fordi han mærkede opbakningen fra sine vælgere.   Det er ikke alle i Venstre, der klapper i hænderne over at få Troels Lund tilbage i folketingsgruppen, da det selvsagt er en reminder hos de vælgere, der  måtte have glemt lækagesagen, hvor der er en stærk mistanke om, at i hvert fald Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt i sin tid lækkede Helle Thorning-Schmidts skattesag til BT.   Den tidligere skatteministers rolle skal også afdækkes i en netop nedsat undersøgelseskommisson.

Spørgsmålet er dog om 'Rygekabinegate' og Troels Lund genkomst til dansk politik er noget, der får vælgerne til at valfarte tilbage til regeringspartierne. For at sagerne skal holdes i live kræver det nye afsløringer og det er nok spørgsmålet om det vil ske i rygekabinesagen. Men afdækningen af lækagesagen popper op igen ikke mindst når undersøgelseskommissionen til sin tid kommer med en konklusion.

Ugen har også budt på en meget vigtig og chokerende afsløring. For mere end 10 år siden skrev den nuværende ganske fortrinlige politiske kommentator  Michael Kristiansen en ansøgning til Statsministeriet til den ledige stilling om at blive Anders Fogh Rasmussens særlige rådgiver. Man kan ikke just sige at det politiske miljø var ligefrem chokeret og forbavset over, at Kristiansen fik den stilling alt den stund at Kristiansen indtil valget i 2001 havde været pressechef for Venstre. Han var reelt den eneste kandidat, der var i nærheden af at få stillingen. Nu kan den forpjuskede sporhund Lars Fogt '“ der konstant indkasserer næser i pressenævnet for sin 'journalistik' '“ afsløre, at Kristiansen har pyntet sig med lånte fjer, i det han dengang i ansøgningen skrev, at han var mag. art udi filmvidenskab. Han havde retteligen kun en bifagseksamen. Ergo er han nu '“ ifølge BT '“ således i samme skurkeklasse som Anna Castberg og Stein Bagger. Ingen af de to havde taget eksamen i noget som helst.   Det er svært ikke at give kritikerne af BT ret, når man skal læse den slags latterlige afsløringer fra forhistorisk tid.   Men herregud så har BTs lille jagthund fået lov at tisse lidt på en mand, hvis indsigt, evner og resultater er ganske enestående. I næste uge er Lars Fogt sikkert  endnu engang  på vej i Pressenævnet med en af sine ligegyldige historer, mens Kristiansen som vanligt kompetent udlægger teksten for dansk politik  på TV2 News. Sådan er der jo så meget…

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

47 kommentarer til “Rygekabinegate and The Return of The Trolex”

Michael Kristiansen havde vel nærmest ikke behøvet at sende en ansøgning til Fogh i sin tid. Henrik Qvortrup havde jo anbefalet sin ven til den daværende oppositionsleder og Venstre-formand, og resten var vel i princippet en formalitet. Når det er sagt, bryder jeg mig ikke om, at man “romantiserer” (som Anna Castberg sagde) sine bedrifter i bl.a. jobansøgninger. I det her tilfælde synes jeg ikke, man kan kritisere B.T.-journalisten, selvom jeg er bekendt med hans ry i branchen.

M.h.t. den rygekabinesag, Løkke er involveret i, er det jo rigtigt, at det allerede blev nævnt i forbindelse med virakken om Mette Gjerskov, at han også havde haft en rygekabine i Statsministeriet. Man kan derfor kun ryste på hovedet over den manglende rettidige omhu hos Løkke selv og hans parti i den forbindelse.

Til sidst vil jeg lige høre, om der er nogen, der ved, hvilke kvalifikationer den såkaldte “parlamentariske rådgiver” for Helle Thorning-Schmidt, Trine Wesselhoff, har for at bestride den stilling? Såvidt jeg ved, var hun personlig assistent for Thorning, da hun var socialdemokratisk formand, og man kunne godt have den mistanke, at hun nu har fået en proforma-rådgivnings-stilling i Statsministeriet for stadig at kunne rejse rundt i Danmark og udlandet og holde Thorning-Schmidt ved selskab. Fint nok, men så skal hun vel næppe kaldes “parlamentarisk rådgiver” og betales af skatteyderne, eller hvad?

Hvis jeg tager fejl i min formodning, erkender jeg det gerne; jeg tillader mig bare at stille spørgsmålet.

1. Det er en tudsegammel bagatel. Og når man sammenligner den upræcise angivelse af Kristiansens akademiske meritter med Anna Castberg og Stein Bagger, så er det hinsides al rimelighed.

Hej Jarl
Jeg synes det er en rigtigt spændende betragtning omkring hvilken type rådgiver som Løkke har brug for.

Jeg er lidt mere i tvivl om Richter er manden, der kan det? Jeg synes måske ikke helt, at det lykkedes ham at få vendt skuden i Landbrug og Fødevarer? Kan du uddybe dine betragtninger?

Er i øvrigt rørende enig i din kommentar om Lars Fogt og BT. Vorherre bevares.

1. Ja, ansættelsen af Kristiansen var en formalitet men når det ikke betyder så meget hvilke formelle kvalifikationer en person har hvorfor interesserer det dig så hvilke kvalifikationer Wesselhoff har ?

Lige et par ? til Jarl. Er der ingen i V der har fortalt Troels at det er en skidt ide at komme tilbage nu og hvorfor kan manden ikke se det ?

Hvem er favorit til at overtage Rønns ledige kreds ( man må have vidst at hun nok var i sidste periode ) ?

Skulle det ikke undersøges, om Troels Lund Poulsen også er “rådgiver” for Helle Thorning. Det er jo da et kæmpe scoop for regeringen, at nogen har overtalt Poulsen til at vende tilbage til folketinget 🙂

5, jeg har ikke skrevet, at det ikke betyder noget, hvilke kvalifikationer en person har, men, at det ikke betød så meget for Venstre/Anders Fogh i det konkrete tilfælde, fordi Qvortrups ord åbenbart havde så megen vægt. Under alle omstændigheder havde Michael Kristiansen med sin baggrund slet ikke behøvet at (små)-romantisere sit CV.

@ Jarl

Virker det ikke naturligt at Troels Lund mister sine ordførerskaber indtil videre? Mener at en af aviserne mente at han fik ordførerskabet for bl.a. forsvarsområdet – det er vel næppe aktuelt mere?

M.h.t. Løkke ´s rygekabine kunne det – ihvertfald for mig – være ganske interessant om det KUN er Løkke der har benyttet denne berømte rygekabine eller om også personalet i Statsministeriet også har benyttet kabinen..?
TV har nogle gange vist billeder af en ret stor rygekabine som jeg bedømmer kan indeholde flere personer ad gangen.
Såfremt andre har benyttet den ændrer sagen vel lidt karakter..??

Nej, nej Jarl Cordua! Spørgsmålet, du forestiller dig, man kan stille Poul Madsen, lyder: “Er du holdt op med at slå din kone”. See? Hverken et ja eller et nej kan udviske mistanken. Hvilket vel også er den filosofi/spørgeteknik, der ligger bag det meste “revolver”- og “gotcha”-jounalistik?

Angående den rådgivning Lars Løkke Rasmussen får, hvad enten det nu drejer sig om, at den er mangelfuld, eller det er ham, der dumstædigt nægter at tage imod råd (selv tror jeg mere og mere på det sidste. Nu senest med Troels Lund Poulsens tilbagekomst til Folketinget. Når selv du, en erklæret venstremand, kalder ham ved øgenavne, så '¦!), må man tage sig til hovedet over de mange håbløse situationer han fortsat sætter sig selv i. JFC!

7

De formelle kvalifikationer betød ikke noget for Kristiansen og det kunne måske netop have fået dig til at overveje om det samme var tilfældet med Wesselhoff istf at antyde at der skulle være tale om en vennetjeneste eller kammeratansættelse eller hvad det end er du forsøger at insinuere.

@ 8

Jeg tror ikke logik får medierne til at slippe denne “store” historie! Heller ikke spørgsmål som: Kunne det måske tænkes, at den til enhver tid siddende Statsminister fik besøg af et andet rygende statsoverhovede? Og hvad gør man så? Går “i gården”?

Mon ikke det er gået lidt hurtigt for Kristiansen?

Så stor er forskellen på at skrive exam. art og mag. art. jo ikke. (Selvom der er stor forskel på at erhverve sig de to titler).

Jeg tror ikke at det ville have betydet det store, hvis han havde skrevet exam. art. i stedet.

Der er næppe mange, der lige kan huske forskel.

http://da.wikipedia.org/wiki/Exam.art.

Titlen exam.art. (latin: examinatus/examinata artium) blev af danske universiteter og højere læreanstalter fra 1968 til 1995 uddelt til personer, der havde afsluttet en bifagsuddannelse i et humanistisk fag.

11, din sammenligning mellem ansættelserne af henholdsvis Michael Kristiansen som spindoktor for Venstre (ingen skattemidler involveret) og Trine Wesselhoff som “parlamentarisk rådgiver” for statsminister Helle Thorning-Schmidt er helt ude i hampen. Michael Kristiansen var uddannet journalist med efterfølgende ansættelse hos Weekendavisen, Berlingske Tidende, Politiken og Euroman, da Venstre hyrede ham i 1999. Desuden havde han også haft to års erfaring i kommunikationsbranchen.

Wesselhoff, derimod, var, så vidt jeg kan læse mig frem til på nettet, studerende, da hun i 2005 blev ansat hos Socialdemokraterne, hvor hun har været, indtil hun altså for nylig flyttede med Thorning-Schmidt over i Statsministeriet. Jeg ser frem til at få at vide, hvordan det kvalificerer hende til at blive “parlamentarisk rådgiver” for statsministeren.

14

Påstår du, at Michael Kristiansen på intet tidspunkt var aflønnet af Statsministeriet????

3. Vendt skuden? Han var jo kun næstkommanderende på Axelborg i den nye organisation, der alt andet lige er noget mere effektiv og LANGT billigere end de 3-4 forrige. Så jeg forstår ikke hvad du mener med “vendt skuden”. Der er vist ingen der ikke mener at Richter havde pæn succes i sit job.

5. Jeg tror faktisk ikke at man har diskuteret sagen med Troels. Det er vist også det, der er problemet. Han har bare meldt sig klar, og det er der ingen, der har sat sig imod.

Favoritter? Et par bud kunne være den tidligere VU-formand Jakob Engel-Schmidt eller den nuværende folketingskandidat i Holbæk og byrådsmedlem i Greve, Jan Wammen Dam. Men der er sigt flere. Egentlig burde Løkke stille op i kredsen og dermed have mulighed trække et ekstra mandat i landets største storkreds i stedet for fortsat at insistere på at stille op i landets næstmindste storkreds.

10. De der øgenavne er velkendte, så derfor anvendte jeg dem i denne sammenhæng. Jeg bruger ikke – længere – øgenavne gennemgående. Det sidste var “Clausescu”

8. Troels Lund har aldrig trukket sig fra sine ordførerskaber, så han er igen forsvarsordfører.

I det hele taget har Lund opbakning fra en lille kerne i folketingsgruppen, som især består af Jacob Jensen og så Lunds kæreste Sophie Løhde.

“Mon ikke det er gået lidt hurtigt for Kristiansen?”

Nej, for han har lavet samme “fejl” to gange:
http://da.wikipedia.org/wiki/Michael_Kristiansen

Hvis man tager en uddannelse, får man et eksamensbevis, hvoraf ens titel tydeligt fremgår. Når man har tilbragt lang tid med at studere, må det som minimum forventes, at man er bekendt med, hvilken titel man derefter har ret til at benytte.

Beskyttede titler skal tages alvorligt, ellers udvandes arbejdsgivernes tillid til dels uddannelsessystemet, dels de jobsøgende.

Fogh er velkommen til at ansætte, hvem han vil – men ansøgerne til stillingen skal naturligvis overholde såvel regulativer om beskyttede titler som almindelige uskrevne regler for jobsøgning.

Det er lidt utroligt, at de seneste dages virak med Løkkes rygekabine har kunnet få dele af pressen til at gå i selvsving. Især Ekstra Bladet, som torsdag skrev om Løkkes særlige formandsgode i form af en bil med chauffør…

Hvis det er en slags små historier, som pressen mener er vigtige, så kunne de jo omvendt også kigge nærmere på Helle Thornings barnepiger, som passer hendes to døtre i statsministerens travle hverdag. De er ansat af partiet, og kan vel betragtes som et personalegode, som vel hånden på hjertet er rimeligt, når man er topleder på det niveau.

I sin tid kastede Venstrefolk – angiveligt '“ sig frådende over fødevareminister Mette Gjerskovs skattefinansierede rygekabine til 34.000 kr., men man havde åbenbart ikke tænkt tanken, hvorvidt Venstres førstemand som statsminister havde gjort brug af lignende services.

Var Sophie Løhde ikke sendt i byen som blodhund af Løkke eller havde han da også sat partiet på autopilot, mens han var på ferie?

Det var pinligt på den måde at hænge en politisk modstander ud, mens han selv som den eneste havde en rygekabine.

Den nye partisekretær for V så i øvrigt totalt håbløs ud i interviewet med Qvortrup. Løhde er i øvrigt forsvundet fra mediebilledet.

Clausescu, som han benævnes, mener i øvrigt i Information, at der skulle 10 år til for at modne befolkningen til refomer.

http://www.information.dk/295710

21
Og Trine Wesselhoff var indtil 2011 ansat af S. Hvad er forskellen? Og hvad er problemet?

24, så du mener, Trine Wesselhoff og Michael Kristiansens jobfunktioner for henholdsvis Thorning-Schmidt og Fogh er/var umiddelbart sammenlignelige? Kan du ikke lide uddybe det? Så vidt jeg ved, er det Noa Redington, der er statsministerens personlige rådgiver, mens jeg ikke helt kan finde ud af, hvad Wesselhoff er. Hvis hun er en slags hofdame for Thorning-Schmidt, der er ansat for skattekroner under dække af at være parlamentarisk rådgiver, er det et problem.

25: Nu har jeg siddet og gennemgået både Statsministeriets hjemmeside, og Socialdemokraternes. Også vidt jeg lige kan hitte ud af, så er Wesselhoff stadig ansat af Socialdemokraterne, men ikke af Statsministeriet. Hun fremgår i hvert fald ikke af listen over rådgivere, eller hvis man søger på hendes navn. Derimod fremgår hun af Socialdemokraternes hjemmeside.
Men du må da med glæde redegøre for, hvorfor du regner med, at hun er ansat af Statsministeriet?

25
Du kan sikkert få aktindsigt i rådgivernes jobbeskrivelser, hvis det er så interessant for dig.

26, nu er det dig og Michael Knudsen, der bliver ved og ved med at tale uden om substansen. Jeg stillede et spørgsmål i mit første indlæg, men ingen kan åbenbart besvare det. Fair nok: Så er det det.

Selvfølgelig er det pinligt når man småfusker med titler på sit CV, det siger en del om mandens karakter. Det skal en journalist naturligvis skrive om.

Og det er jo rigtigt at den moralske statsminister først fik tegnebogen op af lommen mht. luksusrygekabinen, da pressen kom på sporet. Dvs. går den så går den. Det siger en del om Løkkes manglende format.

Findes der et Jan Christensen-filter til kommentarfeltet?

Hvis Wesselhof er ansat af Socialdemokratiet hvad er så problemet? Eller skal partiernes ansatte også gennemgås?

31, efter den første kommentar har jeg sådan set bare forsøgt at besvare de spørgsmål, der er blevet stillet til mig. Ellers må du jo bare scrolle videre. Det gør jeg også selv, når jeg ser visse navne andre steder på nettet. Ikke desto mindre skulle du måske alligevel have læst, hvad jeg skriver, for pointen var netop, at Wesselhoff er ansat i Statsministeriet, altså på skatteydernes regning. Det var i hvert fald, hvad Information skrev for nylig: http://www.information.dk/293207

Jarl Cordua?

Apropos medarbejdere i Statsministeriet: Véd du mon, hvem den yngre, høje, mørkhårede mand med fuldskæg, der fulgte Helle Thorning-Schmidt til Washington, er? Han så ud til at være ikke helt betydningsløs.

I DRs reportage sad han således i flyet ved siden af HT-S og briefede hende, og senere (enten før eller efter the ‘Photo-op’ i ‘det ovale værelse’) var det ham og ikke HT-S, Obama henvendte sig til. (Muligvis angående den skat, regeringen overvejer at påføre udenlandske magasiner? Et emne som ifølge HT-S var blevet taget op “i margen af mødet”.)

Håber du kan hjælpe.

Go’ weekend!

Efter at have set Claus Søgaard Richter på TV ifm rygekabinesagen vil jeg vurdere, at han har akut behov for at blive medietrænet. Jeg har sjældent set en mere arrogant attitude.

33. Sådan oplevede jeg det nu ikke. Mere tør,saglig og bedemandsagtig, hvor han ikke ville svare direkte på spørgsmålene, hvad man jo godt forstår.Jeg tænkte at det var en meget sikker fremtræden, der dog tydeligvis skulle hurtigt overstås.

34 – Hvordan kan du kalde ham saglig?

Det interview var pinligt, men selvfølgelig en lortesag plantet af Løhde.

31. Jan, i modsætning til “særlig rådgiver”, så eksisterer embedsmandstitlen “parlamentarisk rådgiver” ikke. Det er også derfor Wesselhoff er ansat af S i deres analyse- og informationsafdeling og ikke af statsministeriet. Det er mao. en fejl i Informations artikel.

39. Imponerende karriere. Han ender da som direktør for UM en dag.

To ting, der falder i øjnene. Han er født i det Herrens år 1969 – kanonårgang, og så er han cand.polit. Det bliver næppe bedre…

Ja det er Ulrik. Og han er nemlig mega-dygtig. Ud over de åbenlyse kvalifikationer han deler med Jarl 🙂
Tillad mig i øvrigt – ikke spor hovent 🙂 – at mene fra den anden side af Atlanten, at dansk politik set fra min udepost synes at blive mindre og mindre og mindre (i betydningen småtskåret) for hver dag, der går.
Suk.

Ret skal være ret: Den pågældende journalist fra Information, der i en artikel skrev, at Trine Wesselhoff var ansat som parlamentarisk rådgiver i Statsministeriet, har i en e-mail til mig indrømmet, at der er tale om en fejl, og at Wesselhoff altså, som Anders J også påpegede, er ansat i Socialdemokraternes analyse- og informationsafdeling. Fejlen i artiklen “Statsministerens udvalgte få” på nettet vil snart blive rettet.

Tak til Søren Pind for svar og link – og til Annegrethe Rasmussen for bekræftelsen. Ja, det er ham. Fremstod også som mega-sympatisk!

“Kanonårgang”. Ja, hæ-hæ.

Nu bliver en spinmand hos socialdemokraterne også ramt af at have forskønnet sin uddannelse. Tidligere pressechef hos SF Peter Goll, der som direktør Geelmuyden.Kiese har været chef for Michael Kristiansen.
http://www.bt.dk/danmark/justitsministers-spindoktor-pyntede-paa-sit-cv

Det er da helt fint med mig, der har måttet slide mig til en akademisk grad, at den slags bliver udstillet. For han er jo ikke uddannet fra statskundskab som han foregiver.
Disse sager viser, som jeg ser det, at de enten er sjuskede eller også fusker de med generelt med hvad de siger. Lige gyldigt om det er det ene eller det andet er det uheldige signaler når man lever af at formidle kommunikation.

ad 41 m fl

Jeg er ikke uenig i at rygekabiner er i den politiske småtingsafdeling. Jeg er måske nok lidt forundret over at en hovedrysten over dette skal komme lige præcis fra et udsigtspunkt i USA, hvor det politiske liv i et valgår ikke imponerer ved sit høje niveau.
Måske skal man bare acceptere, at den politiske småtingsafdeling eksisterer, og altid vil eksistere. Og så i øvrigt prøve at sætte sig ud over det.

Lukket for kommentarer.