Kategorier

Magnus Heunicke i “Cordua & Steno”

På kvindernes internationale kampdag har “Cordua & Steno” undtagelsesvis ikke en eneste kvinde i studiet. I stedet skal vi tale med komikeren og skuespilleren Esben Pretzmann om satiren i virkeligheden   baner vejen for politiske forandringer. Før han blev “verdensberømt”, som Henrik Solgaard og som oksen fra Hammel, Bobby Olsen i “Drengene fra Angora” spillede han den ynkelige bistandsklient Per i tv-serien “Rockerne”. Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke kommer forbi for at give en billede af,   hvad regeringens langsigtede projekt går ud på.

I anden time gæster professor Ole Thyssen studiet til en debat om, hvorfor danskere tilsyneladende er ramt en epidemi af udgiftskrævende psykiske lidelser.    Vi slutter med den tidligere formand for Arbejdsmarkedskommisionen Jørgen Søndergaard, hvis anbefalinger fra 2007   nu en efter en bliver vedtaget, selvom Anders Fogh Rasmussen, da Kommissionen i sin tid præsenterede sit arbejde,  fejede alle forslag af bordet.

Hør med på Radio 24-Syv fra kl 14!

Der er i dag lidt bøvl med telefonerne. Men skriv endelig ind med spørgsmål og kommentarer via vores Facebook-side

Hør hele 1. time her.

Hør hele 2. time her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Magnus Heunicke i “Cordua & Steno””

Hej Jarl,

Havde I til debatten om udgiftskrævende psykiske lidelser overvejet at invitere en person, som faktisk ved noget om psykiske lidelser? Bare en idé.

Enig.
1) Jeg skrev på Facebook angående problemet i det meste af Europa og blev noget plat afvist af Thyssen ( han havde faktisk ikke ret).
2) Det virker som om Thyssens ( godt støttet af Steno) havde en tendens til at forklare problemet med en anomi forklaring, dvs. at samfundets løsere struktur er med til at sætte staten i centrum. Fint nok, men så mangler han bare lige at forklare, hvordan det skal reetableres; for Thyssen ( og Steno) kan da umuligt tro at den øgede kommunale/statslige kontrol med de her unge løser problemet. Med common sense kommer man ikke langt, undtagen på et værtshus.
3) Henrik Day Poulsen havde et fint indlæg om problemet i Berlingske forlede.

Snakken med Esben Pretzmann var en dejlig overraskelse, mere af det.
Og så er Heunicke bare for meget, han er Politker med stort P, javel. Hans placering af ansvaret for Europas problemer på de højreorienterede regeringer viser bare at hans viden om den politiske og økonomiske udvikling i de sidste 10-15 år er fraværende.
Det satte den vellykkede snak med Jørgen Søndergaard jo fint i relief.

#3 Jarl, Jeg synes generelt at det er en meget lytteværdig udsendelse – I kan jo ikke gøre for, at jeg ikke kan spise Heunicke.
Men hvis H mener at den borgerlige regering har efterladt et kæmpehul, hvorfor laver de så bare ikke de dårlige beslutninger om. Det kan han ikke svare på.
Sidder lige og læser Socialdemokratiets nye velfærdsoplæg igennem. Spændende læsning, I får nok at snakke om i den nærmeste lange tid.

Som en forholdsvis trofast lytter til i hvert fald dele af jeres program (hovedsageligt politiker-samtalerne), kan det undre mig at Magnus Heunicke '“ som så mange andre politikere før ham '“ næsten maskinagtigt, kører løs med den åbenbart indstuderede/udenadlærte propaganda-, kampagne- og Christiansborgretorik. Plus i MHs tilfælde de obligatoriske angreb på Venstre i snart sagt hveranden sætning. [Gab.]

Jeg ville ellers, sådan helt umiddelbart, tro, at en samtale på en “hel” halv time i jeres tilpas tilbagelænede, omend stadig kritiske, forum, ville være en kærkommen lejlighed '“ i krydsfeltet mellem deltagelse i poppede talkshows og i inkvisitoriske “Gotcha'” interviews '“ til at få mulighed for at vise lidt mere af ‘mennesket bag politikeren’ og dette menneskes overvejelser angående den førte/ønskede politik. I stedet er dét, jeg som regel hører, en forud programmeret maski'¦ æh, politiker. Men måske er der ikke et menneske bag?
😯

5. Fuldstændig enig i din betragning. MH’s udgydelser plejer at være fuldstændig blottet for både indhold, dybde og reflektion.

Det er utroligt at der rent faktisk er personer som har stemt på den mand.

Lukket for kommentarer.