Kategorier

Venstres skyggeregering

Sandsynligheden er  ikke stor, men  et valg kan ikke udelukkes, hvis regeringen ikke kan få sin politik igennem. Skulle den blå blok vinde bliver det en ren  Venstreregering, der tager over på ministerbænkene. Hvordan  ville den regering så  se ud? For bladet “Kommunen”  er jeg kommet med dette bud.

Kommentarer er – som altid – hjerteligt velkommen!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

26 kommentarer til “Venstres skyggeregering”

Sjov øvelse, men u-ha, Jarl, er der ikke rimelig mange vildskud? Pind ville være fremragende som udenrigsminister, men der er mere brug for ham herhjemme i kampen om værdierne, og derfor er justitsminister vel mere oplagt. Heldigvis har Venstre hele to gode bud på en udenrigsminister. Erhvervs- og økonomiministerposten kunne dermed besættes af Kristian Jensen. Jeg tror også, du har fat i den forkerte Ellemann, og et come back til Karen, der har fået ligeså urimelig hård medfart, som Eva Kjer fik, kunne derfor være kirke- og undervisningsminister, selvom Troels Lund faktisk klarede sig aller bedst, da han var undervisningsminister. Det ville nok også en god ide at genudnævne PC til skatteminister. Og sådan kunne man blive ved, selvom jeg tror du har fat i de rigtige navne.

2. Kasper. Prøv at læs Elisabets klumme.

Jeg tror Karen Elleman fik nok af at være minister.Det var en opgave hun slet ikke magtede.

Løkke beder om problemer hvis han sætter Kristian Jensen til at være økonomi og erhvervsminister (Bendtsen-ministeriet…) overfor Peter Christensen i finansministeriet. Det kommer aldrig til at ske.

2. Mht. Pind. Svane skriver at han gerne vil være udenrigsminiser. Hvis du mener at han skal være værdikriger, så skylder du at fortælle, hvem der så skal være udenrigsminister?

Og hvem skal være finansminister?

Eva Kjer som undervisningsminister? hvordan vil det fungere med en Løkke, der blander sig i Eva Kjers ressort? Det kommer aldrig til at gå. Det er et rimeligt stort vildskud, som jeg ser det.

Men først skal Venstre ud og forklare hvorfor de stemmer nej til at fritage 250 000 danskere fra at betale topskat.

Det skriver jeg da? Tillykke med at Svane skriver Pind skal være udenrigsminister, men jeg håber da man bruger hans talent på et værdiministerium såsom justitsminister.

Jeg har aldrig skrevet at Eva skulle være undervisningsminister. Jeg skriver Karen Ellemann ville være et godt bud på kirke- og/eller undervisningsminister. Eva er ikke et dårligt bud på miljøminister, selvom det ville være mere sikkert med en landmand som Troels. Eva ville elske at genoprette frihedsministeriet.

Generelt tror jeg faktisk Løkke vil genudnævne de fleste, hvilket også giver mening. Det var en stærk regering efter tæskeholdet blev introduceret.

Lykke Friis i UM? Ja det er også en mulighed.

Undskyld jeg forlæste mig mht. Eva Kjer. Du skrev Karen Ellemann som undervisningsminister. Det tror jeg ikke på.

6. De skal lige have forhandlet sig frem til nogle ekstra ideologiske godbider før de springer på, Thomas. Regeringen skal derfor først kysse Løkke godt og grundigt bagi før han siger ja tak. Det sker nok først efter sommerferien. Og til den tid er vi nok mange, der siger “velbekomme” til SFs venstrefløj og de mest forbenede blandt betonsocialdemokraterne. 😉

Kunne man ikke forestille sig markant færre ministerier, og så droppe folk som Troels Lund, Jacob Jensen og Jacob Elleman der alle er svagt kommunikerende. Det ville være god stil at lade Troels blive på bænken til sagen var færdig behandlet – endvidere må Venstre have nogle lidt ældre bud på enkelte af ministerierne – jeg ved godt den nuværende regering billiere ved ikke at måtte servere alkohol ved ministermiddagene – men det har ikke hjulpet på deres popularitet.

Ja, I har sørme våde drømme i den borgerlige lejr..

Valget kommer først i slutningen af ’14 eller senest i foråret i ’15.
– Til den tid kan Venstre vel ligge undergravet af skattesagen – Den største politiske skandale siden Tamil-sagen.. Hvad tror I?

Ole, jeg er ret enig. Jeg synes mange af Jarls navne virker rigtige, men jeg tror også alle de gamle ministre bliver genudnævnt men inklusive Troels Lund.

Tak til Krause, men hvem har påstået, Jarl har i hvert fald ikke, at der bliver valg i 2012 eller 2013.

13. Imponerende som bloggerne på Berlingske får inspiration fra min ringheds skriverier til at få noget fra hånden på bloggen 😉 Jeg bør snart sende en faktura.

15. Bjarke. Det er en ærlig sag ikke at være imponeret af Venstrefolkene. Er du forresten blevet radikal igen? Godt at du kan more dig 🙂

LA og K med i et forlig med regeringen? Det tror jeg ikke på, men du har jo lov at håbe.

14. Krauses parallelle verden er det vel snarere. Der er jo overhovedet intet grundlag for den blog, men manden trængte vel til at bashe V lidt, eller også kunne han ikke finde noget substantielt at skrive om.

Topfolkene i V ved da godt, at valget ikke er lige om hjørnet.

17. Det går lidt “radikale venstre i den” for mange kommentatorer. Forhandlingerne er ikke engang startet og straks begynder Niels Krause-Kjær og Troels Mylenberg at tabe buskerne af skræk og bekymring over om Venstre mon siger nej til at indgå et forlig. Det tror jeg de gør og så nyder jeg teateret, der udspiller sig. Det er egentlig ret uforståeligt, at så garvede iagtagere som Niels, Troels og sikkert også mange flere taber hovedet over at Venstre puster sig op, gør sig kostbare i forsøget på at presse regeringen mest muligt til politiske indrømmelser. Det er sådan set det hele forhandlingsspillet går ud på. Det er som om at mange kommentatorer synes det er unfair eller ligefrem hamrende uretfærdigt – ja nærmest uanstændigt, at Venstre – af regeringen – har fået så ekstremt gode kort på hånden.

Det havde måske været mere ærligt af dem at gå ud og sige, at Margrethe Vestagers politik er den eneste rigtige og Venstre bare skal bide bolle først som sidste. I så fald har man ikke fattet en brik af politik, vil jeg hævde.

18. Enig. Og ultimativt er det jo faktisk vælgerne, der har givet V gode kort på hånden. Det var nok også derfor Lars Løkke virkede meget tilfreds på valgaftenen – af en mand at være, der lige havde mistet statsministerposten.

Halvdelen af kommentatorerne er meget bekymrede for Venstre. Enten er partiet “under pres” eller også er de “uansvarlige” og meget andet allerede før at de er gået ind i forhandlingslokalet.

Jeg tror nu ikke, at det er Venstre, der behøver at bekymre sig lige nu…

http://politiken.dk/politik/ECE1641760/chokmaaling-sender-socialdemokraterne-til-taelling/

Men der kommer vel en blog fra Krause om at S har styr på det hele…

20. Nogle kommentatorer undrer sig måske over, at Venstre hverken i regering eller i opposition – når nu muligheden byder sig over – tilsyneladende ønsker at få gennemført sin “egen” økonomiske politik. Det hele går op i hensynet til NYE, mindre forandringsvillige, V-vælgere…

I øvrigt – for så vidt angår Venstres gode meningsmålinger – hvad er de andet end fugle på taget! (For nu at blive i bøndernes (+/- storby) egen begrebsverden…).

Hans Mortensen skælder også ud på Venstres “visnepolitik” i Weekendavisen i dag. Kunne det mon skyldes, at han, Niels Krause-Kjær og Mylenberg alle holdningsmæssigt befinder sig i omegnen af Det Radikale Venstre, ligesom 30% af de danske journalister? Kunne vi, som læsere, seere og lyttere ikke godt få den serviceoplysning om d’herrers politiske tilhørsforhold, inden vi tager deres visdomsord for gode varer? Hvorfor ville det være så stort et problem at sige, man enten er borgerlig eller venstreorienteret?

Hvad forventer de pågældende kommentatorer: At Venstre råber “hurra” og laver en skattereform med en historisk svag regering på en uge, så den er på plads, inden EM i Polen og Ukraine begynder?

Specielt er jeg meget irriteret over Niels Krause-Kjær. Alle og enhver, der har læst hans blog og øvrige skriverier i flere år, ved, at manden er radikal, men da han både har DR og Berlingske som arbejdsgivere, sørger han for, med jævne mellemrum, at skælde lidt ud på alle partier – altså undtagen De Radikale. På den måde kan ingen beskylde ham for at være hverken det ene eller andet, men det giver også indtryk af en journalist/kommentator, der spiller med fordækte kort af hensyn til sine egne karrieremuligheder. Det er såmænd forståeligt nok; det er bare ikke særlig ærligt.

“23” Jan Christensen.
Jeg er aldeles enig med dig vedr.Niels Krause-Kjær. Han er formodentlig højt værdsat af DR, en på papiret “konservativ” kommentator, der kan bruges til at vise, at DR ikke kun beskæftiger marxister/kulturradikale.Heldigvis for DR er han “konservativ” af samme støbning som Lars Barfoed, Gitte Seberg og mange andre, der har gjort Det Konservative Folkeparti til et af folketingets 3 radikale partier.

Utroligt. Er det her en konkurrence i maximering af inkompetence i en regering? Så er den konkurrence i hvert fald vundet. Meget mere inkompetence kan man ikke pakke ind på ministerrækkerne i Folketinget.

Myten Om Den Skjulte Krause, ville det ikke være en god titel på en bog? lol At den mand skulle være blå en en af vor tids helt store vittigheder, nu må det stempel snart ophøre for intet er mere forkert og jo set gang på gang vis sag der tales for, ja selv den nuværende regering er mere blå end ham Krause.

Lukket for kommentarer.