Kategorier

De sammensvorne i Club 19

Forud for Venstres (kedelige) sommergruppemøde kunne P1s orienterings Pieter Raunwe delagtiggøre lytterne i en spændende historie om et gryende oprør i Venstres Folketingsgruppe mod Lars Løkke Rasmussen og hans i nogles øjne tendens til at samle magten hos sig selv og Venstres Chefforhandler og nyslåede Ridder af Dannebrog Peter Christensen.  Et “stort tavst flertal i Folketingsgruppen' er således 'utilfredse med topstyringen' og især, hvad “hver enkelt må sige og må gøre”, og at Christensen skulle være udstyret med en magt til 'egenhændigt'at 'jorde forslag fra de enkelte medlemmer'. Man vil således  “markere en grænse” overfor toppen.

Modtrækket skulle derfor være en ny fraktion i Venstre '“ Club 19 kaldet '“ som ifølge Raunwe skulle være dannet af sammensvorne utilfredse gruppefæller ved et julefrokostarrangement i fjor. Denne sommer havde Club 19 endog afholdt sit første sommerudflugtsarrangement.

Raunwe kunne i øvrigt berette at den ny fraktion, som officielt er en selskabsforening, i forbindelse med Venstres Folketingsgruppes kommende konstituering af gruppens bestyrelse skal vise sin magt. Formentlig ved at sætte sig på så mange bestyrelsesposter, at man kan sætte sig på de interessante ordførerskaber?

Club 19 skulle dog bestå af flere end 19 sjæle. Der er således også ægtefæller og adskillige organisationsfolk tilknyttet kredsen.

Da historien fra Orientering blev kendt i Venstres top konfronterede en af topfolkene i V et af klubbens medlemmer med stor munterhed og ordene: “Nå I er 19? Så mangler I så kun fem til at nå 24 og i at få et flertal i gruppen?”

Flere af Club 19s toneangivende medlemmer har siden overfor V-ledelsen kraftigt bedyret, at der overhovedet ikke er tale om en fraktion eller en kaffeklub, der vil udfordre topledelsen, men at der udelukkende er tale om en selskabelig forening. Den tæller i øvrigt folk som Lars Chr. Lilleholt, Kristian Pihl Lorenzen og Hans Chr. Schmidt. Nå ja så tæller den også Eyvind Vesselbo, som journalister aldrig går forgæves til,  og det er i øvrigt ikke overraskende ham, som man nu overalt udpeger som den, der har (oversolgt?) Club 19s formål og hensigter  til Pieter Raunwe.

Vi får se, når Venstres Folketingsgruppe konstituerer sig om, det kommer til et oprør, det er i hvert fald der, hvor klubben ifølge Raunwe “skal vise sin styrke”, og som Løkke  da  “må forholde sig til.”

Hør i øvrigt Raunwes indslag (der omhandler meget andet)  ca. 7 minutter inde fra den 9. august.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718