Kategorier

Indvandrervold splitter også regeringen

Så er den gal igen i Vollsmose. Ca.70 køllesvingende voldsmænd med mellemøstlig baggrund, der angiveligt havde gang i et internt opgør, hærger en skadestue på Odense Universitets Hospital og truer efterfølgende politiet med yderligere vold. Oppositionen til højre med Søren Pind i spidsen kobler regeringens lempelser af udlændingepolitikken som medvirkende årsag til, at disse mennesker nu opfører sig, som de gør.  Ã…rsagen er nok mere enkel: En alt for lempelig udlændingepolitik, som blev  ført af skiftende regeringer indtil for ca. 15 år siden  og en efterfølgende alt for ineffektiv integrationspolitik.  Regeringen selv er endnu ikke rigtig kommet med nogen forklaring eller en løsning. Og dem som troede, at udlændingepolitikken nu endelig var kommet i mølpose, må hermed tro om igen.  Og som sædvanlig er rød blok kommet i defensiven og fremstår splittet.

Ligesom i sagen med dagpengeperiodens længde, så er den slags  optøjer også ganske effektivt mht. at skabe yderligere intern ballade i regeringen. De radikales Zenia Stampe mener fx, at ballademagerne har lært volden i Danmark, mens fynske Trine Bramsen MF (S) tilsyneladende mener, at de bør overveje at pakke  sydfrugtere og  forføje sig  hjem. (Det var også sådan noget, som  Villy Søvndal kunne finde på at sige i sine velmagtsdage). I København møder  Bramsens udtalelser dog heftig kritik af bl.a. borgerrepræsentant (S) Ikram Sarwar,  hvilket blot understreger, at der er flere holdninger i S til spørgsmålet.

Justitsminister Morten Bødskov (S) går for at være en hardliner omkring voldstraffe, og derfor formentlig også er den socialdemokrat, der har størst troværdighed i spørgsmålet. Indtil videre har han valgt at træde vande og kræve arbejdsro til politiet. De borgerlige har i årenes løb forhøjet straffene flere gange, så de lette løsninger, der kan formilde de opskræmte eller forargede vælgere er ikke lige ved hånden. Imens overlader Bødskov og hans chef Helle Thorning Schmidt så scenen til folk som Zenia Stampe, der lufter synspunkter som vil få potentielle S-vælgere til at løbe skrigende ned ad gaden, og naturligvis ikke mindst kritikerne i oppositionen. Og snart bliver Pia Kjærsgaard vel også sendt på banen?

Det kan næsten kun blive en vindersag for oppositionen.

Og det var ellers en dag, hvor S angriber Venstre i avisannoncer for at ville fremme løndumping.  Det kan ikke siges at være det  bedst timede angreb.  Og mon ikke  partiet også  havde tænkt sig, at deres sommergruppe-pressemøde skulle have handlet om andre og for regeringen mere offensive emner end 'Bøller med Køller' og 'Volden i Vollsmose'? Nu vil man fordømme volden, bakke op om politiet og beklage hændelser og anvise langsigtede løsninger. Alt det som både formilder Margrethe Vestager, men på den anden side ikke rigtig imponerer vælgerne.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

11 kommentarer til “Indvandrervold splitter også regeringen”

Mon ikke denne hybrid af en asocial/liberal regering, snart har set sine sidste dage. Det er svært at være socialdemokratisk vælger. Heller et lille parti med en sag, end et stort parti der bare vil have magten for magtens skyld.
Lad jer dog ikke styre af den radikale godhedsindustri, den gavner jo ikke jeres vælgere. Skal i endelig lytte til andre så prøv med de små i samfundet, men dem ser det jo ud til at i har glemt forlængst.
Havde i fra starten på indvandringen fortalt dem (indvandrene) hvad vi forventede af dem, så havde meget set anderledes ud. Men det turde i ikke for den radikale godhedsindustri. Gud bevare Danmark for håndværkerne må jo tilsyneladene ikke.

Morten Bødskov har ingen troværdighed i udlændingepolitikken overhovedet. I 90’erne hamrede han, som formand for DSU, imod den mindste skærpelse på området, og selvsagt rettede han først og fremmest sin kritik imod Dansk Folkeparti: I oktober 1997 sagde han således: “Vi er trætte af at se forskellige socialdemokrater placere sig til højre for Birthe Rønn Hornbech (dengang anset for at være den barskeste borgerlige politiker på området) i flygtningedebatten.” I august 1999 udtalte han om den socialdemokratisk/radikale regerings! udlændingepolitik: “Nu er Danmark blevet foregangsland, når det gælder juridiske spidsfindigheder til at lukke færrest mulige flygtninge ind i landet og sikre sig, at flest mulige sendes retur igen.” To måneder senere blev der skruet endnu mere op for retorikken: “Sandheden er, at Danmark har én af Europas mest restriktive udlændingelove. Danmark er stort set lukket for flygtninge og indvandrere.” ('¦) “Sandheden er, at Dansk Folkeparti ikke er dansk, og at de etablerede politiske partier gør en fejlslutning af dimensioner ved at lade deres svar i udlændingespørgsmålet diktere af den ekstreme højrefløjs usmagelige kampagne.”

I øvrigt var dagens sommergruppemøde hos Socialdemokraterne endnu en pinlig omgang fra statsministeren. Sort bragesnak, de samme få vendinger, der benyttes igen og igen, og det var næsten synd for hende, når hun sædvanen tro tog ordet fra én journalist blot for at konstatere, at den næste også forholdt hende de to år-gamle udtalelser om, hvordan forkortelsen af dagpengeperioden til to år var “udansk”, “som at blive dolket i ryggen” og noget hun “næsten ikke kan finde ord for”.

Jarl
og så vidt jeg erindrer er det i god tråd med Thornings ( og Sass for den sags skyld) udtalelser siden hun trådte ind i dansk politik.

4. Hvornår har hun sagt noget i den retning?

Jo. Men nu er HTS leder af et regeringskollektiv, hvor hun taler på alles vegne. Det er forskellen.

Det er rigtigt at udlændingepolitik splitter regeringen hvilket iøvrigt ikke er nogen nyhed.

Men der skøjtes vist meget behændigt let henover at udlændingepolitik sandelig også splitter blå blok. Tag blot et kig på 180 grader når LA har formastet sig til at indgå forlig med regeringen

2. Bødskov står sådan set for den samme linje i dag som da han var DSU formand. Ikke den samme politik som VKO ( og det var jo det han udtalte sig advarende om ) men stadig en stram udlændingepolitik.
Men det er det sædvanlig med jer, er det ikke VKOs politik er det automatisk en slap politik. Intet nyt i det.

7. Nej. Det er ingen nyhed, men det er jo når sagerne opstår, at regeringens sammenhold bliver testet, og derfor er interessant.

Det er vel fair at sige, at med LAs seneste meldinger, så har LA nærmet sig mainstream i den borgerlige lejr. Forskel er der dog stadigvæk.

Hmm, så Jarl og de øvrige politiske kommnetatorer er igen nødt tilat beskæftige sig med udlændinge-politikken, som de ellers havde ‘lagt død’ for evigt.

Lukket for kommentarer.