Kategorier

Martin Geertsen på vej som Venstre-spidskandidat i Region Hovedstaden

Centrale kilder i Venstre fortæller Jarls Blog, at Venstre i Region Hovedstaden arbejder på at opstille Københavns tidligere kultur- og fritidsborgmester og nuværende MF Martin Geertsen som partiets spidskandidat i Region Hovedstaden regionsrådsvalget næste år.

Indtil videre har partiets  forretningsudvalg, der  repræsenterer hele regionen,  enstemmigt indstillet Geertsen som spidskandidat.

Ingen modkandidat har indtil videre meldt sig, og i Venstre top er man tilsyneladende  ganske godt tilfreds med at få en i offentligheden kendt kandidat  øverst på listen. Det har knebet  ved  tidligere regionrådsvalg.

Den nuværende regionborgmester Vibeke Storm Rasmussen (S) genopstiller ikke, og socialdemokraterne vil forsøge at generobre borgmesterstolen med MF og sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen.

Ender Venstre med at opstille Geertsen, så bliver der dermed tale om et spændende valg mellem to yngre og markante folketingsmedlemmer.

Hvis rød blok fortsætter med at ligge underdrejet i meningsmålingerne, så må Geertsen, der også har gjort sig bemærket i debatten om Betalingsringen, siges at have pæne chancer for at kunne blive regionsborgmester, selvom socialdemokraterne nok stadigvæk må anses som favoritterne til at besætte posten.

Der er opstillingsmøde i Venstre den 22. november.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Martin Geertsen på vej som Venstre-spidskandidat i Region Hovedstaden”

En lysende politisk komet når det absolutte højdepunkt og bliver fantastisk at opleve som regionsrådets svar på Mitt Romney 🙂

9. Det lyder godt nok af mange spørgsmål. Også fra en kulturordfører fra det største oppositionsparti.

Men er spørgsmålene af generel karaktér eller går de på et bestemt museéum hvor Tranes mor sidder i bestyrelsen?

Det står heller ikke klart for mig, om Trane blander sig i sagsbehandlingen mht. hvilke museer, der får tilskud eller ej. Det er vel rammer og regler for tilskud mere end fordeling?

Jeg har svært ved at se at en erfaren politiker som Trane skulle sætte en karriere over styr på grund af et lille ligegyldigt museum i Løgstør.

Man kan dog roligt konstatere, at Trane har gjort sig sårbar for kritik, og det vil nok tjene hende vel, hvis hun rykkede ud med en forklaring.

Men lad os nu se. Jeg tror ikke, det er en sag, vi diskuterer om en uge…

tal om at tage en for holdet. Jeg er passioneret optaget af politik og jeg kender f,eks alle partilederne i Holland ( der er mange) som ellers er et land jeg interesseret mig meget perifær for. Men du skal ikke spørge mig om hvad regions sjælland regionsformand hedder. Har gertsen gjort noget forkert i gruppen.

5. Han gør Venstre en stor tjeneste. De har ikke opstillet nogen i årevis, som bare har været en smule kendt i regionen. Hans rival fra S Sofie Hæstorp er endda mindre kendt.

Hvis Geertsen vinder er han Regionsborgmester. Hvis han taber fortsætter han i Folketinget – nu med bonuspoints hos topledelsen. Især hvis V får et godt valg i Region Hovedstaden.

Jeg kan kun se, at det er postivt for Geertsen, som også kan regne med Lars Løkkes fulde opbakning i valgkampen.

Lukket for kommentarer.