Kategorier

Norsk valg, 'Andre Folks Penge' og Chr. Friis Bach i Cordua & Steno torsdag

Norge går til valg på mandag. Til at analysere valget og dets hovedpersoner får vi besøg af den tidligere norske toppolitiker og fhv. minister Dagfinn Høybråten, der i dag er generaldirektør for Nordisk Ministerråd. Det er kl. 10.05 torsdag i Cordua & Steno på Radio 24Syv.

'Andre Folks Penge' er titlen på en ny bog om årsagerne til finanskrisens hærgen i dansk erhvervsliv, skrevet af erhvervsjournalisterne Niels Sandøe og Thomas Svaneborg. Hør om pantebrevskaruseller, Danske Banks mareridtsinvestering i Irland og provinsbankers uforsvarlige kreditgi vning til valutaspekulanter o.a. og meget andet ca. kl. 10.30.

Kommentatorerne er enige: Enhedslisten laver en finanslovsaftale med regeringen. Men hvilke krav stiller Enhedslisten selv, og hvordan vurderer de selv udsigterne til en aftale med finansminister Bjarne Corydon? Vi håber at få svar på disse spørgsmål fra ELs gruppeformand Per Clausen først i 2. time.

Udviklings- og bistandsminister Christian Friis Bach (RV) blev for nylig skældt heftigt ud af en række afrikanske organisationer, som mente at den danske ministers anbefaling af en privatisering af landsbrugsjord mv. er udtryk for 'nykolonialisme'. En række danske udviklingsorganisationer tilsluttede sig kritikken af ministeren, men hvad siger ministeren selv til stormvejret? Vi får Friis Bach i studiet ca. kl. 11.20.

Sidst, men ikke mindst skal vi have uddelt Ugens Fidusbamse til en politiker, som har gjort sig positivt bemærket.

Hør hele 1. time her

Hør hele 2. time her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718