Kategorier

Politisk MGP KV13, sociale klausuler og Geertsen vs. Hæstorp i Cordua & Steno

Kampagnesange hører med til valgkampsgøglet. Vi har nomineret en håndfuld sange fra KV13, og lytterne kan være med til at kåre den bedste i 'Politisk MGP KV13' i Cordua & Steno på torsdag. Vi udlodder den eftertragtede 'Ugens Fidusbamse' som præmie.

Hvad er egentlig forskellen på Socialdemokraternes sygehuspolitik og Venstres? Det forklarer de to spidskandidater ved valget til Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) og Martin Geertsen (V). Det er kl. 10.30.

Kulturkampen raser nu blandt de borgerlige. 'De liberales kulturpolitik er markedsbaseret rindalisme', hævder de konservative, mens Liberal Alliance kalder til gengæld de konservatives politik for 'museal'. Vi tager debatten først i 2. time mellem Joachim B. Olsen MF(LA) og Mai Henriksen MF (K).

Partierne i rød blok går i kommunerne til valg på flere sociale klausuler og krav om kædeansvar hos underleverandører, når private arbejdsgivere løser opgaver. Det ses som et værn mod social dumping og unfair konkurrence. Hos fagbevægelsen er det en hovedprioritet, mens arbejdsgiverne i DA advarer imod udviklingen. Her ses sociale klausuler som noget, der diskriminerer danske virksomheder, fordi det fordyrer prisen på opgaverne. Debat mellem Lizette Risgaard, Næstformand i LO og Dansk Arbejdsgiverforenings adm. direktør Jørn Neergaard Larsen. Det er kl. 11.30.

Husk at du som altid kan deltage i debatten og skrive dine kommentarer på Facebook-siden 'Cordua & Steno'. Hør med hver torsdag mellem kl. 10-12 på Radio 24Syv.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718