Kategorier

Sutskosocialisme, mere disciplin i skolerne og nazistisk økonomi i Cordua & Steno torsdag

SFs venstrefløj er under mistanke for at ønske en tilbagevenden til den ideologiske fæstning, som kritikere kalder for 'Sutskosocialismen'. Vi taler med Henrik Dahl, der i en bog for mere end 10 år siden beskrev det han kaldte for 'lejrtænkningen' på venstrefløjen. Hvem er de mennesker, og hvad og hvordan vil de egentlig opnå politiske resultater, hvis de ikke kan sidde med i regering? Det er kl 10.30.

Forinden skal naturligvis vende ugens spektakulære partihop og regeringsomdannelse mv. og uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

Der er behov for mere disciplin og straf i folkeskolen. Det mener en af vores førende forskere på området professor i pædagogik ved Aarhus Universitet, Niels Egelund, som efterlyser flere eftersidninger og bortvisninger. Hør ham i diskussion med en repræsentant fra lærerstanden. Det er kl. 11.05.

Hjalmar Schacht blev født i Tinglev i det nuværende Sønderjylland som søn af en dansk baronesse. Han gjorde karriere som finansiel troldmand og reddede Tyskland ud af den ødelæggende hyperinflation i tyverne, som den dag i dag præger tysk og europæisk pengepolitik.   Schacht var som Hitlers økonomiminister også manden bag det nazistiske 'wehrwirtschaft' i midten af 30'erne, der på få år afskaffede arbejdsløsheden. Vi får historiker Karl Chr. Lammers til at vurdere manden og de tyske erfaringer med nazistisk økonomi. Det er kl 11.30.

Hør hele 1. time med Henrik Dahl og Ugens Fidusbamse her

Hør hele 2. time med Niels Egelund, Daisy Lykkeberg og Karl Chr. Lammers her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718