Kategorier

Partihopperi, J.B.S Estrup, forligsmanden og Arne Hardis på Petersborg i Cordua & Steno torsdag

Partihopperi er til vælgerbefolkningens forargelse blevet en stadig mere udbredt disciplin på Christianborg. Alle taler om det, men ingen synes at gøre noget ved det. Skal man gøre noget ved det? Kan man gøre noget ved det? Er det et problem? Det taler vi om med Peter Skaarup MF Dansk Folkeparti (tidligere Fremskridtspartiet) og Simon Emil Ammitzbøll MF Liberal Alliance (tidl. Det Radikale Venstre og Borgerligt Centrum) i en optaget samtale fra Christiansborgs vandrehal.

Det er kl. 10.05 på Radio 24Syv i denne særlige på forhånd optagede vinterferieudgave af Cordua & Steno.

For tiden jagter man et anonymt socialdemokratisk folketingsmedlem for vedkommendes betroelser. 'Fluen'Cafe Petersborg er en mindst ligeså sagnomspunden figur i nyere dansk politisk historie og pressehistorie.   'Fluen' skabte stor røre med sin reportage fra en tumultagtig julefrokost i Det Konservative Folkepartis folketingsgruppe i 1998. Vi har inviteret Weekendavisens Arne Hardis til frokost med snaps for at tale om 'Fluen' mv. og hans syn på frokosten som journalistisk redskab.

Konseilspræsident Jacob Brønnum Scavenius Estrup blev Danmarks længst siddende regeringschef, og for næsten præcis 100 år siden døde han mæt af dage juleaften 2013. Han, der symboliserede Højres storhedstid som politisk kraft i årene efter nederlaget til Preussen i 1864, har fået et forkætret eftermæle som godsejernes mand, der i to årtier knægtede demokratiet på bekostning af folketingsflertallet repræsenterende den stadigt mere selvbevidste bondestand og den voksende arbejderklasse i byerne.   Men var han nu også så slem? Vi taler om Estrup med hans biograf professor i retshistorie, dr. Jur. Ditlev Tamm. Det er først i 2. time.

Overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked er godt i gang, og en aftale på industriens område er allerede i hus. Hvis det hele alligevel skulle gå i hårdknude, så står Forligsmanden klar til at hjælpe parterne med at nå en aftale. Sådan har det været siden 1910, da arbejdsmarkedets parter enedes om at oprette 'Forligsinstitutionen'. Vi har inviteret os selv på kaffe hos forligsmand Asbjørn Jensen på hans kontor og mødeværelse bag den berømte dør for at høre ham selv fortælle om sin rolle som mægler under overenskomstforhandlinger.

Hør hele 1 time med debat om partihopper og Arne Hardis på Café Petersborg her

Hør hele 2. time med Ditlev Tamm om Estrup og Forligsmanden her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718