Kategorier

'Sorte Knud', studiet '“ et deltids skånejob og tysk politik i Cordua & Steno Kristi Himmelfartsdag

Venstremanden Knud Kristensen satte sig i statsministerstolen lige efter krigen.   Pludselig kunne man opleve, at en statsminister kunne have ét privat synspunkt til om grænsen til det slagne Tyskland skulle flyttes længere mod syd, men en anden holdning som statsminister om, at grænsen lå helt fast.   I længden var det uholdbart og 'Sorte Knuds' Venstreregering blev fældet ved et mistillidsvotum. Vi taler med tidligere rigsarkivar Johan Peter Noack om Knud Kristensens korte, turbulente og omdiskuterede statsministertid. Det er torsdag kl 10-12 Kristi Himmelfartsdag på Radio 24syv.

Digteren Ursula Andkær Olsen har modtaget en stribe hædersbevisninger for sin kunst, som hun lever af. Hun er gæst i programmet i en samtale med os om hendes syn på politik.

Professor Peter Nedergaard er aktuel med en lærebog om tysk politik og økonomi. Vi taler med ham om den tyske økonomiske model, det tyske politiske system, grundlov og meget andet.

'Studiet er et skånejob på nedsat tid', mener en ung statskundskabs-studerende, Andreas Meldgaard Goth. Vi tager debatten om tiden ikke er kommet til at skærpe kravene til de studerende med ham og Danske Studerendes Fællesråds formand Jakob l. Ruggaard.

Programmet er optaget, men skriv gerne til os med forslag og kommentarer på Cordua & Steno's Facebook-side.

Hør hele 1. time af dagens program om tysk politik og Knud Kristensen her

 

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718