Kategorier

Pia Olsen-Dyhr, 'De Onde DJØF'ere' og Birgithe Kosovic om centrum-venstre og Islamismen i Cordua & Steno

Ny radikal leder, ny skatteminister og ny EU-kommissær. Vi skal have vendt det hele i denne uges udgave af Cordua & Steno torsdag mellem kl. 10-12 på Radio24Syv, hvor vi også skal have uddelt Ugens Fidusbamse.

SFs formand Pia Olsen Dyhr overtog for et halvt år siden et SF under nedsmeltning. En fjerdedel af MF'erne har forladt partiet sammen med halvdelen af medlemmerne. Nu er partiet ude af regeringsamarbejdets lænker og kæmper med EL om at være opposition til SR-regeringen. Meningsmålingstallenes frie fald er vendt til ny fremgang, men indflydelsen er væk. SF-formanden er gæst i programmet.

Forfatteren Birgithe Kosovic er optaget af islamismens fremmarch overalt også i det danske samfund. Hun mener, at centrum-venstre svigter kampen mod dette uvæsen og det fører hende og andre kunstnere i armene på Dansk Folkeparti og venstrefolk som Inger Støjberg, for at få en hårdere kurs. Debat mellem Kosovic og Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen.

Akademiker-fagforeningen DJØF er i nogles øjne 'Danmarks ondeste fagforening'. Den organiserer alle de 'ansigtsløse bureaukrater', der ved hjælp af excel-regneark, minutskemaer og New Public Management-teorier ødelægger den offentlige sektor og stresser de arme 'varme hænder' til skade for de almindelige borgere. 'Djøficeringen' er altså en pest, der breder sig. Sådan lyder i al fald en fordom eller påstand, som man kan se udbredt på bl.a. Politikens debatsider og hos fagforeningen FOAs formand. Nu lader vi DJØFs formand Lisa Herold Ferbing forholde sig til påstandene.

Hør hele 1. time med Ugens Fidusbamse og Pia Olsen Dyhr her

Hør hele 2. time med Trine Bramsen, Birgithe Kosovic og Lisa Herold Ferbing her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718