Kategorier

Flygtninge i arbejde, Hjemmeværnets våben og en V-regerings udenrigspolitik i Cordua & Steno torsdag

Efter 10 års ophold som flygtning i Danmark er blot hver fjerde i beskæftigelse. “Mens den arbejdskraftrelaterede indvandring er en økonomisk gevinst for Danmark, så er flygtninge, der får asyl, en global velfærdsopgave, der koster penge,' siger Torben Tranæs, forskningschef- og professor ved Rockwool Fondens Forskningsenhed, der vurderer, at flygtninge får svært ved at vinde fodfæste på arbejdsmarkedet.
Hvad gør vi ved det?   Debat mellem udlændinge og integrationsordfører Ole Hækkerup (S) og Venstres integrationsordfører Martin Geertsen.

Under terrorangrebene i København for nyligt, hvor to mennesker blev myrdet, blev blandt andet anvendt en automatriffel, der tidligere var stjålet fra en hjemmeværnsmand. Det har fået hjemmeværnet til at bede korpsets medlemmer om at indlevere våbnenes bundstykker for at forhindre, at noget lignende kan ske igen.   Er det rimeligt? Debat mellem medlem af forsvarsudvalget Bjarne Laustsen (S) og Marie Krarup, forsvarsordfører for DF.

Hvordan ser en mulig ny Venstre-regerings udenrigspolitik ud? Bliver den meget anderledes end den, som den danske regering pt. står for? Vi spørger Venstres udenrigsordfører Søren Pind om, hvad Venstre bl.a. mener om krigen i Ukraine, og hvad vi skal gøre ved Putin og for at få stoppet borgerkrigen i Syrien.

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Har lytterne et forslag eller kommentarer til programmets emner eller gæster, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med Ugens Fidusbamse, Martin Geertsen og Ole Hækkerup her

Hør hele 2. time med Marie Krarup, Bjarne Laustsen og Søren Pind her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718