Kategorier

World Order, V-kampagne og prisen for et fossilfrit Danmark i Cordua & Steno torsdag

Ugens mest omdiskuterede tal er 454.215. Det er ifølge Beskæftigelsesministeriet og Venstres annoncekampagne det maksimale beløb i kr. en familie med tre børn og to voksne på kontanthjælp kan få i offentlig støtte.   Venstres pointe er, at for alt for mange på kontanthjælp er ekstragevinsten ved at arbejde ikke-eksisterende eller for lille i forhold til det beløb, som man kan få ved offentlig forsørgelse. I rød blok raser man over V-annoncekampagnen, der blandt andet bliver kaldt manipulerende, og V anklages for at hænge de nederste i samfundet ud som dovne nassere. Vi tager debatten med Venstres arbejdsmarkedspolitiske ordfører Hans Andersen  og SFs gruppeformand Jonas Dahl.

100 mia. kr. om året eller ca. fem pct. af BNP. Det er prisen for, at det danske samfund bliver fossilfrit inden 2050. Det viser en beregning fra den borgerlige-tænketank Cepos. Vi tager debatten med analysechef Otto Brøns-Petersen, Cepos og videnschef Torben Chrintz fra den grønne tænketank Concito.

'World Order', lyder titlen på en ny bog fra den på samme tid indflydelsesrige, men stærkt kontroversielle tidligere amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger. Det er ham, der engang sagde, at Amerika (ligesom alle mulige andre lande) hverken har permanente venner eller fjender. Kun interesser.

Vi får Asien-kender og Politiken-analytiker Flemming Ytzen, der har læst 'World Order ' i studiet til en snak om Kissingers syn på udenrigspolitik set i lyset af de aktuelle problemer.

I bogen gør Kissinger ifølge Ytzen bl.a. 'kort proces med dem, der med det såkaldte arabiske forår troede, at befolkningerne gjorde opgør mod tyrannerne for at få demokrati og frihed til afløsning for despoti og undertrykkelse. Nej, oprørerne var kun interesserede i ‘ demokrati’, så længe de kunne bruge dette til at sætte sig på magten og fjerne rivaler. Krigen i Syrien er ikke en konfrontation mellem en diktator og tilhængere af demokrati, men et opgør mellem sekter om, hvem der skal kontrollere det, der måtte være tilbage af en syrisk stat.

Har du spørgsmål til vores gæster eller forslag til emner til Ugens Fidusbamse så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time bl.a. om Venstres kampagne her

Hør hele 2. time om prisen for frihed for fossile brændstoffer og Henry Kissingers “World Order” her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718