Kategorier

Jordens rigelige ressourcer, flygtningekatastrofe og uendelig krig i Cordua & Steno torsdag

I denne uge tager vi virkelig fat om verdens store problemer.

Tag det roligt. Spis blot alle de røde bøffer, man har lyst til og med god samvittighed, og man skal glad og gerne rejse tit og ofte med fly til fjerne lande og i det hele taget nyde livet på god materialistisk vis. Bare brug løs, jo mere vi bruger, jo mere bliver der produceret. For de teknologiske kvantespring skal såmænd nok redde os i sidste ende. Det mener ingeniør Karl Iver Dahl-Madsen. Miljøordfører Christian Poll fra Alternativet er ikke overraskende helt uenig. Partiet stiller op på en platform om 100 pct. bæredygtig udvikling. Debat om jordens (u)udtømmelige ressourcer i 1. time af Cordua & Steno torsdag kl 10.05 på Radio 24syv.

Tusinder af mennesker fra Mellemøsten og Afrika tager chancen i synkefærdige skibe for at krydse Middelhavet på jagt efter en bedre fremtid. For tiden er verden vidne til tragiske begivenheder, hvor hundredvis af mennesker drukner i rum sø, mens menneskesmuglerne kynisk scorer gevinster. Hvad gør Europa? Vi ønsker ikke fattigdomsflygtningene, men vi kan heller ikke holde til passivt at se til, mens de dør. Debat mellem Venstres udviklingsordfører Jakob Ellemann-Jensen og udviklingsordfører for Socialdemokraterne Mette Gjerskov.

Siden Bin Laden i 1996 erklærede krig mod USA og Vesten har vi befundet os i en tilstand, hvor vi skal bekæmpe den internationale voldelige ekstremisme. Et af værktøjerne er vores forsøg på at stabilisere konfliktramte stater og zoner, og vi har måttet lære hurtigt. Vi er gået fra en strategi med at stabilisere lande efter en konflikt som i Irak og Afghanistan til nu en forebyggende og indirekte indsats. I stedet for store vestlige landstyrker anvendes en model med droner og specialstyrker og støtte til lokale styrker. Vi får Seniorforsker Henrik Breitenbauch fra Center for Militære studier, KU i studiet til en snak om fremtidens konfliktløsning.

Vi skal også uddele Ugens Fidusbamse og har du et forslag eller kommentarer eller spørgsmål til vores gæster så skriv til os på Cordua & Steno på Facebook

Hør hele 1. time med Ugens Fidusbamse og klimadebat her

Hør hele 2. time om flygtningepres ved Middelhavet og “Uendelig Krig?” her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718