Kategorier

Søren Pape og K-kampagne, gymnasiernes fremtid og det finske valg i Cordua & Steno torsdag

Forhandlingerne om en gymnasiereform brød sammen for nyligt. Man er især ikke enige om karakteradgangskravet. Vi tager debatten mellem Merete Riisager, Liberal Alliance og Ane Halsboe fra Sociademokraterne.

Det er torsdag kl. 10.05 i Cordua & Steno på Radio24syv.

'Stop naziislamisme', siger de konservative i en ny kampagne, hvor man også stiller tre krav til at påtage sig regeringsansvaret sammen med Venstre. Vi får De konservatives formand Søren Pape Poulsen i studiet. Det er kl 11.05.

Søndag går Finland til rigsdagsvalg, og den brede samlingsregering står til at falde med et brag. Landet står i en økonomisk krise, og midt i det hele spøger Ruslands nye aggressive udenrigspolitik, som bl.a. har fået de nordiske forsvarsministre til at skrive en kronik sammen om en ny fælles forsvarspolitik. Det er ikke alle i Finland, der er begejstret for det. Vi får en rapport om det finske valg fra Jakob Esmann, der er journalist på den socialdemokratiske netavis Piopio.dk, der har fulgt valgkampen. Samtidig får vi en vurdering af de nye muligheder for et nyt nordisk forsvarssamarbejde i lyset af skiftet i russisk udenrigspolitik og de kommende valg i Finland og Danmark af Seniorforsker Henrik Breitenbauch fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet.

Har du spørgsmål og kommentarer til vores gæster eller evt. et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse så skriv til os via Cordua & Steno på Radio24syv.

Hør hele 1. time med debat om karakterkrav til gymnasiet og Ugens Fidusbamse her

Hør hele 2. time med Søren Pape og valg i Finland her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718