Kategorier

Clement Kjersgaard om dansk politik, karikaturtegningens vilkår og småborgerlig konservatisme i Cordua & Steno torsdag

Mens vi venter på valget, så sender Cordua & Steno naturligvis som planlagt i morgen torsdag kl. 10-12 på Radio24syv.

Er de konservative ved at blive småborgerlige? Det frygter Mads Holger, der ønsker den gode gamle dannede godsejermentalitet tilbage. Debat mellem folketingskandidaterne Mads Holger og Casper Strunge om det mulige tab af den konservative sjæl.

I 1989 døde forestillingen om, at man kunne revolutionere verden grundlæggende. I 00'erne var der klumpspil på midten af dansk politik. Efter finanskrisen er ideologierne kommet tilbage, men der er et paradoks: På den ene side ER en række store ideologiske dilemmaer trukket skarpt op. På den anden side synes det politiske system at være blevet reduceret til administration.   Det mener Clement Kjersgaard i en kronik i Politiken i denne uge. Ifølge Kjergaard bevæger dansk politik i dag sig i to cirkler med hver deres sæt spilleregler: Store midterpartier – før to, nu tre – appellerer til de samme vælgergrupper ved at slås om midtbanen (S, V, DF), mens en række nichepartier forsvarer de mere kompromisløse positioner. De små partier har idéerne, mens de store har magten. Vi diskuterer denne og andre pointer i analysen med Clement Kjersgaard i 2. time.

Karikaturtegneren Anette Carlsen modtog for nyligt Danske Bladtegneres ‘Pentel-prisen’ som anerkendelse for hendes dygtighed inden for sit fag. Vi taler med hende om, hvordan vilkårene er i 2015 for karikaturtegning.

Har I spørgsmål, forslag til emner og kommentarer til programmet eller et emne til Ugens Fidusbamse så skriv til os på Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med Ugens Fidusbamse, Mads Holger og Casper Strunge her

Hør hele 2. time med Clement Kjersgaard og Anette Carlsen her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718