Kategorier

Lukkede milliardpuljer, klimamål og Marlene Wind om græsk krise i Cordua & Steno torsdag

Hundredvis af offentlige puljer med i alt 5,8 mia. Kr. har i årevis været lukket land for   nogle foreninger og organisationer, mens andre er af embedsmændene er blevet inviteret til at søge midlerne i dem. Denne mangeårige dunkle og noget mærkværdige praksis har folketingets Statsrevisorer for nyligt kritiseret i en rapport. Vi får statsrevisorerne formand Peder Larsen i studiet sammen med Jesper Lohse fra   Foreningen Far, der er af de foreninger, som har oplevet en lukket dør fra embedsmandsapparatet, når man har forsøgt at få indblik i puljeordningerne, som der kan søges.

Det er i 1. time af Cordua & Steno torsdag på Radio24syv

'Tyskland er da helten i den græske tragedie'. Sådan lyder overskriften i et indlæg, som professor og EU-ekspert Marlene Wind skrev forleden dag i Politiken vendt mod avisen, der har bragt 'det ene debatindlæg og interview efter det andet', hvor 'både avisens egne skribenter og diverse intellektuelle ikoner (har) forklaret os, at den virkelige skurk og årsag til den græske nedsmeltning er Tyskland'.   Marlene Wind er gæst i programmets 2. time.

Den nye Venstre-regering med klima og energiminister Lars Chr. Lilleholt vil sænke Danmarks klimamål så Danmark 'kun' reducerer sin CO2-udledning med 37 pct. inden 2040 ned fra det oprindelige mål på 40 pct.   Men det kan han godt glemme alt om, lyder det fra støttepartiet de konservative, som får opbakning fra Alternativet. Debat om klimamål med Venstres Thomas Danielsen, Mette Abilgaard fra de Konservative og Christian Poll fra Alternativet.

Send os gerne spørgsmål og kommentarer eller et bud på Ugens Fidusbamse på Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med Ugens Fidusbamse og debat om hemmelige puljer   her  

Hør hele 2. time med klimadebat og siden Marlene Wind om udviklingen i EU mv. her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718