Kategorier

Eva Kjer, frosne konflikter og staten til provinsen i Cordua & Steno torsdag

Man kan stadig høre sukket fra miljøforkæmperne og dagbladet Politiken over at Miljøministeriet er blevet lagt sammen med fødevareministeriet under ledelse af en ny Venstreminister Eva Kjer Hansen. Men hvad går den nye ministers politik ud på? Kommer vi alle til at sejle i søer af gylle og ammoniak, som Politikens tegner Roald Als gerne fremstiller det.   Vi spørger   Eva Kjer, når hun er gæst i 1. time af Cordua & Steno Radio24syv torsdag kl 10-12.

'Frosne konflikter' er et udtryk, som handler om, at flere lande i Østeuropa bl.a. i Georgien og Moldova har opgør med oprørske mindretal, der støttet af Rusland, har kontrol med dele af disse landes områder. I Ukraine er konflikten ikke på vej til at blive frossen, men er tværtimod ved at tø op igen, og måske kan det tøvejret brede sig til andre konflikter også. Vi taler med den mangeårige udenrigsjournalist Vibeke Sperling.

Den nye Venstre-regering, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne med flere er enige om at flytte flere statslige arbejdspladser eksempelvis flere styrelser væk fra København og ud i provinsen. Men er det så god en idé som det påstås? Vil videnmedarbejderne flytte med og hvad siger de norske erfaringer? Debat mellem Lars Qvistgaard fra fagforeningen DJØF, der repræsenterer en del af de akademiske medarbejdere i statens styrelser mv. og tidl. minister nuværende erhvervsmand og formand for foreningen 'Staten i hele Danmark' Jakob Axel Nielsen. Det er sidst i 2. time.

Har du et bud på hvem der bør få Ugens Fidusbamse eller har kommentarer og forslag til programmet så skriv til os via vores Facebookside Cordua & Steno.

Hør hele 1. time med Eva Kjer og Vibeke Sperling  her

Hør hele 2. time med Ugens Fidusbamse og debat om statslige arbejdspladsers udflytning til provinsen  her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718