Kategorier

Helmut Schmidt, rød vækst, Brexit, Aamund, flygtningekrise, Sverige og Tyskland i Cordua & Steno torsdag

'Lodsen er gået fra borde'. Altkanzler Helmut Schmidt døde i denne uge.   Det taler vi med professor Per Øhrgaard om.

Det er i 1. time af   Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.

En kronikør gav forleden i dagbladet Information de venstreorienterede vækstskræmte en ordentlig opsang. Hør vores interview med kronikøren Balder Asmussen.

Storbritannien kræver reformer for at blive i EU truer premierminister David Cameron, som har lovet vælgerne en folkeafstemning om evt. 'Brexit'. Danmark 'kan godt se sig selv' i briternes krav, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i en kommentar i ugens løb.   Vi får en analyse fra senioranalytiker Maja Kluger Rasmussen fra tænketanken EUROPA.

Erhvervsmanden Asger Aamund skrev forleden i en kommentar i Berlingske, at 'det udelukkende er vores eget ansvar, at migrantlavinen uden modstand og politisk handlekraft på rekordtid har forvandlet EU til et åbent landskab, hvor enhver araber eller afrikaner kan slå sig ned og begynde et nyt liv for andre menneskers penge. Folkevandringen er et resultat af et fuldstændigt fravær af ansvarlighed og ledelseskompetencer hos EUs nationale og føderale ledere, som tilsammen udgør den mest inkompetente, dilettantiske politiske ledergeneration i demokratiets historie.'

Aamund er gæst i studiet i 2. time, hvor vi også skal høre hans eget bud på en løsning.

I denne uge stod der på lederplads i Svenska Dagbladet, at 'Flygtningekatastrofen er svensk og skabt af svenske politikere.” Politikerne i Sverige ændrer nu hurtigt syn på tingene især hos det store borgerlige parti Moderaterna, der kræver opstramninger af regeringen. Vi får en analyse af en kender af svensk politik, Morten Rud Pedersen.

I Tyskland er kansler Angela Merkel under pres fra sine egne partifæller i CDU, hvor regeringen i denne er vedtaget opstramninger, der bryder med den hidtidige politik, hvor alle flygtninge er budt velkommen. Vi taler med Berlingskes korrespondent i landet  Troels Heeger om den politiske udvikling.

Har du spørgsmål, kommentarer eller forslag til programmet, dets temaer eller gæster eller et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse. Så skriv til os på Cordua & Stenos hjemmeside.

Hør hele 1. time her

Hør hele 2. time her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718