Kategorier

Konservativ diaspora, hadprædikanter forhindrer antiradikalisering og Henrik Qvortrup om Thorning-regeringerne i Cordua & Steno torsdag

Har Det konservative Folkeparti en fremtid? Ja mener forfatter Kristian Ditlev Jensen, som er en af de få, der har meldt sig ind i en tid, hvor der nærmest har været ensrettet i trafikken ud af partiet.

'Konservatismen er den mindst hysteriske position på højrefløjen. Det er en isme, der dybest set handler om standarder, om normalitet og om almindelighed. Det er en livsform, hvor man konstant søger at indordne sig under normer', skrev   Kristian Ditlev Jensen for nylig i en kronik, som anråbte de mange konservative, som har forladt partiet om at komme hjem.   Vi taler konservatisme med Kristian Ditlev Jensen og partiets politiske ordfører Mai Mercado i 1. time af Cordua & Steno torsdag kl. 10.05

Et flertal blandt politikerne i Københavns Kommune truer med at   opsige et samarbejde om afradikalisering med Islamisk Trossamfund, fordi der har vist sig flere eksempler hvor gæsteprædikanter har optrådt med hadefulde ytringer.   En måned har trossamfundet nu til at tage afstand fra hadprædikanterne ellers dropper kommunen samarbejdet, der skal forhindre især yngre muslimer fra at blive radikale islamister.

Trossamfundet skal efterleve de demokratiske principper ligesom alle os andre, mener socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen, som vil have Islamisk Trossamfund til at forholde sig til ytringerne, der opfordrer til had og vold.

Et mindretal blandt politikerne blandt andet Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev fra de radikale, mener at det er en dårlig idé at true trossamfundet med at opsige samarbejdet. Tværtimod er dialog vejen frem, mener hun.

  '3 år. Ni måneder. Tre dage' er en ny bog af journalist og politisk kommentator Henrik Qvortrup, der handler om Thorning-regeringernes dramatiske tid på ministertaburetterne. Anmelderne er lidt delte i bedømmelsen, men ellers enige om, at der er tale om ganske underholdende læsning. Vi tager en snak om bogen og Thorning-regeringerne med forfatteren, der er gæst sidst i programmet.

Har I lyttere spørgsmål eller kommentarer til programmet og gæsterne eller måske et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med bl.a. Kristian Ditlev Jensen og Mai Mercado her

Hør hele 2. time med debat om reaktionen på Islamisk Trossamfunds prædikanter og Henrik Qvortrups   nye bog om Thorning-regeringen her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718