Kategorier

Hvordan kommer Danmark med i Europol? Og Lindvig/Westy om Venezuela i Cordua & Steno torsdag

Det blev et nej i torsdags, da Danmark stemte. Og lige siden har vi diskuteret, hvordan vi kommer mest muligt med i EUROPOL. Altså yderligere EU-integration. Sådan er det jo. Vi taler med repræsentanter fra nej-partierne, Christina Egelund MF fra Liberal Alliance og Anders Vistisen MEP (DF).

Fremtiden tegner 'dyster' for EU og det Europæiske projekt, mener professor Uffe Østergaard, CBS: 'Det kræver en overmenneskelig indsats at redde projektet. Det har nok ligget i kortene gennem længere tid. Men vi vil se et EU i ikke bare forskellige hastigheder, men også med grupperinger, som går på kryds og tværs, og hvor man har forskellige fordele og ulemper ved samarbejdet.' Vi taler med Uffe Østergaard.

LA foreslår en ny folkeafstemning om EUROPOL, men det afviser statsminister Lars Løkke Rasmussen i første omgang. Men selv om man kan have indvendinger mod LAs model, vil den at være at foretrække frem for ansøgninger om parallelaftaler, som det kan tage årevis at opnå og måske ligefrem vil være umuligt at opnå. Det mener EU-eksperten Peter Vesterdorf.

Den bolivarianske revolution er gået på grund i olierige Venezuela. Tilhængerne af den afdøde præsident Hugo Chavez mistede regeringsmagten ved parlamentsvalget forleden. Er det begyndelsen på en ny positiv udvikling i landet, der fremhæves af den yderste venstrefløj? Vi spørger latinamerikanerne Niels og Niels '“ Westy og Lindvig. Det er i 2. time

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Har du spørgsmål eller kommentarer til programmet, emnerne eller vores gæster? Så skriv til os via Facebookside. Radio24syv – Cordua & Steno.

Hør 1. time med debat om EUs fremtid, Uffe Østergaard og Peter Vesterdorf her

Hør hele 2. time med Niels Westy og Niels Lindvig om Venezuela og Argentina her  

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718