Kategorier

Ã…rets Bismarck-pris, resultatet af COP21 og religiøse mindretal søger til Vesten i Cordua & Steno torsdag

Aben endte hos Hjort'en. Finanslovsforhandlingerne var ellers klappet af, men sagen med besparelser på visse pensionisters boligydelser tvang DF og regeringen til at tage lovforslaget af bordet.   Hvad sker der i dansk politik?

Cordua & Steno har interviewet årets modtager af Bismarckprisen. Hør hvem der får prisen i denne uges live-udgave af Cordua & Steno kl 10.05 på Radio 24syv.

EU vil langt om længe lave fælles grænsekontrol, der skal dæmme op for noget af flygtningestrømmen. Men de øst-og centraleuropæiske medlemmer er blevet noget (ligesom Danmark) skeptiske med hensyn til fælles løsninger. Ja den ungarske regering tog sagen helt i egen hånd og opførte det første hegn langs landets sydgrænse. Trenden går mod flere nationale løsninger '“ senest har den polske regering afvist den tidligere regerings tilsagn om at deltage i EU’s kvotefordeling af flygtninge. Vi taler med redaktør af websiden Mr. East journalist Ota Tiefenböck med tjekkisk baggrund, der følger den politiske udvikling i disse lande tæt.

Jorden er reddet! Selv de i egne øjne kritiske journalister jublede, da alverdens ledere søndag i Paris kunne præsentere en aftale på COP21, der skal holde temperaturstigningerne under to grader. Men er der så meget at juble over i grunden? Det diskuterer vi med videnschef Torben Chrintz fra tænketanken Concito og analysechef Otto Brøns-Petersen fra tænketanken Cepos.

Intet religiøst mindre har mærket konsekvenserne af borgerkrigen i Syrien og Islamisk Stats udbredelse til Irak, hvor Yazidierne holdt til i Sinjar-provinsen. FN taler om et decideret folkemord, hvor befolkningen er blevet slagtet og jaget op på et bjerg, mens kvinder og unge kvinder blev voldtaget og solgt som sexslaver. I disse år er Mellemøstens religiøse mindretal truet som aldrig før, og mange af dem især kristne ser kun en fremtid i Vesten. Tiden er kommet til at hjælpe dem. Vi taler med nødhjælpsorganisationens Mission Østs generalsekretær lægen Kim Hartzner.

Skriv gerne til os med kommentarer og spørgsmål til vores emner og gæster via Cordua & Stenos Facebookside '“ også med forslag til en modtager af Ugens Fidusbamse.

Hør hele 1. time med uddelingen af Ã…rets Bismarckpris  her

Hør hele 2. time med bl.a. debat om COP21   her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718