Kategorier

Tyskland efter Köln, Færre på offentlig forsørgelse og Anders Samuelsen i Cordua & Steno torsdag

(14. januar 2016)

Hvert år bruger Danmark relativt set 60 mia. kr. mere på offentlig forsørgelse end i Sverige, der siden 2006 har fået 200.000 færre på offentlig forsørgelse. Offentlig forsørgelse til erhvervsaktive koster hvert år ca. 140 mia. kr. Kan vi lære af svenskerne, så vi reducerer det beløb og dermed give mulighed for at investere i at udvikle Danmark gennem f. eks. uddannelse, forskning og sundhed og reducere omkostningerne for danske borgere og virksomheder? Det mener Jacob Holdbraad, som er ny adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Hør med i Cordua & Steno fra torsdag kl 10.05, hvor vi begynder med at vende den politiske udvikling og uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

De mange anmeldte overgreb på kvinder bl.a. i Köln og politiets håndtering har sendt chokbølger igennem tysk politik. Nu oprettes der private vagtværn bl.a. i Düsseldorf, og det indvandrerskeptiske AfD nærmer sig opbakning på 10 pct. i meningsmålingerne. Vil det også føre til et seriøst oprørsforsøg i CDU mod kansler Angela Merkels åbne politik overfor asylsøgere? Vi spørger Berlingskes korrespondent i Berlin, Troels Heeger.

Begivenhederne i Tyskland har ført til selvransagelse i svensk politi og hos svenske medier, som har fortiet indvandrerdrenges seksuelle forulempelse af unge kvinder under en ungdomsfestival i Stockholm sidste sommer. Vi taler med den i Danmark bosiddende svenske journalist Staffan Dahllöf om reaktionen på politiets fortielser, mulige konsekvenser, om det massive skift i svensk indvandringspolitik og den svenske venstrefløjs bratte opvågning.

Kommunernes Landforenings formand Martin Damm nu råber vagt i gevær: De mange asylsøgere svarer til, at Danmark hvert år får en helt ny kommune med ca. 30.000 indbyggere, der ikke taler dansk, ikke har et sted at bo, står uden job og hvor børnehaver og skoler m.v. ikke er bygget. Hvordan løser man den opgave? Vi taler med Damm ca. kl 11.30.

Liberal Alliances politiske leder Anders Samuelsen har trukket støtten til V-regeringen. Hvorfor? Og hvad skal der ske nu? Vi spørger Samuelsen ca. kl. 11.40.

Har I lyttere spørgsmål og kommentarer til programmets emner og gæster eller et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med bl.a. Jacob Holbraad, DA og Ugens Fidusbamse  her

Hør hele 2. time med bl.a. Martin Damm, KL og Anders Samuelsen, LA her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718