Kategorier

Kansleren, Wallström, flygtningeudgifter og krisen i EU Cordua & Steno torsdag

Den svenske udenrigsminister Margot Wallström (S) har fået lov at leje en attraktiv lejlighed i Stockholm som det svenske kommunalarbejderforbund Kommunal ifølge Aftonbladet stiller til rådighed for fagbosser og topsocialdemokrater. Nu undersøger anklagemyndighederne hende for korruption. Imens fortsætter diskussionen om de mange asylansøgere i landet. Politiet mørklægger alle sager omhandlende trusler, vold, mordbrand mv. på asylstederne med en særlig kode '291' og ingen oplysninger må komme ud til massemedierne, fremgår det af et internt notat. Vi taler med den svenske journalist Staffan Dahllöf.

'Tiden er ved at rinde ud for kansleren', skriver ugemagasinet Stern. Imens går 1300 nye flygtninge i land hver dag i Grækenland og mange af dem har kurs mod Tyskland. Det asylkritiske AfD med Frauke Petry i spidsen opnår nu 12,5 pct af stemmerne i meningsmålingerne. Spekulationerne om et politisk kursskifte i tysk asylpolitik tager til.   Vi taler med Siegfried Matlok.

Hvordan håndterer vi flygtningestrømmen i Danmark? Der er tre muligheder. Enten bremser vi tilgangen af nye flygtninge, sætter skatten op eller skruer ned for den offentlige service. Erkendelsen af massiv indvandring og skattefinansieret velfærdsstat ikke er mulig på sigt, breder sig. Vi diskuterer valgmulighederne med Benny Engelbrecht S og Jacob Jensen Venstre.

Vi har to måneder at handle i ellers går Schengen i graven, lyder det advarende fra EU-formand Donald Tusk forud for det næste EU-topmøde til marts. Kommissionen forventer i øvrigt at Danmark senest 2. februar dropper sin grænsekontrol.   Samtidig er EU-parlamentet nu i oprør over de danske regler, hvor man konfiskerer asylansøgeres værdier over 10.000 kr.   som torsdag er under behandling i Folketinget. Vi diskuterer situationen med EU-professor Marlene Wind.

Hør hele 1. time med Ugens Fidubamse, Sverige og Tyskland her  

Hør hele 2. time med Jacob Jensen og Benny Engelbrecht om flygtninge udgifter og Marlene Wind om EU og flygtningekrise her  

 

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718