Kategorier

Vækstidéer, panamalækage og skattely, politisk kaos i Island, nyt kampfly og tværfaglighed i gymnasiet i Cordua & Steno torsdag

Elevernes kulturelle dannelse skal nytænkes, mener Venstres undervisningsminister Ellen Trane Nørby, som nu foreslår, at tre af gymnasiets traditionelle dannelsesfag, religion, oldtidskundskab og historie i fremtiden slås sammen i én ny såkaldt “historisk-humanistisk faggruppe”, der får fælles faglige mål, men til gengæld også én fælles eksamen. Vi har talt med ministeren. Hør interviewet.
Det er i Cordua & Steno torsdag fra kl. 10.05 på Radio24syv.

Væksten har i de sidste 10 år stået næsten stille i Danmark, og der advares fra økonomer om, at noget bør gøres. Vi spørger nogle af de partier i Danmark, som måske har nogle idéer til, hvad der kan og bør gøres for at sætte lidt mere fut i væksten. Debat mellem Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance og Socialdemokraternes Morten Bødskov.

Hvor stort er egentlig problemet med skattely og hvad skal vi gøre ved det? Det er aktualiseret af lækagen fra et advokatkontor af navne, der har selskaber med hemmelige konti i skattely-landet Panama, som igen har sat strøm til debatten om, hvorvidt at vi i Danmark og internationalt gør nok for at straffe advokater og banker for at hjælpe folk med at gemme penge væk i skattely. Debat mellem politisk direktør Lars Koch fra udviklingsorganisationen Ibis og analysechef Otto Brøns-Petersen fra den borgerligt-liberale tænketænk Cepos.

Panama-lækagen har i al fald resulteret i et spektakulært skifte på regeringschefposten, nemlig på Island, hvor statsministeren måtte gå af. Nu skal islændingene til valgurnerne, men først til efteråret. Hvordan kan det dog være? Vi spørger Michael Dal, der er dansker, bosiddende i Reykjavik og docent ved Islands Universitet i fremmedsprogspædagogik, kulturmedarbejder ved den danske ambassade og følger den politiske udvikling i landet.

En af de af den danske regering tre prækvalificerede udbydere af jagerfly til det danske forsvar er amerikanske Boeing, der med en stor aviskampagne vil påvirke debatten om og dermed valget af jagerfly. Vi taler med formanden for danske flyvejournalister og redaktør af nytkampfly.dk Andreas Krog om, hvorvidt Boeings kampagne virker.

Har I lyttere spørgsmål til programmet, emnerne og gæsterne eller idéer fx også om hvem der bør få Ugens Fidusbamse så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør 1. time af programmet med bla. Ellen Trane og vækstdebat her

Hør 2. time med debat om Panama-papers, Island og Boeing-kampagnen her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718