Kategorier

Regeringens økonomiske råderum, islamisters ytringsfrihed og Josefine Fock i Cordua & Steno torsdag.

Frem mod 2020 er der ifølge Finansministeriet et råderum på 10 mia. kr., mens råderummet udgør 32 mia. kr. i årene 2021-25. Det efterlader 42 mia. kr., som politikerne kan bruge, som de vil. Det er konklusionen i et notat fra den borgerlige-liberale tænketank Cepos. Kan det passe? For det giver mulighed for, at Claus Hjort Frederiksen kan komme LA's krav om topskattelettelser i møde under de forhandlinger, der kommer til efteråret. Debat mellem økonomerne Mads Lundby Hansen, Cepos og Lars Andersen, AE-Rådet.

Hollænderne går onsdag til folkeafstemning om EU’s aftale med Ukraine. Målinger tyder på et nej. Vi taler om afstemningsresultatet med Claes de Vreese, professor i politisk kommunikation ved Amsterdams Universitet.

'Regeringens udmelding om evt. kriminalisering af ytringer, der er samfundsundergravende, er et farligt forsøg på symptombehandling. Det er et så massivt indgreb i ytringsfriheden, at det hverken er muligt eller ønskeligt – lige meget hvilket andet gode man så prøver at fremme. Hvis forslaget gennemføres, har Danmark bevæget sig ud i noget, der lugter fælt af noget totalitært.'   Det mener Trykkefrihedsselskabets formand Katrine Winkel Holm. I stedet   bør man 'forbyde indrejse for imamer, der forkynder, at frihedsrettighederne skal gå ad helvede til og ønsker en omkalfatring af den demokratiske orden og afskaffelse af frihedsrettighederne' og 'Lukke grænsen for muslimsk indvandring'.

Debat mellem Winkel Holm og Venstres udlændinge og integrationsordfører Marcus Knuth først i 2. time.

Polens nyvalgte flertalsregering foreslår nu et totalt forbud mod abort. Det sker i et land, der i forvejen har en af de skrappeste abortlovgivninger i Europa. Vi taler om den politiske udvikling med dansk-polske Michael Hardenfeldt, der er bosat i landet.

Josephine Fock er Alternativets forkvinde for folketingsgruppe og bl.a. finansordfører og udlændingeordfører. Vil partiet støtte Mette Frederiksen som statsminister? Hvad er partiets økonomiske politik, og hvor mange flere udlændinge synes Alternativet, at   Danmark skal tage? Fock er gæst sidst i 2. time.

Har I lyttere spørgsmål og kommentarer til vores emner og gæster eller idéer til programmet, så skriv til os via vores Facebookside Cordua & Steno.   Også hvis I har et bud på en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

Hør hele 1. time med debat om regeringens økonomiske råderum, Holland efter EU-afstemningen i går og Ugen der gak i dansk politik her

Hør hele 2. time med debat om regeringens bekæmpelse af rabiate imamer med Marcus Knuth (V) og Katrine Winkeil Holm fra Trykkefrihedesselskabet, forfatningskrisen m.m. i Polen og endelig Josephine Fock, grupppeforkvinden i Alternativet her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718