Kategorier

Inger Støjberg, østrigsk præsidentvalg, afskaffelse af Greencard-ordning og behov for kulturel dannelse hos dagens politikere i Cordua & Steno torsdag

Det generelle dannelsestab fylder meget i debatspalterne. Nu er de folkevalgte dannelse eller mangel på samme kommet på dagsordenen. Betyder det noget, at de nyere generationer af politikere har ikke læst klassikere, som Anker Jørgensen gjorde. Er det et problem? Politik handler primært om økonomi, så er det ikke bedre at politikerne kan læse grafer og tabeller frem for at bruge tid på de seneste publikationen fra den danske forfatterskole? Debat mellem Finn Wiedemann, lektor ved SDU og forfatter og historiker Jes Fabricius Møller.

Det er i 1. time af Cordua & StenoRadio24syv, hvor vi lægger ud kl. 10.05 med at uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

Flygtninge-krisen er det altoverskyggende tema i dansk politik, og ansvaret for at håndtere krisen og virkninger i Danmark samt finde løsninger, står Venstre-regeringens Integrationsminister Inger Støjberg.  

Ministeren er gæst i 2. time.

Et flertal bestående af SF, S og DF vil afskaffe Greencard-ordningen. Det er skidt mener Dansk Arbejdsgiverforenings adm. direktør Jacob Holbraad, der blæser til værdikamp mod de danske politikere, der efter hans mening bl.a. med grænsekontrollen er ved at bygge en mur rundt om Danmark til skade for dansk erhvervslivs muligheder.

I Østrig har præsidentkandidaten, Norbert Hofer, fra det flygtningekritiske frihedsparti FPÖ sensationelt vundet 1. runde, og skal ny ud i en 2. runde med en grøn modkandidat. Vi taler med journalist    Flemming Emil Hansen, der er bosat i Wien og følger østrigsk politik.

Har I lyttere forslag eller kommentarer til emner eller gæster til programmet så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time bl.a. med Ugens fidusbamse og debat om dannelse her

Hør hele 2. time bl.a med Inger Støjberg, Østrigsk politik og DA-direktørs opsang her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Inger Støjberg, østrigsk præsidentvalg, afskaffelse af Greencard-ordning og behov for kulturel dannelse hos dagens politikere i Cordua & Steno torsdag”

Man kan være nok så enig på nogle områder med den kære integrationsminister, men ét må man anerkende hende for: hun er ikke nogen fedtspiller! Hun siger det, hun tænker – og det fortjener stor ros i en tid hvor mange ‘designer’ deres holdninger. Særligt i et minefelt hvor DFerne alle holder øje med hvad der bliver sagt overalt, og hvor udsigten til kold kaffe og citronmåne hos Tulle ikke ligefrem er nogen ønskesituation 🙂
God weekend, og tak for et godt program

Lukket for kommentarer.