Kategorier

'Blå Bjarne', Marie Krarup om sikkerhedspolitik og Søren Østergaard i Cordua & Steno torsdag

Dansk Folkepartis forsvarsordfører Marie Krarup mener, at EU er en større trussel mod danskheden end Putin. Vi spørger hende, hvordan hun ser på den sikkerhedspolitiske situation netop nu.

Krarup er gæst i 1. time af Cordua & Steno kl. 10.05 på Radio24Syv.

Den polske regering vil kriminalisere ytringer, der omtaler 'polske dødslejre' under 2. Verdenskrig. Hvorfor mon? Vi taler med Polen-kenderen Michael Hardenfeldt fra Gdansk.

Rasmus Stoklund Holm-Nielsen er socialdemokratisk folketingskandidat og aktuel med en ny debatbog, hvor han skitserer en politisk linje, der kan få fantomvælgeren 'Blå Bjarne' (Mand, privatansat, faglært arbejder, der stemmer DF eller Venstre) tilbage i folden. Han vil lægge en strategi, sådan at Socialdemokratiet igen bliver det helt centrale politiske parti, som middelklassen vil samles om.

Østrig fører an i kritikken af Tyrkiets præsident Erdogan efter hans udrensninger efter det mislykkede kup. Og hvordan går det egentlig med det præsidentvalget, der måtte gå om? Vi taler med Christine Proksch fra Wien.

Skuespilleren Søren Østergaard er kendt fra en lang række store roller på film. Blandt i Niels Malmros-filmen “Kærlighedes smerte”. Men i de seneste år er det som komiker i Sørens Østergaard eget cirkus Nemo, vi kender ham bedst. Og netop rollen som direktør og selvstændig erhvervsdrivende i en yderst speciel branche har påvirket hans politiske synspunkter.

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Har lytterne et forslag eller andre idéer til gæster eller emner, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør 1. time af dagens program med bl.a. Marie Krarup her

Hør 2. time med bl.a. Søren Østergaard her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718