Kategorier

Haarders kulturkanon, 2025-plan, højrefløjens borgerkrigsretorik og Nyholm om Cuba i Cordua & Steno

(Sendt 1. september 2016)

Regeringen har barslet med en ny 2025-plan og et nyt finanslovsforslag. Vi har regeringspartiet Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen i studiet sammen med Socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen.

Justitsminister Søren Pind er gået til angreb på den yderste islamkritiske højrefløjs snak om udsigten til en borgerkrig med islam og deres    ofte noget drastiske forslag til effektive midler, der kan bekæmpe Islam, som de ser som en trussel mod demokratiet og den vestlige civilisation. For ikke at tale om hvad der bør ske de politikere, der har ansvaret for, at der nu bor flere muslimer i Danmark. Ikke alt er lige i øjet fra Pinds side, men han har en pointe, mener direktøren for tænketanken “Justitia” Jacob Mchangama.

JP-skribenten Per Nyholm er aktuel med en ny bog om Cuba, hvor han hudfletter venstrefløjen for ikke at evne at tage afstand fra det undertrykkende system, der har drevet landet økonomisk i sænk og ført befolkningen i armod.

Kulturminister Bertel Haarder har foreslået en kulturkanon. Hvad går den ud på? Han er også kirkeminister, og snart kan vi stemme ved menighedsrådsvalg, men det er der næsten ingen, der gør. Hvorfor fortsætte med det? Og hvordan kan den danske regering og landets kronprins have to forskellige holdninger til IOCs dopingpolitik overfor russiske atleter i forbindelse med de netop overståede lejre i Rio?

Har du spørgsmål og kommentarer til programmet og vores gæster eller fx har en idé til en modtager af Ugens Fidusbamse: Så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time her bl.a. med Per Nyholm om Cuba her  

Hør hele 2. time bl.a. med Bertel Haarder her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718