Kategorier

Præsident Trump, liberale og kulturfællesskabet, den politiske elite og ny tysk udlændingepolitik i Cordua & Steno torsdag

Vi skal vænne os til at sige 'Præsident Trump'. Hvad betyder det for dansk udenrigspolitik? Vi spørger udenrigsordførerne Michael Aastrup Jensen (V) og Nick Hækkerup (S).
  
Det er torsdag kl. 10.05 i Cordua & StenoRadio24syv.
  
'Det er blandt yngre liberalister blevet fashionabelt at hævde individets frihed ud i ekstremerne, at afvise betydningen af at være en del af det danske kulturelle fællesskab, og i stedet fokusere på de bidrag til den økonomiske vækst i samfundet, som den enkelte tegner sig for.' Sådan skrev folketingskandidat Nikolaj Bøgh  (K) for nylig i Berlingske. Det diskuterer vi med ham og en yngre liberalist Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance.
  
Tysklands indenrigsminister Thomas de Maizière har foreslået at sejle bådflygtninge i Middelhavet tilbage til Nordafrika, hvorfra de kan søge om asyl i EU. Vi spørger Tysklandskender Siegfried Matlok om, hvad der ligger i forslaget?
  
Hvilket parti udgør den politiske elite i Danmark? I en YOUGOV-meningsmåling bragt i Kristeligt Dagblad for nylig har 12 procent svaret at det gør de radikale, 9 pct. svarer DF og hele 31 pct. peger på Venstre. Vi taler med MF Ida Auken (RV) og MF Holger K. Nielsen   (SF) om den politiske elite, som nogen mener fik en næsestyver med Hillary Clintons valgnederlag til Donald Trump.
  
Er verden blevet mere usikker med præsident Trump ved roret? Vi spørger centerleder Henrik Breitenbauch fra Center for Militære Studier.
  
Har du spørgsmål eller idéer til emner og gæster eller kommentarer til programmet så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside '“ også med en kandidat til Ugens Fidusbamse.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718