Kategorier

Finanslov, værdikanon, Sass, Mosul, ny tysk præsident, Trump og Asien i Cordua & Steno torsdag

Kulturminister Bertel Haarder beder danskerne stemme om 20 forslag til en ny værdikanon. Giver øvelsen mening? En finanslov og andre aftaler er muligvis på trapperne. Og så går det ikke så godt med den feministiske snerydning i Stockholm.

Det er i Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.

Det går strygende for S i meningsmålingerne for tiden. Og uden at man hører så meget om, hvad Socialdemokratiet mener. Vi spørger partiets gruppeformand og chefforhandler Henrik Sass Larsen. Sass er gæst i 1. time

Den af IS besatte irakiske storby Mosul er under belejring fra de irakiske sikkerhedstyrker. Fotograf Jan Grarup er netop vendt hjem efter en reportagerejse, hvor han har været i frontlinjen tæt på de hårde kampe, der lige nu pågår, og hvor også de civile betaler prisen for IS' nådesløse kamp. Grarup er gæst i 2. time.

Tysklands næste præsident bliver en socialdemokrat. Og Merkel genopstiller siger fremtrædende CDU-politiker. Was ist los? Vi spørger Siegfried Matlok.

Donald Trump mener, at kineserne fører en unfair konkurrence mod amerikansk produktionsvirksomheder i USA. Nu svarer kineserne igen. Filippinerne har fået deres egen udgave af Trump som præsident, der er mindst lige så uberegnelig. Han er i gang med at indlede et samarbejde med Kina selv om USA ganske længe har haft et økonomisk og politisk samarbejde med Filippinerne. Vi spørger Asien-ekspert Flemming Ytzen.

Og så skal vi have uddelt Ugens Fidusbamse!

Hør hele 1. time her med Henrik Sass og Ugens Fidusbamse her

Hør hele 2. time Jan Grarup om Mosul, Matlok om tysk politik og Flemming Ytzen om Trump og Asien her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718