Kategorier

Privatisering, Per Stig Møller, diktatorapologi, Østrig og Samuel Rachlin i Cordua & Steno torsdag

Den nye trekløverregering lægger i regeringsgrundlaget op til yderligere privatisering af offentlig virksomhed. Hvad er mulighederne for det? Vi spørger DFs René Christensen og Venstres Torsten Schack.

Det er i Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv

Politikerne bør lægge en politisk kurs, som fastholder sammenhængen i befolkningen, så den føler sig som ét fællesskab i stedet for at være delt op i to: dem  »deroppe «, og alle os andre. Det skrev Per Stig Møller for nylig i en kommentar i Berlingske. Møller er gæst i programmet.

Tiden er kommet til at finde en kandidat til Ã…rets Bismarckpris. Vi gennemgår mulighederne og uddeler også Ugens Fidusbamse.

Så døde Fidel Castro. Og diktatorapologi. Det er da vist en af de venstreorienteredes syv dødssynder skrev SF'eren Leif Donsbæk på sin blog 'Frihedssocialisterne'

Nu prøver Østrig igen at gå til præsidentvalg. Vi hører Christine Proksch fra Wien for en analyse inden valget på søndag.

Journalist og forfatter Samuel Rachlin beretter i bogen 'Bag Den Kolde Krigs Tåger' om hvad der gennemgående karakterisede sovjetisk udenrigspolitik under den kolde krig, og hvad man i Vesten med tiden fandt på, hvad man skulle gøre for at stå op imod den. Meget tyder på, at russisk udenrigspolitik i dag følger den samme logik – eller mangel på samme – som under den kolde krig. Rachlin er gæst sidst i programmet.

Hør hele 1. time med bl.a. Per Stig Møller her.

Hør hele 2. time med bl.a. Samuel Rachlin her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718