Kategorier

Europol, Grønland, Bismarckpris, Aleppo og anonyme jobansøgninger i Cordua & Steno torsdag

Alle Folketingets partier har tilsluttet sig det udkast til Europol-aftale, som regeringen er blevet tilbudt af EU-Kommissionen. Er det så en langtidsholdbar og fornuftig aftale vi er blevet stillet i udsigt? Det diskuterer vi med dansk politisk debats powerpar DFs Søren Espersen og de radikales Zenia Stampe.

Den grønlandske minister for udenrigsforhold Vittus Qujaukitsoq fra det socialdemokratiske regeringsparti Siumut er ude med riven i forhold til Danmark på forsiden af Politiken, hvor den danske regering får disse ord med på vejen: 'Arrogancen er altødelæggende for vores relationer i rigsfællesskabet' og, at Grønland er blevet snydt vedr. aftalen om basen på Thule, hvorfor der er tale om “et sammensurium af 75 års opsparet frustration og afmagt”. Siden hen har Landstyreformand Kim Kielsen fra samme parti trukket i land og statsminister Lars Løkke Rasmussen står helt uforstående overfor de 'ikke særligt konstruktive' udmeldinger fra den grønlandske minister. Hvad er op og ned i den sag? Vi får en analyse af den indfødte grønlænder med danske aner, Lars Trier Mogensen, der følger grønlandsk politik.

Partiet Alternativet vil en mulig diskrimination til livs, når der skal besættes ledige stillinger, ved at ansøgninger fremover bliver anonyme mht. navn. Er det en god idé? Vi tager debatten mellem Carolina Magdalena Maier fra Alternativet og DFs Bent Bøgsted.

Så udløses spændingen for modtageren af dette års Bismarckpris '“ det uofficielle DM i realpolitik. Hvem skal have prisen? Hør med når vi afslører årets prismodtager, der blandt andet modtage et wellness-bunker-kurophold for to ved den tyske nordsøhavn Wilhelmshafen, der blev bygget netop i Otto von Bismarcks og kejser Wilhelm Is regeringstid.

Aleppo er faldet og efterfulgt af grusomme overgreb på den i forvejen hårdt prøvede civile befolkning. Hvad sker der nu? Vi får en analyse af Peter Viggo Jakobsen lektor ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet.

Har du spørgsmål, kommentarer eller idéer til programmets emner eller gæster eller et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time bl.a. med debat om EUROPOL-aftale her

Hør hele 2. time med uddeling af Bismarckprisen og   Peter Viggo Jakobsen her

 

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718