Kategorier

Jarlov om indvandring, tilliden til det offentlige eroderer, forvrænget debat undergraver tillid til velfærdssamfundet, hidsig Erdogan, og hollandske valg

De konservatives Rasmus Jarlov mener, at indvandring er vor tids største politiske problem. Forleden kaldte han dansk udlændingepolitik hovedløs og i modsætning til sin egen regering, så vil han have Danmark til at bryde konventionerne. Jarlov er gæst i 1. time.

'Skat kradser ikke skat ind, posten sender ikke post, politiet bryder reglerne, togene kører bus, og Arbejdstilsynet har fået en sur smiley. Hvad i alverden er det, her sker? Hvad kan man efterhånden regne med? Det reelle problem er dog straks værre: Vi er ved at miste tilliden til den offentlige forvaltning.'

Sådan skrev erhvervskvinden Esther Dora Rado på sin blog hos dagbladet Børsen. Mød hende sidst i 1. time.

Debatten om velfærdsstaten skaber så forvrængede billeder, at der på sigt er risiko for, at den vil miste sin folkelige opbakning og legitimitet, er budskabet i en ny bog med titlen 'Hvordan får vi bedre debat om velfærd?’

'De forskere, politikere og debattører, der udtaler sig i velfærdsdebatten, har et ansvar for, at den offentlige debat ikke bliver så generaliserende og fortegnet, at borgerne slet ikke kan genkende velfærdssamfundet”, siger Nanna Mik-Meyer, ph. d. i sociologi og bl.a. professor MSO ved CBS.

Nanna Mik-Meyer er gæst først i 2. time.

De sidste stemmer ved det hollandske valg er ved at blive talt op. Vi får en analyse af kender af hollandsk politik cand. mag. Christian Foldager.

Så røg låget ellers af Tyrkiets præsident Erdogan, der beskylder både Tyskland og Holland for at være nazister, fordi de ikke vil tillade hans ministre i at føre valgkamp i de pågældende lande. Hvad er reaktionen i Tyskland? Og hvordan har reaktionen været hos Merkel og de tyske politikere på det hollandske valg? Vi spørger Tysklands kender Siegfried Matlok.

Har I lyttere idéer, kommentarer, spørgsmål eller bud på Ugens Fidusbamse, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside

Hør hele 1. time med Rasmus Jarlov og Esther Dora Rado  her

Hør hele 2. time med Nanna Mik-Meyer, Christian Foldager og Siegfried Matlok her  

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718