Kategorier

Politisk humor, taxakørsel efter UBER, Matlok om Merkels valgsejr, socialdemokratisk indvandrerpolitik og samtaler med Rusland om Arktis i Cordua & Steno torsdag

Politikerne har ikke megen humor, og det står særligt slemt til med brugen af selvironi. Det har cand. public. Ida Fabricius undersøgt i sit speciale, der også afslører, hvem der er Danmarks mest humoristiske politiker.

Fabricius er gæst i Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.

Samkørseltjenesten '“ eller pirattaxaselskabet som nogen mener der er tale om '“ UBER lukker sin app den 18. april. Hvad sker der nu med taxabranchen efter UBER?   Vi tager debatten med transportordførerne Joachim B. Olsen, LA og Kim Christiansen, DF.

Hvordan skal vi tale med Rusland? Nogle mener, at det er bedst at det foregår i fora, hvor man anerkender landets stormagtsstatus. Det sker for eksempel for øjeblikket i Archangelsk i Rusland, hvor russerne er vært for et møde i Arktis Råd, og hvor både Putin og Anders Samuelsen deltager. Her foregår samtalerne i smult vande. Vi taler med Ruslands-kenderen Jørgen Staun fra Institut for strategi ved Forsvarsakademiet om det mon er vejen frem?

'Velkommen Mustafa!' Det er titlen på en ny bog af det socialdemokratiske folketingsmedlem Mattis Tesfaye, der tager læserne på en rejse tilbage til 60'erne, da de første indvandrere '“ 'gæstearbejderne' kom for at knokle i dansk industri, der skreg på arbejdskraft og den udlændingepolitik '“ som især Socialdemokratiet stod for '“ i de efterfølgende årtier.   Bogen kan læses som et opgør med den tidligere gæstfrie udlændingepolitik som ledelsen af Socialdemokratiet længe stod for og en opbakning til den kritiske linje, som de københavnske omegnsborgmestre dengang stod for.

Nu troede mange ellers, at Socialdemokraternes nye kanslerkandidat Martin Schultz red på en folkelig bølge, at han kunne true kansler Merkel ved forbundsvalget. Men ved delstatsvalget i Saarland overraskede CDU ved at vinde valget stort. Hvad nu? Vi spørger Tysklands-kenderen Siegfried Matlok, der er med på en telefon fra Apenrade/Aabenraa.

Har du spørgsmål eller kommentarer så skriv til os på Cordua & Stenos Facebookside også med idéer til Ugens Fidusbamse.   Undervejs vender vi også hele den hjemlige politiske situation.

Hør hele 1. time med bl.a UBER-debat her

Hør hele 2. time med bl.a. Mattias Tesfaye om sin bog “Velkommen, Mustafa!” her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718