Kategorier

En ægte Sander Lad det være sagt med det samme: He…

En ægte Sander
Lad det være sagt med det samme: Helge Sander er en flink mand. Men han har det med at tage sig friheder, som andre enten ikke tør, kan eller vil. Husk hans mange frokostinvitationer til fremtrædende kvinder som ministeriet fik lov at betale. Det er jo ikke, fordi man ikke forstår manden! Men det så da åndssvagt ud. Typisk for Helge Sander blev sagen dysset ned, og der skete ikke mere ved det.
Manden elsker opmærksomhed. Det er ikke en dødssynd, men kan indimellem være en uklædelig last. Helge Sander har to gange tidligere fået det gule kort, fordi han har optrådt med sit eget billede i to publikationer udgivet af private virksomheder. Den sædvanligvis meget moralske statsminister Fogh har for længst været ude og understrege, at de krystalklare spilleregler for ministrene er, at det må de ikke. I går kom det så frem, at Sander endnu engang ikke havde kunnet modstå fristelsen, men havde optrådt med sit skæggede ansigt i en art reklame for Teknologisk Institut. I en halv dag tog Helge Sander ikke sin telefon, mens journalisterne ringede for at få en forklaring. Ved middagstid kom forklaringen, der skulle få kritikkerne- venstrefløjen og Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti – til at pakke sammen. Ministeren forklarede at Teknologisk Institut, som blandt andet faldbyder kurser i fri konkurrence med andre private kursusudbydere, var et non-profit foretagende, og så var det – ifølge Sander selv – ligesom helt i orden.
Samtidig gik statsministeren – ikke overraskende – ud og støttede sin minister med samme forklaring, ja man fristes til at konkludere, at der ikke var noget at komme efter…
Det er vist de færreste som synes, at Helge Sander er et naturligt valg som videnskabsminister. Bendt Bendtsen og Sander er nok de bedste eksempler på, at politikere hverken behøves at vide eller kunne noget særligt for, at kunne sidde på en ministertaburet.
Men det er ikke helt fair, for Sander besidder særlige evner: Han har længe været god til at indynde sig hos statsministeren – de har været venner i mere end 30 år – og at kunne sno sig ud af pinlige situationer som denne, hvor fristelsen til at modstå egen selvglæde simpelthen har været for stor.
Men mon ikke Anders Fogh har sagt til sin gamle ven Sander, at tiden – trods alt – nu er er inde til at stoppe med den slags optrædener, non-profit foretagende eller ej?
Men videnskabsministeren vil ikke skuffe i fremtiden. Der vil helt sikkert komme flere Sander-stunts, der bringer ham selv i fokus!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718