Kategorier

Krasnik om skat, disruptionsråd, nytten af AMU-kurser, fransk valg, Viktor Orban og EU og Henrik Sass i Cordua & Steno 

Programmet blev sendt den 4. maj 2017

Der findes næppe nogen større skandale end sammenbruddet i statens inddrivelse af gæld, som i denne uge blev nedskrævet med 80 mia. kr. Ansvaret ligger primært hos de Venstre-ministre, der iværksatte et defekt skatteinddrivelsessystem, som de blev advaret imod og sekundært S og SF-ministre, der ikke fik stoppet skandalen i at udvikle sig. Det mener Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik.

Hør ham torsdag kl. 10.05 i Cordua & StenoRadio24syv.

Regeringen har nedsat et såkaldt 32-mand-stort disruptionråd, der skal analysere og komme med forslag til, hvordan Danmark bedst griber mulighederne i den teknologiske udvikling. ”Men fortiden er i flertal i den nye fremtidsklub”, mener debatredaktør Thomas Bernt Henriksen, dagbladet Børsen, som efterspørger yngre folk med nye tanker og idéer om fremtiden.

Forleden berettede Politiken en lykkelig historie om en herre, som via et AMU-kursus havde befriet sig for et tungt og relativt lavtlønnet job for at få sig et bedre lønnet og knapt så belastende job. Samfundet er med til at finansiere AMU-kurserne, fordi det skal hjælpe folk med at kvalificere dem til at få et job. Èn ting er enkelttilfælde, men har det nogen effekt? Det er tvivlsomt, mener Dansk Erhverv. Debat mellem underdirektør Stine Pilegaard Jespersen fra Dansk Erhverv og chefanalytiker Mie Dalskov Pihl, AE-Rådet.

2. time.

På søndag vælger de franske vælgere en ny præsident. Målinger tyder på en klare sejr til den midtsøgende Emmanuel Macron. Men har Marine Le Pen stadig en mulighed? Vi spørger Pierre Collignon, tidl. chefredaktør JyllandsPosten.

Ungarns ministerpræsident Viktor Orban vil forbyde rigmanden George Soros at drive privat universitet i Ungarn. Og så er han raget uklar med sine konservative venner i Europa-Parlamentet, der er træt af hans kampagne ”Stop Bruxelles”. De truer med at smide hans Fidesz-parti ud af parlamentsgruppen. Men kan han ikke bare være ligeglad med det? Vi spørger Østeuropa-kender lektor Søren Riishøj, SDU.

Henrik Sass Larsen foreslog forleden en australsk model for at håndtere flygtningestrømmen. Han har også været på kant med de radikales Sofie Carsten Nielsen og Informations David Rehling. Vi tager en snak om dansk politik netop nu og socialdemokratiets partiprogram mv. med Socialdemokraternes gruppeformand.

Har I lyttere spørgsmål til programmet, emnerne og gæsterne eller idéer – også om hvem der bør få Ugens Fidusbamse – så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time bl.a. med debat om AMU-kurser her

Hør hele 2. time bl.a. interview med Henrik Sass Larsen her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718